A Nuclear Threat Initiative (NTI) már 2021 márciusában felkészült a majomhimlőjárvány kitörésére, amikor egy táblás gyakorlatot hajtott végre, amely az Egyesült Államokban való terjedését szimulálta.

Az NTI egy pártoktól független nonprofit szervezet, amelyet 2001-ben alapított Sam Nunn, Georgia állam volt demokrata szenátora és Ted Turner médiamilliárdos, a CNN társalapítója.

Az NTI a tavalyi, március 17-én tartott virtuális gyakorlat során együttműködött a Müncheni Biztonsági Konferenciával (MSC), egy olyan nonprofit szervezettel, amely évente nemzetközi biztonságpolitikai konferenciát tart Németországban. Az NTI és az MSC összefoglalta a táblás gyakorlat során tett legfontosabb megállapításait és a megvalósítható ajánlásokat, és novemberben közzétette ezt a jelentést. (Kapcsolódóan: A majomhimlő-járvány kitörésével lehetne indokolni az egészségügyi felügyelet kiterjesztését).

A szimuláció segítésére az NTI 19 szakértőből álló testületet hívott össze, köztük az amerikai és a kínai kormány képviselőit, az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ tisztviselőit, valamint a nagy gyógyszeripari vállalatok és a Bill és Melinda Gates Alapítvány kutatóit. A szimulációt a Facebook társalapítója, Dustin Moskovitz és jótékonysági szervezete, az Open Philanthropy is támogatta.

 

 

Az NTI szimulálja a "laboratóriumban feljavított" majomhimlő vírus kibocsátását

A fiktív forgatókönyv célja egy bioterrortámadás szimulálása volt, hasonlóan az 1995-ös "12 majom" című filmben történtekhez, amelyben egy ökoterrorista csoport halálos vírust szabadított ki, amely kiirtotta az emberiség nagy részét.

Az NTI forgatókönyve eljátszotta, mi történne, ha egy laboratóriumban feljavított majomhimlő vírus titokban szabadulna el, és végül egy 19 hónapig tartó világjárvány során világszerte elterjedne.

A szimuláció képzeletbeli indulási időpontja május 15. volt, és a megbetegedések egy hónappal később kezdtek megjelenni, ami a gyakorlat végére több mint hárommilliárd fertőzést és 271 millió halálesetet eredményezett.

Meg kell jegyezni, hogy a szimuláció indulási időpontja egybeesik a majomhimlő első nemzetközi kitörésének kezdetével, amely jelenleg mintegy 1000 megerősített vagy feltételezett esetet számlál legalább 40 országban, beleértve az Egyesült Államokat is, ahol 15 államban és a Columbia körzetben 45 megerősített esetet regisztráltak.

 

 

Az NTI tagadja, hogy megjósolta a majomhimlő kitörését

Az NTI döntése, hogy a majomhimlőt használja fiktív forgatókönyvéhez, valamint az általa használt idővonal sokakat arra késztetett, hogy találgassák, vajon a nonprofit szervezet megjósolta-e a jelenlegi majomhimlőjárvány kitörését.

Az NTI a csoport honlapján közzétett nyilatkozatokban és a vezető tagjai által adott interjúkban azonnal tagadta a szervezet ellen felhozott vádakat. A szervezet odáig ment, hogy számos ellenzőjét dezinformáció terjesztésével vádolta.

"Egyes közösségi média tevékenységek dezinformációt tartalmaznak a gyakorlatunkról" - írta a csoport a honlapján. "A gyakorlatunk legfontosabb tanulsága nem a fiktív forgatókönyvünkben szereplő konkrét kórokozó; hanem az a tény, hogy a világ szánalmasan felkészületlen a jövőbeli világjárványok elleni védekezésre."

"Olyan kórokozót akartunk kiválasztani, amely hihető módon illeszkedik fiktív forgatókönyvünkhöz, és a szakértői tanácsadóink által felajánlott lehetőségek közül a majomhimlőre esett a választásunk" - mondta Jaime Yassif, az NTI globális biológiai politikáért és programokért felelős alelnöke. "Az a tény, hogy jelenleg több országban is kitör a majomhimlő, pusztán véletlen egybeesés".

Tudjon meg többet a majomhimlőjárványról az Outbreak.news legfrissebb cikkeinek olvasásával.

Nézze meg ezt a klipet a "The Stew Peters Show"-ból, és tudjon meg többet a Nukleáris Fenyegetettségi Kezdeményezésről és a majomhimlőjárvány kitörésére való felkészülésről.

 

 

A globális elit szövetséget köt a démonokkal az emberiség újjáteremtésére: Nefilim technológia, mesterséges intelligencia, emberi szervek egyesülnek.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-cnn-tarsalapitoja-altal-alapitott-nonprofit-szervezet-felkeszult-a-2021-es-majomhimlojarvany-kitoresere