Úgy tűnik, hogy hamis zászlós támadást hajtottak végre az ukrán erők a saját népük ellen a kramatorszki vasútállomáson. Míg a BBC riportjából egyértelműen kiderül, hogy a rakéta egy csak az ukrán fél által használt Tochka volt, addig a BBC televíziós riportja szerint a használt rakéta "az oroszok által használt típusba tartozott" - ami pontosan az igazság ellenkezője, ahogyan azt a saját képük is mutatja.
Még Zelenszkij elnök is megerősítette, hogy egy Tochka rakéta volt az, amely a kramatorszki vasútállomásba csapódott és mintegy 50 evakuálásra váró embert ölt meg. Ez a BBC jelentés megerősíti ezzel a képpel a jelentésükben, hogy ez volt a rakéta:

 

Teljesen egyértelmű, hogy ez NEM az oroszok által használt Iszkander rakéta - az alábbi képen látható. Figyeljék meg, hogy az orosz használt rakétának nincsenek szárnyai az alsó végén.

 

Az orosz hadsereg közölte, hogy pontosan meghatározta azt a helyet, ahonnan a rakétát állítólag kilőtték.

A védelmi tisztviselők szerint a rakéta a Kramatorsztól délnyugatra fekvő Dobropole városából indult, amely az ukrán erők ellenőrzése alatt áll. Az orosz erők szinte teljes mértékben ellenőrzik a légteret, és a háború során nyomon követték a rakétákat és a szárazföldi erőket, így ez a nyomkövető jelentés hiteles.

A Kramatorsk elleni támadás is nagyon hasonlít egy másik rakétacsapásra, amely március közepén 17 ember halálát okozta Donyeck városában. (lásd a Freenations bejegyzését arról a rakétatámadásról).

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Tochka U rakéta, egy olyan fegyverrendszer, amelyet "csak az ukrán erők használnak".

A helyi donyecki milícia, amely Kramatorszkot a Donyecki Népköztársaság részének tekinti, azt állította, hogy a rakéta az ukrán erők Tochka U rakétája volt. Vezetése szerint Ukrajna régóta beveti a fegyverrendszert, amelyet sem Oroszország, sem a KNDK erői nem használnak.

A következő számozású Tochka rakétákat használták az ukrán erők Donyeck és Luhanszk ellen februárban és most áprilisban ismét:

SH91565 csapás Alcsevszk LNR ellen, 2015. február 2.
SH91566 -ii- Logvinovo DNR 2015. febr. 13.
SH91579 -ii- Kramatorsk vasútállomás 2022. április 8.
Az alábbiakban a három rakétáról készült képek láthatók:

 

Soha nem volt még ennél durvább propaganda célú "virtuális" háború, amelyben Ukrajna olyan szereplőket alkalmaz, akik sebesültnek és halottnak adják ki magukat.

Itt az ukrán "hullazsákszínészek" egyszerűen nem tudnak nyugton maradni a propagandafelvételekhez.

Ezen a linken 7 példát találunk az álhírekre, köztük videojátékokból és egy Starwars filmből származó képek felhasználását!

A közelmúltban az amerikai kormány és sajtó beismerte, hogy teljesen igazolatlan eseményeket használ propagandaként. Ők ezeket "narratíváknak" nevezik.

 

 

 

Ahogy Harley Schlanger idézi ebben a videóban, az "Oroszország vegyi fegyvereket fog használni", "Kína fegyvereket küldött Oroszországnak", és "Oroszországnak hazudtak a tanácsadók, hogy eltussolják a veszteségeket" állítások mind teljesen alaptalanok voltak, de szándékosan használták őket propaganda fegyverként, hogy megnyerjék a "médiaháborút".

 

Nem volt olyan háború, amelyből bármelyik fél megúszta volna a "háborús bűnök" vádját. A szövetségesek 1939 és 1945 között igazságos háborút vívtak a náci Németország és a fasiszta Európa ellen, de sokan háborús bűnökkel vádolták őket, mert aránytalanul nagy városokat bombáztak. A harc hevében minden katona ki van téve a kegyetlen válaszlépések veszélyének, de ez és a tudatos kegyetlenség, a civilek célba vétele, a foglyok megkínzása vagy megölése, a civilek emberi pajzsként való felhasználása, és természetesen a saját oldalon elkövetett hamis zászlós támadások megrendezése között különbség van, hogy úgy tegyünk, mintha az ellenség lenne a felelős. Úgy tűnik, hogy mindezek a konfliktus legalábbis az ukrán oldalon jellemzőek.

A hatékony hazugságokkal és propagandával az a baj, hogy fanatikus gyűlöletet szítanak és háborús bűnöket okoznak. Ebben az esetben az ukránok számára is azt a hamis hitet keltik, hogy "megnyerik a háborút", és ahelyett, hogy a békekonferenciákon megegyeznének, további vérontásra kötelezik magukat. Nincs betegesebb látvány, ahogy a mészárlás folytatódik, mint amikor Boris Johnson azt mondja Zelenszkij elnöknek, hogy ne kössön kompromisszumot Oroszországgal. Nincs veszélyesebb, mint hinni a saját propagandánknak, és a valós háborúra alkalmazni a virtuális propagandaháború veszélyes mítoszait.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-ukran-testek-nem-tudnak-nyugton-maradni