2022. június 13., hétfő

Brian Shilhavy: A "közelgő pénzügyi apokalipszis" már nem "közeleg". Már megérkezett.

Persze lehet azt állítani, hogy már jó ideje itt van, de az alternatív médiában csak néhányan publikálták az igazságot, mivel a vállalati média és a vállalati médiatulajdonok által alkalmazott pénzügyi "szakértők" inkább olyan kifejezéseket használtak, mint a "recesszió", főleg azért, mert a manipulált tőzsdék még mindig teljes gőzzel előre szántottak, elszerencsejátékozták a jövőt, és látszólag a felszínen tartották a dolgokat, és nem értették meg, vagy ha megértették, akkor biztosan nem ismerték be, hogy az amerikai tőzsdék nem lettek mások, mint hatalmas ponzi-rendszerek.

Mindez azonban múlt hét pénteken megváltozott, amikor a nyilvánosságra hozott kulcsfontosságú inflációs adatok sokkal magasabbak lettek, mint amiről a vállalati média beszámolt.

Volt egy olyan érzésem, hogy a pokol elszabadul, amikor hétfőn reggel kinyitnak a piacok, és valóban, ma pontosan ez történt.

Íme néhány szalagcím az alternatív médiából a mai napon, a piacok megnyitása után:

A kriptopénzek ma reggel összeomlottak, és a Fed szerdán tovább emeli a kamatokat.

Pam Martens

Wall Street parádézik

Üdvözöljük a hétfői reggelen és a piaci pokolban.

Ma reggel 8:47-kor (ET) a Dow határidős jegyzése 553 pontot esett; a Bitcoin határidős jegyzése 17 százalékot veszített értékéből arra a hírre, hogy a kriptopénz hitelező, a Celsius Network befagyasztotta a pénzfelvételt. Az 5 éves kincstárjegy 3,38 százalékos hozamra szökött, ami 50 bázispontos emelkedés egy hónap alatt, ami fordított hozamgörbéhez vezetett a 10 éves kincstárjegyhez képest, amely ma reggel 9:01-kor (ET) 3,27 százalékos hozammal kereskedik. (Az inverzió a recesszió kockázatának növekedését jelzi).

Mindez akkor történik, amikor a Fed jelezte, hogy a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) kétnapos ülése után, most szerdán újabb kamatemelést fog bejelenteni. A részvényeknél kialakult az a szokás, hogy egy nappal azután, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell megtartja szerda délutáni FOMC sajtótájékoztatóját, a részvénypiaci aktivitásra figyeljenek ezen a csütörtökön.

A Fed azt is bejelentette, hogy jövő hét csütörtökön, június 23-án 16:30-kor (a tőzsdezárás után) bejelenti a G-SIB-ek, azaz a globálisan rendszerszinten fontos bankok stressztesztjeinek eredményeit. Nem lehet túlságosan megnyugtató a Fed számára, hogy ugyanazok a bankok, amelyek 2008-ban összeomlasztották a világgazdaságot, és 29 billió dolláros észbontó mentőcsomagot igényeltek, sokkal kevesebb tőkével rendelkeznek, mint egy évvel ezelőtt.

A múlt pénteki záróárfolyamok szerint az amerikai pénzügyi rendszer magját alkotó öt amerikai megabank 300 milliárd dollárral kevesebb törzsrészvény piaci kapitalizációval rendelkezik, mint egy évvel ezelőtt, 2021. június 10-én.

A Citigroup, amely a százalékos visszaesés tekintetében a legrosszabbul járt a sorban, éves szinten 38 százalékkal csökkent, piaci tőkeértéke 56,6 milliárd dollárral zuhant. A JPMorgan Chase részvényeinek árfolyama 25 százalékkal csökkent az előző évhez képest, de a piaci tőke veszteségével a Citigroupot is lekörözi. A JPMorgan Chase piaci tőkeértéke egy év alatt 120 milliárd dollárral csökkent. Ennek oka, hogy bizarr módon 2,94 milliárdnyi részvénye van forgalomban, amelyek elvéreztek. (Teljes cikk.)

A részvények a történelem 5. legnagyobb "eladási programjával" nyitnak; a kötvények, a Bitcoin és a rudak mind elérték a veszteséget.
által ZeroHedge News

Az amerikai készpénzes részvénypiacok pánik-ajánlat nélkül nyitottak, ehelyett az eladások falával találkoztak a csúnya éjszakai határidős ülés után.

