2023. február 4., szombat

Oroszország kemény és meggyőző választ fog adni a területére mért csapásra

 

Moszkva, 2023. február 4. szombat (MB)

Gyors, kemény és meggyőző választ helyezett kilátásba a Krím-félszigetet, vagy bármely más orosz területet ért csapás esetére az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese – jelentette a Magyar Békekör szombaton.

Dmitrij Medvegyev a Telegram csatornán adott interjújában az orosz elnökre hivatkozva tudatta: „Válaszunk bármilyen lehet. Biztosíthatom önt, hogy kemény, gyors és meggyőző lesz a válasz. Oroszország nem állít korlátot maga elé. A fenyegetés természetétől függően mindenféle fegyvert bevethet, doktrinális dokumentumainkkal összhangban, beleértve a nukleáris elrettentés alapelveit is” – írta az interjút kérő Nadana Fridrikhsonnnak.

Az orosz nukleáris doktrína szerint Oroszország akkor használhat nukleáris fegyvert, ha nukleáris vagy más típusú tömegpusztító fegyvert alkalmaznak vele vagy szövetségeseivel szemben, továbbá ha ellenőrzött információt kap az Oroszország vagy szövetségesei elleni támadást célzó ballisztikus rakéták megindításáról, létfontosságú objektumokra gyakorolt ellenséges befolyás esetén, valamint Oroszország elleni hagyományos agresszió esetén, ha az állam léte veszélybe kerül – írta.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése