Az ukrán bombázás több mint egy tucatnyi mentővel végzett - DPR tisztviselői

Az elsősegélynyújtók álmukban haltak meg a helyi sürgősségi minisztérium vezetője szerint

Az ukrán ágyúzás több mint egy tucat mentővel végzett - DPR tisztviselők


Legalább 13 tűzoltó, mentő és mentőorvos meghalt, kilenc másik pedig megsebesült egy "célzott" ukrán rakétatámadásban, amely az éjszaka közepén lerombolta lakóhelyüket - állítják a Donyecki Népköztársaság (DPR) tisztviselői.

A DPR rendkívüli helyzetért felelős minisztériumi vezetője, Alekszej Kosztrubickij szerint a támadás Rubcsej faluban lévő létesítményeket célozta meg helyi idő szerint csütörtökön hajnali 4 óra körül.

"Ez egy célzott rakétacsapás volt az egységünk ellen. Minden rakéta lakóépületeket ért" - mondta, és "háborús bűncselekménynek nevezte, amely büntetést érdemel".

A kilenc sebesült elsősegélynyújtó közül a miniszter szerint öten válságos állapotban vannak.

 

 

Három épületet, amelyekben a DPR rendkívüli helyzetek minisztériumának személyzete és felszerelései voltak, szintén találat érte - mondta Kosztrubickij.

A március óta orosz ellenőrzés alatt álló Rubcsej lakói felidézték, hogy négy-hat robbanást hallottak az éjszaka közepén, és azt mondták, hogy csak reggel értesültek a támadás célpontjáról.

A helyszínről készült videókon látszólag egy emeletes épületek látszottak, amelyek a csapás következtében rommá lettek.

Ukrajna "emberi pajzsként" akarta felhasználni a NAÜ csapatát - Oroszország

A támadás áldozatainál "nem volt fegyver. Az emberek biztonságáért dolgoztak. De látjuk Kijev valódi hozzáállását a donbásziakhoz. Ez a terroristák viselkedése. A mi kötelességünk megállítani őket és megbüntetni a bűnözőket" - mondta Denis Pushilin, a DPR vezetője.

 

https://www.pokolafoldon.hu/politika/ukran-celzott-lovesek-megoltek-a-tuzoltokat-mentoket-es-orvosokat-mikozben-aludtak