2022. január 16., vasárnap

Spanyolország azt javasolja, hogy "térjenek vissza a normális élethez" és a Covid-19-et influenzaként kezeljék

 

Reméljük, Tömeggyilkosok, Antikrisztiskövetők, Macron és Draghi megkapja az üzenetet.

Az alább idézett spanyol jelentés, amelyet egy nagy spanyol háziorvosi szövetség adott ki, a következőképpen kezdődik:

Az évfordulót a COVID-19 hatodik járványos időszaka jelzi Spanyolországban. Ez a hullám különbözik az összes többitől: az omikron megjelenése nagyszámú fertőzést hagy maga után, maximális előfordulási szintekkel, de relatíve kevés súlyos esettel. A Carlos III Egészségügyi Intézet adatai szerint jelenleg az észlelt fertőzések fele tünetmentes, a kórházi kezelési és halálozási mutatók pedig történelmi mélyponton vannak 1 . Ez részben annak köszönhető, hogy az omikron a korábbi változatokhoz képest alacsonyabb intrinsic patogenitású, és annak is, hogy könnyebben fertőz meg olyan embereket, akik már rendelkeznek korábbi immunitással (fertőzéssel vagy védőoltással), és akiknél ezért alacsony a súlyos megbetegedés kockázata.

A súlyos megbetegedések alacsony gyakorisága, valamint az alapellátás és a közegészségügy telítettsége az enyhe esetek miatt arra kell, hogy késztessen bennünket, hogy újragondoljuk, hogyan kezeljük mostantól a világjárványt. Az AMF szerkesztőbizottsága részéről öt fő gondolat alapján szeretnénk hozzájárulni ehhez a vitához.

 

Spanyolország azt javasolja, hogy "térjenek vissza a normális élethez", és a Covid-19-et influenzaként kezeljék

Annak ellenére, hogy az Omicron magas előfordulási aránya világszerte felfelé hajtja a fertőzési számokat, alacsony virulenciája megkérdőjelezi a "minden vakcina" stratégiát, és reményt ad a normális élethez való visszatérésre. Egy kis zene kezd mindenütt felcsendülni. Dánia és az Egyesült Királyság után (ER: lásd a brit Daily Sceptic beszámolóját: Covid Passes to be Scrapped Within Two Weeks) most Spanyolországon a sor, hogy felszólaljon.

"A kivételesség vége felé"

Az AMF (Actualizacion en Medicina de Familia), a spanyolországi háziorvosok három nagy szövetségének egyikének, a semFYC-nek a szócsöve, nemrégiben megjelent vezércikke a "A kivételesség vége felé" címet viselte. Az üzenet egyértelmű: "A SARS-Cov-2 nem fog eltűnni", és meg kell tanulnunk együtt élni vele. Miközben a szövetség támogatja a veszélyeztetett személyek védőoltását, óva int a szüntelen emlékeztető dózisoktól, és biztosít arról, hogy "a teljes lakosság beoltása, beleértve a gyermekeket és a nagyon alacsony kockázatú embereket is, nem fogja megakadályozni a vírus terjedését". "Várható, hogy a vírussal való ismételt érintkezés révén mindannyian ismételten megfertőződünk, és ez javítja egyéni és kollektív immunitásunkat" - áll a szervezet közleményében.

Egyszóval, ne féljünk: "Létfontosságú a régi normalitás visszaállítása (maszkok és a társadalmi érintkezés korlátozása nélkül), az erőfeszítéseket a legveszélyeztetettebbek védelmére összpontosítva." (ER: Nem ez volt a Barringtoni Nyilatkozat lényege?)

 

A szerző hangsúlyozza a szorongás légkörét is, és sajnálja az ebből fakadó bűntudatot:

"Rekordszámú fertőzést közvetítenek élőben, nem említve, hogy a fertőzések fele tünetmentes... A félelem gyakran bűntudattal társul. A légúti vírus elkapása vagy terjesztése senkinek sem hibája".

Végezetül pedig a következőket mondta:

"A Covid-19-et úgy kell kezelni, mint bármely más betegséget. A szerzett immunitás és az Omicron változat megjelenése ezt lehetővé teszi.
Megkezdődnek a tárgyalások az európai partnerekkel?
Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter stratégiaváltást szeretne, és felszólítja az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központot (ECDC), hogy "nyisson új távlatokat". Szerinte mivel a fertőzések túlnyomó többsége tünetmentes, és csak a már veszélyeztetett emberek kerülnek kórházba, "ugyanolyan felügyeleti rendszerre van szükség, mint az influenza esetében".

Bár nem minden orvos és epidemiológus ért egyet ezzel az elemzéssel, a Les Echos arról számol be, hogy "néhány spanyol régió már elkezdett előrelépni ezen a téren, és hogy az Országos Járványügyi Központ már elkészített egy kísérleti tervet, amely a szisztematikus vizsgálatok végét jelentheti".

https://www.pokolafoldon.hu/blog/spanyolorszag-azt-javasolja-hogy-terjenek-vissza-a-normalis-elethez-es-a-covid-19-et-influenzakent-kezeljek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése