"A Pentagonnal találtam magam szemben."

Egy francia újságíró, aki önkéntes harcosokkal együtt érkezett vissza Ukrajnából, a CNews műsorszolgáltatónak elmondta, hogy a háborút a helyszínen közvetlenül az amerikaiak "irányítják".

Az állítást a Le Figaro vezető nemzetközi tudósítója, Georges Malbrunot tette.

Malbrunot elmondta, hogy francia önkéntes harcosokat kísért, akik közül ketten korábban az ISIS ellen harcoltak.

"Meglepetéssel tapasztaltam, és ők is, hogy az ukrán hadseregbe való belépéshez, nos, az amerikaiak a főnökök" - mondta Malbrunot.

Ukrajnából hazatérő francia riporter: "Az amerikaiak közvetlenül irányítják a háborút a helyszínen".

Hozzátéve, hogy őt és az önkénteseket "majdnem letartóztatták" az amerikaiak, akik azt állították, hogy ők a főnökök, az újságíró ezután elárulta, hogy arra kényszerítették őket, hogy szerződést írjanak alá "a háború végéig".

"És ki a felelős? Az amerikaiak, a saját szememmel láttam" - mondta Malbrunot, majd hozzátette: "Azt hittem, hogy a nemzetközi brigádokkal vagyok, és a Pentagonnal találtam magam szemben".

 

 

Malbrunot azt is megemlítette, hogy Amerika kapcsolókéses öngyilkos drónokkal látja el Ukrajnát, amit Lloyd Austin védelmi miniszter emelt ki egy tweetben, amelyből kiderült, hogy a Mississippi állambeli Biloxiban ukrán katonákat képeznek ki az eszközök használatára.

Egy francia hírszerzési forrásra hivatkozva Malbrunot azt is tweetelte, hogy a brit SAS-egységek "a háború kezdete óta jelen vannak Ukrajnában, akárcsak az amerikai Delták".

Oroszország a jelek szerint tisztában van azzal, hogy Ukrajnában "titkos háborút" folytatnak a külföldi kommandósok, akik február óta tartózkodnak a térségben.

Mind az Egyesült Államok, mind az Egyesült Királyság nyilvánosan azt állította, hogy nem lesznek "bakancsok a földön" Ukrajnában, de a jelek szerint a háború kezdete óta van amerikai-brit katonai jelenlét.

"A közvélemény-kutatások azt mutatták a háborút megelőzően, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége azt akarta, hogy kormányunk maradjon ki ebből, de a vezetőink tudják a legjobban, és több mint boldogan kockáztatják a harmadik világháborút Ukrajna báb-rezsimjének védelmében" - írja Chris Menahan.

Forrás: summit.news

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-amerikaiak-iranyitjak-a-haborut-mondja-az-ukrajnabol-hazatert-francia-ujsagiro