Új megfigyelési infrastruktúra van kialakulóban Nagy-Britanniában, már több millió arcfelismerő kamerát szereltek fel a brit utcákon.

Az új arcfelismerő kamera, amely az utcai lámpák belsejében helyezkedik el, két lencséből és két másik meghatározhatatlan vonásból áll, amelyek az orr és a száj szerepét töltik be. A kamerák egy tüskékkel körbekerített oszlopon is lógnak, hogy megvédjék a hardverét.

Az elmúlt hónapokban csendben több millió ilyen kamerát telepítettek szerte Nagy-Britanniában.

A kamerákat egy kínai állami tulajdonban lévő cég, a Dahua gyártja, és ellentmondásos arcfelismerő szoftverrel vannak felszerelve, amely technológia Peking és más totalitárius rendszerek által kedvelt technológia.

Ráadásul a Dahua a kiberbiztonság súlyos sérülékenységét is aggasztó módon mutatja be, ami a kamerák tömeges feltöréséhez vezetett - még a vállalat is elismerte, hogy "nagyon nagy a feltörések lehetősége".

 

 

Emberi jogi visszaélések

A vállalatot a Kínai Kommunista Párt által elkövetett emberi jogi visszaélésekbe is belekeverték. Az ilyen szoftvereket arra használják, hogy kiszűrjenek mindenkit, akinek az ujgur muszlimok - a Kínában jelenleg üldözött etnikai kisebbség - jellegzetes vonásai vannak. A Dahua a szadista funkciót "Real Time Uyghur Warnings" néven emlegeti.

Az ujgur muszlimok elleni kínai emberi jogi atrocitások mértékét csak a múlt héten jelentették, és az ENSZ szerint "hiteles bizonyítékokat" tártak fel a kínzásokról, amelyek valószínűleg "emberiség elleni bűncselekményeknek" minősülnek.

A visszaélések között olyan szörnyűségek szerepeltek, mint a nemi erőszak, a vízzel való megdeszkázás, az ujgurok akaratuk ellenére történő injekciózás és a "tigrisszék" néven ismert kínzóeszközökhöz való kötözés.

E technológia szörnyű háttere ellenére most csendben telepítik őket az Egyesült Királyságban.

 

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/tobb-millio-kinai-arcfelismero-kamera-csendben-telepitve-az-egyesult-kiralysagban