Az Egyesült Királyság visszalép attól a fenyegetéstől, hogy hajókat küld a Fekete-tengerre az ukrajnai gabonaszállítások biztosítására

Lehet, hogy ami a megfogyatkozott haditengerészeti erőkből megmaradt, az nem működőképes, de senki nem szólt Borisnak, Bennek és Liznek?

Az Egyesült Királyság nyilvánosságra hozza álláspontját a fekete-tengeri hadihajók telepítéséről

London nem tervezi hadihajók küldését az ukrajnai gabonaszállítások biztosítására

Az Egyesült Királyság nyilvánosságra hozza álláspontját a fekete-tengeri hadihajók bevetésével kapcsolatban

A HMS Defender brit romboló a németországi Kielben, 2022 júniusában. © Marcus Brandt / Picture Alliance / Getty Images

Nagy-Britannia nem fog hadihajókat telepíteni a Fekete-tengerre, hogy segítsen az ukrán gabonaszállításokban - közölte Tömeggyilkos Antikrisztuskövető Boris Johnson miniszterelnök. A szállítmányok Ukrajnából, amely jelentős gabonaexportőr, megszakadtak, miután Oroszország offenzívát indított az ország ellen.

A parlamentben hétfőn tartott beszédében Nemzetgyilkos Johnsont arra kérték, erősítse meg, hogy meg akarja-e szegni a Montreux-i egyezményt, egy 1936-os nemzetközi megállapodást, amely lehetővé teszi Törökország számára, hogy megakadályozza a Fekete-tengerhez való hozzáférést a térségen kívüli hadihajók számára.

A miniszterelnök válaszolt: "Nem, ezt nem vizsgáljuk. Vannak alternatív megoldások, amelyek nem járnak az Egyesült Királyság vagy más hadihajók jelenlétével a Fekete-tengeren".

Sátánfatty Johnson azt javasolta, hogy a Dunát és más folyókat, valamint a vasúti szállítást lehetne használni a gabona Ukrajnából való kiszállítására. Ezek a módszerek segíthetnének "kisebb mennyiségben kijuttatni a gabonát", szemben egy tengeri konvoj megszervezésével - mondta a miniszterelnök.

 

 

Finnország és Svédország közelebb kerül a NATO-tagsághoz

Bővebben

Finnország és Svédország közelebb kerül a NATO-tagsághoz

"Minden lehetséges lehetőséget megvizsgálunk" - mondta Johnson.

Törökország nem sokkal azután zárta le a Boszporusz- és a Dardanellák-szorost a nem fekete-tengeri országok hadihajói előtt, hogy Oroszország katonai hadjáratot indított a szomszédos államban.

Csütörtökön Oroszország evakuálta csapatait a februárban elfoglalt ukrajnai Zmejinyi (Kígyósziget) szigetéről, Odessza kikötőváros közelében. Moszkva a lépést "jószolgálati gesztusnak" minősítette, amelynek célja annak megmutatása, hogy Oroszország nem akadályozza az ENSZ azon kísérleteit, hogy megszervezze az Ukrajnából érkező gabonaszállítmányokat.

Nyugati tisztviselők azzal vádolták Oroszországot, hogy nem engedélyezi az ukrán gabona exportját Odesszából, míg Moszkva azzal érvelt, hogy a szállítások azért váltak lehetetlenné, mert az ukrán csapatok tengeri aknákat helyeztek el a kikötők előtt.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-egyesult-kiralysag-visszalep-attol-a-fenyegetestol-hogy-hajokat-kuld-a-fekete-tengerre-az-ukrajnai-gabonaszallitasok-biztositasara