Október 28-án az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg támadó hadműveleteket indított az összes háború sújtotta régióban. Minden ukrán támadást visszavertek, és az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek.

Az ukrán támadó hadműveletek a Harkovi és a Herszon régióban, a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságokban zajlottak, de nem eredményeztek az ukrán hadsereg számára nyereséget.

Kupjanszk irányában az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) orosz katonai állásokat támadtak a Harkivi területen lévő Beresztovoj falu közelében. A támadást egy megerősített zászlóalj erői hajtották végre. Az orosz tüzérség által az előrenyomuló csapatoknak okozott tűzkárok következtében több mint 150 ukrán katona, egy harckocsi, öt gyalogsági harcjármű, négy páncélozott személyszállító és kilenc kisteherautó semmisült meg.

Az orosz SU-34-es rendkívül alacsony magasságban bombázza az ellenséges állásokat:


Krasznij Liman térségében az AFU két zászlóalj taktikai csoportja újabb offenzívát indított a Luhanszki Népköztársaságban lévő Cservonopopovka falu felé. Az AFU megpróbálta elvágni a Szvatovo és Kremennaja közötti utat. A támadást az orosz erők visszaverték. A tüzérségi tűz és az orosz harci gépek csapásai több mint 50 ukrán katonát, két harckocsit, három páncélozott harcjárművet és két gépkocsit semmisítettek meg.

Amerikai FGM-148 Javelin amerikai fegyverekkel felfegyverzett ukrán szabotőrök egy csoportját az orosz erők felfedezték és aknavető lövéssel megsemmisítették Krasznij Liman térségében:

A donyecki frontvonalon az AFU egy századnyi taktikai csoportja orosz katonai állásokat támadott az Ugledartól 30 kilométerre nyugatra fekvő Vremevka falu közelében. Az orosz egységek akcióinak és a tüzérségi tűznek köszönhetően az AFU-t visszaszorították az állásaikba. A sikertelen művelet következtében több mint 30 ukrán katona, egy harckocsi, két páncélozott harcjármű és egy kisteherautó semmisült meg.

Az orosz tüzérségi egységek Ugledar irányában egy másik ukrán erődítményt is megsemmisítettek:



A Herszon régióban orosz tüzérségi tűz és orosz harci repülőgépek csapásai legyőzték a Nyikolajev-Krivoj Rog irányából előrenyomuló ukrán csapatok tartalékait, valamint a frontvonalak mentén tevékenykedő szabotázscsoportokat. Több mint 180 ukrán katona, nyolc páncélozott harcjármű és hat személygépkocsi semmisült meg.

Az ukrán hadsereg kisebb támadócsoportokkal folytatja a támadó műveleteket a frontvonalak mentén a Donbassz, Herszon és Zaporozsje régiókban. A támadások célja valószínűleg az orosz védelem meggyengítése, valamint a harci felderítés a nagyszabású támadó hadműveletek folyamatban lévő előkészületei közepette. A támadások minden régióban folytatódnak, így az orosz hadsereg nem tudta meghatározni az újabb nagyszabású offenzíva területét. Az ukrán katonai vezetés ilyen taktikája nagy emberveszteségekhez vezet. Kijev már kijelentette, hogy az ukrán hadsereg sorait új katonákkal kell feltölteni. A mozgósítás országszerte folytatódik.

https://southfront.org/ukrainian-forces-attempt-offensives-on-all-front-lines-but-fail/