 

 

Ahogy a Bloomberg megjegyzi, az ilyen méretű eladási programok jellemzően nem egyszeri események. Ezek általában klaszterekben történnek, és ez valószínűleg azt jelenti, hogy a részvények nagyobb veszteségekre számíthatnak.

Ez a hányás az S&P 500-at az év mélypontjára és a medvepiac területére küldte...

Teljes cikk.

Vérfürdő!

ZeroHedge News

Hát ez gyorsan eszkalálódott. A nyersolajtól eltekintve szinte minden eszközosztályt úgy bántalmaztak ma, mint a bébifókák, mivel az eseménykockázati szorongás (a FOMC előtt) kombinálódott az OpEx technikai tényezőkkel (3,4 billió dollárnyi opció lejárata) és az európai "széttöredezés" félelmeivel és az összes szokásos geopolitikai, geogazdasági tényezővel, amelyek visszatartják a dip-vásárlókat, miközben az S&P medvepiacra esik, és az amerikai részvények széles körben 2022-es mélypontokat tesztelnek (miközben a TSY hozamok többéves csúcsokat nyomnak).

Az S&P 22%-os csökkenéssel zárt a csúcsokhoz képest, és 2021 januárja óta a legalacsonyabb szinten...

Mi a helyzet a vállalati hírügynökségekkel? Milyenek voltak a mai főcímsztorik?

Itt vannak a Google News listáján szereplő top szalagcímek, amikor ezt a cikket írtam ma délután:

A ‘definitely intoxicated’ Giuliani urged Trump to push fraud claims on election night, aide says

Los Angeles Times 5 hours ago

7 takeaways from Monday’s January 6 hearing

CNN 3 hours ago

‘Intoxicated’ Rudy Giuliani wanted Trump to declare victory on election night, campaign staff says

Yahoo News 5 hours ago

Trump Knew Exactly What He Was Doing on Jan. 6

Bloomberg 31 minutes ago Opinion

The 14 most compelling lines from today’s January 6 committee hearing

CNN 3 hours ago

Attorney General Garland federal prosecutors are watching a Jan. 6 hearings

NPR 2 hours ago

Ag Garland Assures Jan. 6 Prosecutors Are Watching ‘All Of The Hearings’

NBC News 26 minutes ago

Trump aides tell Jan. 6 committee he ignored their doubts about election fraud

Reuters.com 1 hour ago

Barr: Trump became ‘detached from reality’ after 2020 election loss

Yahoo News 3 hours ago

Igen, a Google News top 9 címlapja közvetlenül a New York-i tőzsdezárás után ma mind a Washingtonban jelenleg zajló január 6-i mellékvágányról szólt.

A 10. hír az időjárásról szólt.

 

 

Tehát a pénzügyi apokalipszis kezdete még csak a top 10 címlapra sem került be ma a vállalati hírmédiában (hacsak nem egy pénzügyi médiumról van szó).

A legnagyobb jelzés, hogy ezt a pénzügyi apokalipszist nem lehet tovább titkolni a nyilvánosság elől, a múlt héten érkezett, amikor a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon, a világ legbefolyásosabb bankára bejelentette, hogy pénzügyi "hurrikán" előtt állunk.

Az biztos, hogy nem a nyilvánosságot, hanem a Wall Street-i haverjait és bankártársait figyelmeztette, hogy itt az ideje a Nagy Újraindítás következő szakaszába lépni.

Az egész pénzügyi rendszer az összeomlás szélén áll, a fiat valutarendszerünkkel és az amerikai dollárral együtt, amely mind az adósságkezelésen és a keynesiánus gazdasági filozófián alapul.

Sokan, akik megértik, mennyire korrupt ez a gazdasági rendszer, az osztrák közgazdasági elméletet és az erős valutákat részesítik előnyben, amelyek nem "fiat" valuták, amelyeket a központi bankok bocsátanak ki, amikor csak akarnak, és amelyek mögött semmi más nem áll, csak a pénzt létrehozó személyek hírneve, hanem olyan szilárd pénz, amely mögött valódi eszközök állnak, mint például az arany.

Richard Nixon 1971-ben leváltotta az Egyesült Államokat az aranyszabványról, és sokan úgy vélik, hogy azóta felgyorsult a gazdasági hanyatlásunk, míg mások még messzebbre mennek vissza, magának a Federal Reserve-nek a kezdetéig, 1913-ig.

