Már egy évvel ezelőtt jeleztük, hogy keressük a megoldást a lezárt, elvesztett perekre vonatkozóan dolgozik az ügyvéd csapatunk, hogy kidolgozzanak egy sémát.

Bevallom őszintén nem tudom hol tart, de a Dr.Szabó V. László ügyvéd úr már tud valamit, mert az alábbi hírt tette közzé:

„Nagy lehetőség áll az adósok előtt hiszen 2021-ben a bírói gyakorlat elhárított minden akadályt az elől, hogy a becsapott adósoktól elvett pénzt vissza lehessen szerezni.

(megjegyzem, még nem tudjuk hogyan)… Ha az adós a felvett hitelt duplán vagy háromszorosan visszafizette akár végtörlesztéssel, vagy akár úgy, hogy elárverezték az ingatlanát visszaszerezheti a semmis szerződés alapján elvesztett pénzét.

Az ügyvéd úr szerint ezt  2021-től elévülés nélkül megteheti csak azt kell bizonyítania ,hogy a szerződés semmis volt. Ezt elérheti többféleképpen is.

Ha arra hivatkozik az adós a perbe, hogy a tisztességtelenül felszámított árfolyamrés visszafizetésével a bank még nem fizetett vissza minden olyan összeget, amely egy semmis szerződés alapján nem illette volna meg akkor nem kell az árfolyamkockázatra hivatkoznia és nem is kell ezzel kapcsolatban tanúként nyilatkoznia, sőt a banki alkalmazottakat sem kell a bíróságnak meghallgatni. Egyszerűen csak ki kell számoltatni azt, hogy a bank még tartozik.

Az ügyvéd úr szerint, ugyanúgy el lehet érni a semmisség megállapítását és a visszafizettetést az árfolyamkockázatról való nem megfelelő tájékoztatással is. Azoknak az adósoknak érdemes lépni, akik jóval túlfizették a felvett hitelt vagy akiknek elvitte a bank a házát és az irreálisan magas, jogtalan követelését elégítette ki a vételárból.

Ebben az esetben a kártérítés is szóba jön mivel a végrehajtó nem a piaci áron értékesít csak az érdekli, hogy a követelés megtérüljön. Ez a végrehajtó mutyija is mert ha mélyen áron alul értékesít akkor számíthat az árverési vevő „hálájára” is.

FONTOS KIEMELNI AZT IS, hogy aki a felvett hitelt már a futamidő elején visszafizette nem érdemes visszakövetelni a pénzt mert a ráfordított idő energia nem hozza meg a kívánt eredményt. Akik viszont a végrehajtástól való félelmükben áron alul eladták a lakásukat és végtörlesztettek vagy még fizetnek, de már most horribilis túlfizetésben vannak azok ne fizessenek tovább és inkább szerezzék vissza amit eddig feleslegesen kifizettek. NEKIK SZÓL EZEN FELHÍVÁS! Természetesen azoknak is érdemes a semmisségi pert elindítani, akik már régóta nem fizetnek és a végrehajtás fenyegeti őket vagy már folyamatban is van.

Nekik az életükről van szó. RÁJUK IS VONATKOZIK A FELHÍVÁS!Az illetéket el lehet kerülni. A bírósági ítélet a biztos, a választási ígéret bizonytalan mert csak a szavazatok megszerzéséről szól az ellenzék minden tagja részéről. Mindenki vegye a kezébe a saját sorsát ne felelőtlen ígérgetésekre számítson és főleg ne azokra a „segítő közbenjárókra” akik azzal hirdetik magukat, hogy kamatmentes részletet járnak ki a követeléskezelőnél, mert ők még jobban átverik az adósokat, csak a saját zsebüket tömik meg a követeléskezelők által lefizetve.

Minek a kamatmentes részletét? A semmis szerződésből eredő nem létező érnek el kedvező részletfizetést? Ezek nem mások, mint a követeléskezelők fizetett felhajtói, az adósokat becsapva beterelik őket a hiénák karmaiba. Lépni kell, ha pénzt akar vissza az adós, önként nem fogja a bank felkínálni. Azt azért mindenkinek tudnia kell és nem szabad elkapkodni semmit se, hogy még nincs erre vonatkozó nyertes per, ahol a bank egy forintot is visszafizetne az adósnak.

Viszont a jog megengedi, hogy kérjük a bíróságtól 2021 évet követően, de nincs az a bíró amelyik van olyan bátor, hogy a végrehajtó hatalom által felállított maffia végrehajtó banda ellen (követeléskezelő, végrehajtó és közjegyző) döntsön.

Pontosan ezen dolgozunk, hogy ez változzon és a jog újra a törvény és ne a maffia bűnözők irányítása alatt legyen. Ehhez kérjük mindenkinek a segítségét, hogy terjessze szóban az ismerősei körében, hogy NE ÍRJANAK ALÁ senkinek semmit és NE egyezkedjenek, mert azzal elismerik a nem létező tartozásaikat, akkor pedig nincs mit visszakérni, ha már elismerték, hogy tartoznak vele.

Külön figyeljen mindenki a „segítő közbenjárókra” akik azzal hirdetik magukat, hogy kamatmentes részletet járnak ki a követeléskezelőnél, vagy egyezkednek velük, mert ők még jobban átverik az adósokat, hisz jutalékot kapnak a követeléskezelőtől. Lásd „bankmentor és csalóskamara”.Mindenki nyitott szemmel járjon és NE dőljön be az átveréseknek, mert önmaga ellen ismeri el, a nem létező tartozást.

Fehér Kéményseprők Alapítvány