Taimuraz Mamsurov, Észak-Oszétia elnöke 'Oszétia dicsőségéért' érdemrendet adományozott tíz észak-oszétiai lakosnak, akik csatlakoztak a dél-kelet ukrajnai milíciához és önkéntesként részt vettek a Donyecki Népi Köztársaság védelmében.
Hídfő.net | Oszétia dicsőségéért érdemrend
Az államfő az önkéntesek kitüntetése kapcsán elmondta, hogy az érdemrendet a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság térségében civilek, nők, gyermekek és idősek önkéntes védelmezéséért kapják. "Látjuk, mi történik Ukrajnában - a saját népüket gyilkolják. Azt mondják, ez az ő belügyük. Ahogy az pedig minden egyén magánügye, hogy szabadon oda mehessen, ahova akar, és azt tegye, amit akar. Valaki úgy döntött, hogy odamegy a háború sújtotta térségbe és önkéntesként részt vesz a családok, otthonok védelmében. Ez nem olyan döntés, amiért hibáztatni lehetne őket."
Észak-Oszétia 'Oszétia dicsőségéért' érdemrenddel jutalmazza a bátrakat, akik nem tétováztak és felvették a harcot a nyugati zsarnoksággal szemben. Három önkéntes, aki életét vesztette a donyecki harcokban, posztumusz kitüntetésben részesült. Követendő példa minden térségi állam számára.


http://www.hidfo.net/2014/09/12/eszak-oszetia-kitunteti-donyeckben-harcolo-onkenteseket