4115653
A Jobb Szektor veszettjei…

…”Egy medve is sétálgat az utcán, igaz csak medvebőrbe bújt Jobb Szektoros rémisztgeti a kiskorú nézelődőket, jó pénzért pózba vágja magát egy kisgyerekkel a karján, zizzen az okostelefon, kész a portré. Kissé továbblépve zenei vetélkedőn lehet részt venni és harci szuvenírt nyerni…” – Csak kibújik a szög a zsákból : )

A Jobb Szektor Kijev főútján, a neves Krescsatikon „harci eszközök kereskedését” nyitotta meg, ahol golyóálló mellényt, használt gránátvetőt lehet venni, egyelőre csak kéz alatt. A város polgárai csodálkoznak, de akad, aki vásárol is a „szuvenírekből.”
A választások napján nyílt meg a „kiskereskedés” a főutca kövezetén, ezen napon csak a gyalogosoké volt az utca. A frontvonalból idevándorolt szuvenírekre lehetett alkudni ezen a napon, akadt is vállalkozó aki jó boltot csinált a szélsőséges nézeteket valló kereskedőkkel. Gépfegyvertárak, sérült gránátvetők, üres ágyútöltetek csillogtak a kövezetre terített takarókon.
Golyóálló mellényre alkudozott kissé odább a vevő és az eladó, mellette egy golyó járta sisak talált gazdára, ki tudja hol van az első gazdája. Egy medve is sétálgat az utcán, igaz csak medvebőrbe bújt Jobb Szektoros rémisztgeti a kiskorú nézelődőket, jó pénzért pózba vágja magát egy kisgyerekkel a karján, zizzen az okostelefon, kész a portré.
Kissé továbblépve zenei vetélkedőn lehet részt venni és harci szuvenírt nyerni. Nem hiányozhat az árukészletből a hagyományos ukrán fából faragott sípos farú lovacska sem. A kisebbek a Roshen-bolt felé húzzák szüleiket, ott „elnöki csokoládét” lehet vásárolni.