2022. április 19., kedd

Új Social Credit App jutalmazza az olasz állampolgárokat az "erényes viselkedésért"

Itt 2 történetet közlünk ugyanarról a jelenségről. Tényleg AJÁNLJUK a Thales 3 perces videójának megtekintését arról, hogy mit csinál az ilyen típusú alkalmazás, és hogyan tolják.

A Thales egy közlekedési vállalat, de a videójuk nem igazán tartalmazza ezt az elemet. MEGJEGYZEM, HOGY TARTALMAZZA A KÖTELEZŐ VAKCINÁT, amelyet csak úgy könnyelműen tettek be ennek a fiatal diáknak, aki olyan korban van, hogy nem tudja, melyik út a felfelé vezető út. Ez alaposan baljóslatú.

Olaszországban: Jön az első európai szociális hitelrendszer

THOMAS OYSMULLER

Eljött az idő: Ősztől lesz az első szociális hitelrendszer európai földön. Olaszországban, Bolognában van egy "kísérleti projekt". Az erényes viselkedésért pontokat lehet majd gyűjteni, amelyeket jutalmakra lehet majd váltani.

A szociális kreditrendszer kezd komolyra fordulni. Az eredetileg Kínából származó innováció, az EU mostanra átvette a "társadalmi kredit" társadalmi ellenőrzési rendszerét. Az első modell ősszel érkezik Európába. Az "okos polgár pénztárcája".

A társadalmi kreditrendszer megérkezik Európába

Először is, az alkalmazás önkéntes, és nagyjából úgy működik, mint egy tankönyvi szociális hitelrendszer. Azok az erényes polgárok, akik szelektálják a hulladékot, tömegközlekednek és nem szednek be közigazgatási bírságokat, "pontokat" fognak gyűjteni. Hogy a pontokért aztán milyen jutalmakat lehet majd beváltani, azt "jelenleg határozzák meg" - mondta Massimo Bugano, aki a Corriere di Bologna című újságnak dolgozik a projekten. A bolognai városvezetésnek még van egy kis ideje, a projekt a nyár után indulhat.

A polgár így válogathat először Európában. Felosztják a jó, erényes polgárra és a rossz, hibáztatott polgárra. Az ebből következő kérdések kézenfekvőek: "Azokat, akik nem felelnek meg az uralkodó ideológia kritériumainak, vagy annak, amit egyes politikusok erényesnek tartanak, előbb büntetni kell a juttatások megvonásával, mielőtt kirekesztik őket? Mi lesz azokkal, akik nem hajlandók megfelelni, akik kitartanak a szabad akarathoz való elidegeníthetetlen joguk gyakorlása mellett? kérdezi Yannick Chatelain francia újságíró.

A szószólók megnyugodnak. "Természetesen" a projektben való részvétel önkéntes. Meggyőződésük azonban, hogy sok polgár részt fog venni, elvégre számos előnyt lehet nyerni.

Chatelain: "Nem kell nagy látnoknak lenni ahhoz, hogy az ember elképzelje, mi fog történni: Véleményem szerint először is lesznek olyanok, akik belemennek. A részvételt a kezdeményezők - rendkívül reduktív módon (vö. gazdasági válság, vásárlóerő, bizonytalan jövő) - a polgárok egyesek akaratának első bizonyítékaként mutatják be. Ami pedig a visszautasítókat illeti, őket lehet kiemelni."

 

 

digitális identitás

Mennyire lesz önkéntes a rendszer néhány év múlva is? A hatósággal való interakcióhoz a jövőben szükség lehet egy "intelligens állampolgári pénztárcára". Ősszel még nem, de a fejlődés tagadhatatlan. Ausztriában is: az "ID Austria" a "Bürgerkarte" és a "Handysignatur" helyébe lép, és döntő lépés az osztrák "okos polgár" felé.

A háttérben pedig a nagyszabású projekt fut: az "Európai Digitális Személyazonosító Tárca" - az EU Bizottság és Ursula von der Leyen projektje. A projektek mögött még mindig nincs olyan nyílt szociális hitelrendszer, mint Bolognában, de ez egy egyértelmű lépés a jó irányba. Egy kis "funkcióval" több az alkalmazáson, és megkezdődhet a polgárok hatóság szerinti rendezése. Ugyanakkor kialakulóban van egy rejtett okostelefon-használati kötelezettség: Először a jogosítványt lehet digitalizálni, de az analóg igazolványt továbbra is elfogadják. De egy ponton már nem. Akkor ez azt jelenti: okostelefonos igazolvány vagy nincs jogosítvány.

Az EU Bizottsága rendkívül ambiciózusan cselekedett az úgynevezett "koronajárvány" árnyékában. Az "európai személyazonosító pénztárca" kifejlesztésén dolgozó "Thales Group" szerint a Bizottság azt szeretné, ha 2023 őszére minden uniós polgár számára elérhető lenne egy ilyen alkalmazás.

 

 

Az EU is azt mondja, mint Bolognában: az alkalmazás önkéntes ajánlat - azok számára, akik használni akarják. Emlékezzünk vissza az egyes vállalatoknak nyújtott "Corona támogatási csomagokra": Ezeket csak a "mobiltelefonos aláírással" lehetett igényelni. Mi lesz az első olyan állami juttatás, amelyet csak a digitális személyazonosító alkalmazással lehet majd igénybe venni?