Egy nemrégiben megjelent cikk, amelyet Alasdair Macleod, egy tőzsdeügynök és a Londoni Értéktőzsde több mint négy évtizeden át tagja írt, a jelenlegi pénzügyi rendszer perspektíváját mutatja be az osztrák közgazdasági álláspontról:

Védelem a valutaösszeomlás ellen

Alasdair Macleod
ZeroHedge News

Kivonatok:

Jamie Dimon a JPMorgan Chase-től a múlt héten a legegyértelműbb jelzést adta arról, hogy a banki hitelezés kezd összehúzódni. Oroszország megszilárdította a rubelét, amely mostanra messze a legerősebb valuta lett. A Fed az előző héten bejelentette, hogy mérlege negatív saját tőkében van. És egyre több bizonyíték van arra, hogy egy kezdődő crack-up boom van kialakulóban.

Oroszország most úgy tűnik, hogy megvédi a rubelt ezektől a nyugati fejleményektől, míg korábban csak a dollár hegemóniáját támadta. Kína még nem fogalmazott meg védekező devizapolitikát, de valószínű, hogy a renminbit egy árukosárral fogja támogatni, legalábbis a külkereskedelemben.

Ha a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a BRICS-tagok szélesebb körben elfogadják, egy új, árualapú szupervaluta kifejlesztése Közép-Ázsiában véget vethet a dollár globális hegemóniájának.

Ezek jelentős fejlemények. Végül pedig a téma iránti széles körű érdeklődés miatt megvizsgálom a lakóingatlanok értékének kilátásait a nyugati fiat valuták összeomlása esetén.

Az apokalipszis mechanikája

A hatalom ellenében évek óta arra figyelmeztetek, hogy a világ a fiat valuták összeomlása előtt áll. Az érvelés azért volt és van, mert a monetáris és gazdaságpolitika oda visz minket. Az egyetlen felmerülő kérdés az, hogy a hatóságok világszerte felismerik-e inflációs és szocialista politikájuk veszélyeit, és változtatnak-e irányt (ez rendkívül valószínűtlen), és ennek hiányában milyen formát öltene a végső válság.

 

 

A történelem azt mutatja, hogy a fiat valuták mindig megbuknak, és csak az emberiség egészséges pénze - a fémből készült arany és ezüst - lép a helyükbe. És most, hogy a fiat pénznemek gyors elértéktelenedését a nyersanyag- és nyersanyagárak szárnyalása követte, a kamatlábaknak jelentősen magasabbnak kellene lenniük. Mégis, az euróövezetben és Japánban még mindig a negatív tartományban vannak elnyomva. Az EKB és a Bank of Japan vonakodása az emelkedésüket illetően érezhető. Ami még rosszabb, még ha csak a kereskedelmi bankok által nyújtott extra hitelek kibocsátásának lassulása fenyeget, hirtelen a gazdasági és pénzügyi tevékenységek éles visszaesésével kell szembenéznünk.

Az euróövezet és Japán kereskedelmi bankjai kényelmetlenül nagy tőkeáttétellel rendelkeznek, és nem valószínű, hogy túlélnék a magasabb kamatlábak, a banki hitelek szűkülése és a gazdasági visszaesés keverékét anélkül, hogy a központi bankok ne segítenék ki őket. A központi bankok saját kötvénypozíciói azonban olyan masszívak, hogy az emelkedő hozamokból eredő veszteségek miatt negatív saját tőkébe kerültek. Még a Fed is, amely sokkal jobb helyzetben van, mint az EKB és a BOJ, elismerte, hogy kötvényportfóliójának nem realizált vesztesége 330 milliárd dollár, ami hatszorosát teszi ki mérlegének saját tőkéjének.

