Először tavasszal lehetett arról nyilvánosan is hallani, hogy távozik Magyarországról a CitiBank, azt megelőzően pedig fokozatosan leépítik vidéki érdekeltségeiket. Mostanra mindez beigazolódott, már konkrét dátumot is lehet tudni; szeptember 26-án zárják be a debreceni, győri és miskolci fiókot. A fiókbezárások így is elhúzódtak, márciusban ugyanis az a hír jutott ki, hogy még abban a hónapban bezárják a vidéki fiókokat és előzetes bejelentés nélkül elküldik az alkalmazottak kétharmadát. További fél év után azonban most tényleg bezárnak minden vidéki fiókot, egy kivételével; Székesfehérváron még átmenetileg lesz CitiBank, de nem tudni, meddig.
A Citibank 1985-ben, a rendszerváltás előkészítésekor kezdett működni Magyarországon több nyugati bankkal együtt. Most, hogy már érződik egy újabb rendszerváltás előszele, pedig több nagy nyugati bankkal együtt távozik az országból. A bezárt fiókoknál lévő ATM-ek szintén megszűnnek.
Hídfő.net | CitiBank
A CitiBank azzal magyarázza a távozást, hogy globális viszonylatban csak a nagyvárosokban lesznek jelen, vidéki fiókokat már nem nyitnak. A bank távozása így egybekötődik a vidék leépülésével, a vidéki ügyféllel anyagi okokból már nem foglalkoznak, ehelyett huszárvágással bezárják a fővároson kívüli érdekeltségeket és a nem nagyvárosban élő embereket nem tekintik potenciális ügyfélnek. A bank lépése nevezhető egyszerűen globalista arroganciának is, bár a Citibank szintén komoly bevételkiesést szenvedett el a bedőlt hiteleknek köszönhetően, így a gyakorlatban az lehet a kivonulás fő mozgatórugója, hogy a csökkenő profit miatt egyszerűen odébbállnak és itt hagyják az országot.


http://www.hidfo.net/2014/09/09/globalista-arrogancia-videki-ugyfellel-mar-nem-szamol-citibank