Ami szintén "praktikus" a bolognai projektben, akárcsak a Bizottságban, hogy az "alkalmazást" "pénztárcának" hívják. Tehát ez is egy digitális pénztárca. A pénzt a tárcában lehet megtalálni. A digitális jegybankpénz - egyesek szerint az európai technokrácia nedves álma - aztán elrakható az "intelligens állampolgári pénztárcában". És ha ügyes vagy, kamatot kapsz a saját tárcádra.

Forrás:
********

Új közösségi hitelalkalmazás jutalmazza az olasz állampolgárokat az "erényes viselkedésért

PIERRE BORALEVI a LIFESITE NEWS számára

Az alkalmazást használó polgárokat olyan dolgokért fogják jutalmazni, mint például az újrahasznosítás, a tömegközlekedés használata, az energiával való helyes gazdálkodás és a bírságok elkerülése.

 

 

BOLOGNA, Olaszország (LifeSiteNews) - Egy nemrég Olaszországban megjelent új alkalmazás feltűnő hasonlóságokat mutat a kínai szociális kreditrendszerrel, mivel egy pontrendszer segítségével jutalmazza egyes polgárokat viselkedésükért.
A "Smart Citizen Wallet"-t egy március 29-i, a digitális innovációról szóló sajtótájékoztatón mutatták be Bolognában, ahol Matteo Lepore polgármester és Massimo Bugani, a város "Digitális Agenda" igazgatója beszélt a projektről.

A Corriere di Bologna című helyi lap szerint, amely a koncepciót "a szupermarketek pontgyűjtéséhez hasonlónak" (ER: milyen ártatlan!) nevezte, az alkalmazás már Rómában is működik, ahol jelenleg kísérleti stádiumban van. A tervek szerint idén ősszel Bolognában is elindul.

Az alkalmazást használó polgárokat olyan dolgokért fogják jutalmazni, mint az újrahasznosítás, a tömegközlekedés használata, az energiával való helyes gazdálkodás és a bírságok elkerülése.

Az úgynevezett "erényes viselkedés" lehetővé teszi majd a polgárok számára, hogy javítsák pontszámukat, és pontokat nyerjenek, amelyeket különböző díjakra, például kedvezményekre és ingyenes kulturális tevékenységekre "költhetnek".

A projektet a március 29-i konferencián megvitatva Bugani kifejtette, hogy az alkalmazás része Bologna városának a digitális innovációba való befektetésre irányuló szélesebb körű erőfeszítéseinek.

"Amit mi a város új "vízrendszerének" nevezünk, az most épül ki" - mondta.

"Az elkövetkező években számos szolgáltatás digitális lesz Olaszországban; egy ambiciózus projektünk van, amely szilárd alapokra épül."

Bugani kijelentette, hogy az új intelligens lakossági pénztárca-alkalmazás a nyár után válik elérhetővé a bolognai polgárok számára.

"Nyilvánvalóan senkit sem fognak kényszeríteni a részvételre" - mondta.

"Aki akarja, az alkalmazás letöltésekor és használatakor beleegyezését adhatja majd".

Úgy véli azonban, hogy "sokan szeretnének majd részt venni".

Néhány olaszországi, franciaországi és németországi újságíró, író és blogger rámutatott, hogy az alkalmazás koncepciója feltűnő hasonlóságot mutat a kínai szociális hitelrendszerrel. Ez is pontrendszer alapján jutalmazza az állampolgárokat.
Ez a közösségi média számos felhasználója számára sem maradt észrevétlen. A Twitter-felhasználó Nat "félelmetesnek" nevezte a projektet.

 

 

Mások rámutattak a hasonlóságokra más digitális projektekkel, például a Thales Digital ID Walletjével, és arra figyelmeztettek, hogy az ilyen projektek lehetővé tehetik a kormány számára, hogy a kínaihoz hasonló szociális hitelrendszert vezessenek be Nyugaton.

A Privacy Network, egy digitális adatvédelemre szakosodott olasz technológiai vállalat nyilatkozatot tett közzé weboldalán, amelyben az ilyen alkalmazások jogi, etikai és társadalmi következményeire figyelmeztet.

"Ezek a gyakorlatok, ha rosszul fejlesztik ki vagy alkalmazzák őket, a polgárok jogainak és szabadságjogainak súlyos korlátozásához és megsértéséhez, valamint diszkriminatív gyakorlatokhoz vezethetnek, amelyeket szintén technológiai eszközökkel, például a "társadalmi kredit" rendszerekkel (vagy társadalmi pontozással) érnek el" - áll a közleményben.

"Aggodalmunkat fokozza, hogy hasonló rendszereket már más olasz városokban is bevezettek; mindenekelőtt Rómában, ahol már tesztelik az intelligens állampolgári pénztárcát".

A Privacy Network közölte, hogy jogi kérelmet küldött, amelyben tájékoztatást kért az alkalmazás által használt személyes adatok bármilyen feldolgozásának módszereiről és jellemzőiről, a mesterséges intelligencia vagy az automatizált rendszerek használatának módszereiről, valamint a projekt megvalósításában részt vevő beszállítók és harmadik felek nevéről.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/uj-social-credit-app-jutalmazza-az-olasz-allampolgarokat-az-erenyes-viselkedesert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése