A maszkmandátum-pártiak valószínűleg mindent megtettek, hogy elnyomjanak egy új, a Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányt, amely szerint a maszkmandátumok összefüggésbe hozhatók a COVID-19 okozta magasabb halálozási arányokkal.

A megnövekedett halálozási arányt "Foegen-hatásnak" nevezték el.

A német orvos, Zacharias Fögen által végzett tanulmány a COVID-19 halálozási arányát hasonlította össze Kansas több megyéjében, mivel az állam 105 megyéje mindegyikének megengedte, hogy eldöntse, hogy bevezetik-e a maszkhasználati kötelezettséget vagy sem. Fögen azt kereste, hogy "befolyásolja-e a kötelező maszkhasználat a halálos kimenetelű esetek számát Kansasben" a 2020. augusztus 1. és október 15. közötti időszakban.

A szakirodalomban széles körű bizonyítékok támasztják alá az arcmaszk kötelező használatát a koronavírusos megbetegedést (COVID-19) okozó súlyos akut légzőszervi szindrómás koronavírus 2 fertőzési arányának csökkentése érdekében. A maszkhasználat hatása a betegség lefolyására azonban továbbra is ellentmondásos. E tanulmány célja annak megállapítása volt, hogy a kötelező maszkhasználat befolyásolta-e a halálos kimenetelű esetek arányát az Egyesült Államokban, Kansasban 2020. augusztus 1. és október 15. között.

A tanulmány magyarázata szerint a Foegen-hatás akkor következik be, amikor a maszkok által felfogott hiperkondenzált cseppek újra belélegeznek és mélyebbre kerülnek a légutakba, ami felelős lehet a halálozási arány növekedéséért.

"A maszkok kötelezővé tétele által megnövekedett RR (kockázati arány) egyik oka valószínűleg az, hogy a cseppekben bejutott vagy kiköhögött vírusok visszatartódnak az arcmaszk szövetében, és a cseppek gyors elpárolgása után a hiperkondenzált cseppek vagy a tiszta vírusok (a cseppben nem lévő vírusok) a belégzés során nagyon rövid távolságból újra belélegezhetők" - állapította meg a tanulmány.

 

 

"Ezek megkerülik a hörgőket, és mélyen az alveolusokba kerülnek belélegezve, ahol tüdőgyulladást okozhatnak a vírusfertőzésre jellemző hörghurut helyett".

"Ezek az eredmények azt sugallják, hogy a maszkhasználat egyelőre ismeretlen veszélyt jelenthet a használójára, ahelyett, hogy védené őt, így a maszk kötelezővé tétele vitatható járványügyi beavatkozás" - zárul a tanulmány.

"A tanulmány legfontosabb megállapítása az, hogy az elfogadott gondolattal ellentétben, miszerint kevesebb ember hal meg azért, mert a maszkok által csökken a fertőzések aránya, ez nem így volt" - összegzi a tanulmány.

"A tanulmány eredményei határozottan arra utalnak, hogy a maszkkötelezettség valójában körülbelül másfélszer annyi halálesetet vagy ∼50%-kal több halálesetet okozott, mint a maszkkötelezettség hiánya"."

Amint arról az elmúlt két évben beszámoltunk, több tanulmány is azt mutatta, hogy a maszkoknak nem volt érzékelhető hatása a COVID-19 terjedésére, de ez az első alkalom, amikor azt láttuk, hogy azt sugallják, hogy a COVID valóban súlyosbíthatta a helyzetet. Volt azonban egy tanulmány, amely ugyanezt a hatást állapította meg, de ez elkerülte a figyelmünket.

A National Pulse a múlt hónapban számolt be a tanulmányról. "A magas szintű maszkkövetéssel rendelkező országok nem teljesítettek jobban, mint azok, ahol alacsony volt a maszkhasználat" - állapította meg a tanulmány, amelynek adatai és elemzése ehelyett "mérsékelt pozitív korrelációt fedezett fel a maszkhasználat és a halálozások között".

 

 

A "Korreláció a maszkok betartása és a COVID-19 kimenetele között Európában" címet viselő, lektorált tanulmány arról számolt be, hogy "A maszkhasználat és a COVID-19-es esetek és halálesetek közötti negatív korreláció hiánya arra utal, hogy a maszkok széles körű használata akkor, amikor a leghatékonyabb beavatkozásra lett volna szükség, azaz a 2020-2021-es erős őszi-téli csúcs idején, nem volt képes csökkenteni a COVID-19 terjedését".

A szerzők ugyanakkor rámutattak: "a maszkhasználat és a halálesetek közötti mérsékelt pozitív korreláció Nyugat-Európában arra is utal, hogy a maszkok általános használata káros, nem szándékolt következményekkel járhatott".

Ebben rejlik a probléma a politikusoktól kapott önkényes megbízásokkal. Az emberiség két éven át egy hatalmas tudományos kísérlet tárgya lett, amelyben az emberek voltak a kísérleti patkányok. És a következő két évben valószínűleg minden káros eredményre rá fogunk jönni.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-kozelmultban-kozzetett-tanulmany-szerint-a-maszkmandatumok-novelnek-a-covid-halalozasi-aranyt