ID2020 - Az oltásazonosító tapasz technológiát már alkalmazzák Ausztráliában

Más néven "Quantum Dot Tattoo", amely képes QR-kódot rögzíteni luciferáz tintával. Más néven a fenevad jele.

Az ID2020 - egy olyan vállalatokból álló konzorcium kezdeményezése, amely a védőoltások azonosításának új globális formáját kívánja bevezetni egy láthatatlan luciferáz tintával ellátott "digitális tetoválás" "mikrotű tömb (tapasz)" befecskendezésével.

A bőrben egy egyedi, "QR-szerű", beolvasható kódot hoz létre, amely azonosítja a személyt és az egészségügyi nyilvántartását. Ezt a "fenevad jelének" is nevezik.

A vakcina beadásakor az injekció beadásának helyét okostelefonon be lehet szkennelni, hogy lássák, beadták-e a vakcinát. A mikrotűket úgy lehet beállítani, hogy a QR-kódhoz hasonló egyedi tetoválási struktúrát adjanak.

Fontolóra veszik, hogy ezt személyazonosításra és a fizetési technológiákhoz való kapcsolódásra használják. A projektet támogató vállalatok közé tartozik a Microsoft, az Accenture és a Gavi (az oltóanyag-szövetség), a Mastercard és Bill Gates.

A Vaxxas nevű vállalat az ausztráliai Queenslandben gyártóüzemeket hoz létre, hogy megkezdje e technológia alkalmazását.

 

 

Linkek:

ID 2020 Digital Identity Alliance - https://id2020.org/

Vaxxas (Ausztrália) - https://www.tri.edu.au/Vaxxas

Vaxxas - https://www.vaxxas.com/

Mikro tűtömb - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7276250/

Fejlődés a mikro tűs tömbösített vakcina beadására szolgáló tapaszok terén - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32667239/

https://futurism.com/neoscope/invisible-vaccine-ink-tattoos-kids

A fejlődő országokban az országos oltási kezdeményezéseket felügyelők számára nehéz feladat lehet nyomon követni, hogy ki mikor és milyen oltást kapott.

Az MIT kutatóinak azonban lehet, hogy van megoldásuk: olyan tintát hoztak létre, amelyet biztonságosan be lehet ágyazni a bőrbe magával az oltóanyaggal együtt, és csak egy speciális okostelefonos kameraalkalmazás és szűrő segítségével látható.

Más szóval, találtak egy rejtett módot arra, hogy az oltás nyilvántartását közvetlenül a beteg bőrébe ágyazzák be, ahelyett, hogy elektronikusan vagy papíron dokumentálnák azt - és az általuk kifejlesztett, alacsony kockázatú nyomon követési rendszer jelentősen leegyszerűsítheti a pontos oltási nyilvántartás vezetését, különösen nagyobb léptékben.

"Azokon a területeken, ahol a papíralapú oltási kártyák gyakran elvesznek vagy egyáltalán nem léteznek, és az elektronikus adatbázisok ismeretlenek, ez a technológia lehetővé teheti a betegek oltási történetének gyors és anonim felderítését, hogy minden gyermek be legyen oltva" - mondta Kevin McHugh kutató egy nyilatkozatban.

 

A Bill és Melinda Gates Alapítvány finanszírozta a csapat kutatását, amelyet a Science Translational Medicine című folyóiratban szerdán publikáltak. A Scientific American cikke szerint a projekt magának a Microsoft alapítójának, Bill Gatesnek a közvetlen kérésére jött létre, aki személyesen is részt vett a gyermekbénulás és a kanyaró oltásokkal történő felszámolására irányuló erőfeszítésekben.

Az oltóanyagot kísérő láthatatlan "tetoválás" egy miniatűr kvantumpontokból - apró, fényt visszaverő félvezető kristályokból - álló minta, amely infravörös fényben világít. A mintát - és a vakcinát - polimerek és cukor keverékéből készült, feloldható mikrotűk segítségével juttatják a bőrbe.

A rendszer egyelőre többnyire csak a koncepció bizonyítása. A kutatók azonban már kipróbálták patkányokon, és megállapították, hogy a minták még kilenc hónappal az injekció beadása után is kimutathatók. Emberi holttestek bőrmodelljeiben a minták öt évig kitartottak a szimulált napozás után.

"Lehetséges, hogy egy napon ez a "láthatatlan" megközelítés új lehetőségeket teremt az adattárolás, a bioérzékelés és a vakcinaalkalmazások számára, amelyek javíthatják az orvosi ellátás módját, különösen a fejlődő világban" - mondta Robert Langer, az MIT professzora és vezető szerzője a közleményben.

https://pokolafoldon.hu/great-reset/az-oltasazonosito-tapasz-technologiat-mar-alkalmazzak-ausztraliaban