Tehát a meglévő részvényeseik hatalmas mennyiségű új tőkeinjekciója nélkül a nagy központi bankok csődbe mentek, a nagy kereskedelmi bankok hamarosan csődbe fognak menni, és az árak ellenőrizhetetlenül emelkednek, ami a kamatlábakat és a kötvényhozamokat magasabbra hajtja. És mint egy lyuk a fejben, most már csak a bankhitelek szűkülése hiányzik ahhoz, hogy a nyomorúság teljessé váljon. A múlt héten kaptunk egy figyelmeztetést, hogy ez is a küszöbön áll, amikor Jamie Dimon, a JPMorgan Chase, a legnagyobb amerikai kereskedelmi bank és a Fed fő csatornája a kereskedelmi bankhálózatban, a pénzügyi helyzetről szóló összefoglalóját az alig kilenc nappal korábbi "viharos" szintről "hurrikánra" javította. Erről széles körben beszámoltak. Kevésbé figyelték meg a megjegyzéseit arról, hogy mit fog tenni a JPMorgan Chase. Dimon elmondta, hogy a bank felkészül a "nem kedvező környezetre" és a "rossz eredményekre".

Biztosak lehetünk benne, hogy a Fed beszélt erről Dimon úrral. A JPMorgan vezető közgazdászát, Bruce Kasmant ezután sürgősen vissza kellett evezni, mondván, hogy ő csak lassulást lát. Nem számít. A jelet elküldték, és a kár megtörtént.

Dimonról valószínűleg nem fogunk többet hallani ebben a témában. Arra azonban fogadni lehet, hogy a nemzetközi bankárok kohorsza világszerte tudomásul vette, ha eddig nem vette volna, és szintén be fogja húzni a hitelezői szarvát.

A teljes cikk itt olvasható.

És bár Macleod úr érinti azt a kérdést, hogy mi vár az ingatlanpiacra, itt van egy sokkal alaposabb elemzés, amelyet nagyon ajánlom, hogy nézze meg (én végignéztem az egész 43 percet - megéri):

A lakásárak akkorát zuhannak, mint 2008-ban?

 

De annak ellenére, hogy kap néhány jó perspektívát ezektől a pénzügyi "szakértőktől", akik nem a vállalati média pártvonalát követik, még mindig "szakértők", főként a saját tudásuk területén, és az általuk tanulmányozott adatok alapján tesznek megjegyzéseket és előrejelzéseket, és amikor fizetnek azért, hogy ezt tegye, akkor van néhány jó perspektívája, amit másoknak egyszerűen nincs idejük kutatni.

Ami hiányzik ezekből az elemzésekből, az az "ismeretlen" tényezőkkel való számolás, ahelyett, hogy csak feltételeznénk, hogy a meglévő adatok továbbra is azon az úton haladnak, amelyen eljutottunk oda, ahol ma vagyunk.

Amit egyik elemzésben sem fogsz hallani, az az, hogy mennyire másképp fog kinézni a jövő a még el nem számolt katasztrófákkal.

Ezek közé tartozhatnak:

Egy nukleáris csapás egy nukleáris nemzet részéről, ami egy teljes "forró" háborúvá fokozódik.

Egy másik "világjárvány", például egy új "majomhimlő" "világjárvány", vagy a COVID pozitív tesztek újbóli megjelenése, ami további lezárásokhoz vezet, mint amilyeneket Sanghajban és Kína más részein láttunk.

Kibertámadás a kulcsfontosságú infrastruktúrák ellen, mint például a banki, távközlési és energetikai szektor. (Erről már előre figyelmeztettek minket maguk a globalisták.)

Ezen forgatókönyvek bármelyike, vagy ezek kombinációja, az összes ilyen előrejelzést kidobja az ablakon, és a "prepper" világvége kiadók hirtelen "mainstreamnek" tűnnek.

És mi a helyzet a hiperinfláció és a közelgő élelmiszerhiány társadalmi hatásaival? Már most is látjuk, hogy a világ számos részén zavargások törnek ki az infláció és az élelmiszerhiány miatt, és a rendfenntartó erők az egész Egyesült Államokban tömeges tüntetésekre és zavargásokra készülnek, amint a Legfelsőbb Bíróság meghozza a Roe kontra Wade döntést.

De egy dolog már most biztos, a pénzügyi apokalipszis itt van, és a jövőben a legtöbben már nem fognak jövő időben beszélni róla. Az egyetlen kérdés, amelyet a jövőre nézve meg kell vitatni, az lesz, hogy "mennyire lesz rossz a helyzet".

Attól tartok, hogy a legtöbb amerikainak fogalma sincs arról, hogy milyen nehézségek várnak ránk.

A megfontolt ember látja a veszélyt és menekül, de az egyszerűek tovább mennek és szenvednek érte. (Példabeszédek 22:3)

https://www.pokolafoldon.hu/blog/kezdodik-a-penzugyi-apokalipszis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése