A 79 éves Malcom Howard nyugalmazott CIA-ügynök megdöbbentő állítások sorát tette, mióta pénteken kiengedték a New Jersey-i kórházból, és közölték vele, hogy hetek vannak hátra. Howard úr azt állítja, hogy részt vett a World Trade Center 7, a 9/11-én lerombolt harmadik épület "irányított robbantásában".

Howard úr, aki 36 évig dolgozott a CIA-nak ügynökként, azt állítja, hogy magas rangú CIA-ügynökök választották ki a projektben való részvételre mérnöki háttere és a bontási üzletágban való korai karrierje miatt.

Howard úr építőmérnöknek tanult, majd robbanóanyag-szakértő lett, miután a CIA az 1980-as évek elején felkérte. Howard úr azt állítja, hogy nagy tapasztalata van a robbanóanyagok elhelyezésében olyan kicsi tárgyakban, mint az öngyújtók, és olyan nagyokban, mint a "80 emeletes épületek".

A 79 éves New Jersey-i születésű férfi azt állítja, hogy 1997 májusa és 2001 szeptembere között dolgozott a CIA "New Century" nevű műveletén, amikor a CIA szerinte "még mindig felülről kapta a parancsokat". Howard úr azt állítja, hogy egy 4 ügynökből álló sejt tagja volt, amelynek feladata az volt, hogy biztosítsa a rombolás sikerét.

Howard úr szerint a World Trade Center 7 művelet egyedülálló az általa végrehajtott robbantások között, mivel ez volt az egyetlen olyan robbantás, amelyet "úgy kellett tennünk, mintha nem is robbantás lett volna". Azt állítja, hogy akkoriban nem okozott neki problémát a megtévesztés, mert "ha az ember hazafi, nem kérdőjelezi meg a CIA vagy a Fehér Ház motivációját. Feltételezed, hogy a nagyobb cél egy nagyobb jót szolgál. Olyan jó, hűséges embereket választanak ki, mint én, és megszakad a szívem, amikor hallom a szarságokat".

De még ő is elismeri, hogy most, visszatekintve, "valami nem volt rendben".

"Semmi jó nem származott ebből. Ez nem az az Amerika, amit elképzeltünk."

Howard úr elmagyarázza, hogyan vásárolták le az épületet: "Ez egy klasszikus irányított robbantásos robbantás volt. Szuperfinom, katonai minőségű nanotermit kompozit anyagokat használtunk robbanóanyagként. A nehéz rész az volt, hogy több ezer kiló robbanóanyagot, gyújtószerkezetet és gyújtószerkezetet juttassunk be az épületbe anélkül, hogy túl nagy aggodalmat keltenénk. De a 7-es épület szinte minden egyes irodáját a CIA, a titkosszolgálat vagy a hadsereg bérelte, ami megkönnyítette a dolgunkat." Howard úr elmagyarázza, hogy a WTC 7-et "stratégiai helyeken robbanóanyagokkal töltötték fel" az amerikai történelem menetét megváltoztató napot megelőző hónapban. Szeptember 11-én, miközben az északi és a déli torony égett, a 7-es World Trade Centerben meggyújtották a gyújtózsinórokat, és a nanotermit-robbanások kiüregelték az épületet, elpusztítva az acélszerkezetet, eltávolítva a megerősítéseket, és lehetővé téve, hogy az irodai tüzek átszakítsák az épület többi részét, kagylóként kiüregelve azt.

 

 

A World Trade Center 7 17:20-kor, hét órával a WTC 1 és 2 pusztulása után omlott a saját lábnyomába. Az épület a szemtanúkat azzal sokkolta, hogy a szabadesés sebességével zuhant le, ami azt jelzi, hogy lefelé menet nulla ellenállásba ütközött.

Howard úr és kollégái elvégezték a munkájukat.

"Amikor az épület lezuhant, akkora volt a rohanás. Minden pontosan a terv szerint ment. Minden olyan simán ment. Mindenkit evakuáltak. Senki sem sérült meg a WTC 7-ben. Ünnepeltünk. Folyamatosan néztük a rombolás visszajátszásait, elővettük a whiskyt és a szivart, és akkor hirtelen a legfurcsább dolog történt. Mindannyian aggódni kezdtünk, hogy egy kicsit túl simának tűnik.

Újra és újra és újra megnéztük a felvételt, és kezdtünk paranoiásak lenni. Úgy nézett ki, mint egy irányított robbantás. Azt gondoltuk, hogy a francba, az emberek meg fogják ezt kérdőjelezni. Aztán hallottuk, hogy az emberek az utcáról jelentették, hogy a délután folyamán robbanásokat hallottak.

Amikor megtudtuk, hogy a BBC elrontotta a riportját, és azt közölte a világgal, hogy az épület 20 perccel a tényleges összeomlás előtt omlott össze... Ekkor már tényleg azt hittük, hogy vége a koncertnek".

 

 

A kormány által kiadott hivatalos 9/11-es jelentés szerint a WTC 7 az "ellenőrizetlen tüzek" miatt omlott össze, amelyeket az utasszállító repülőgépek által eltalált WTC 1 és 2 épületekről lebegő törmelék okozott. Ha a hivatalos beszámoló igaz lenne, akkor a WTC 7 lenne az első magas épület a világon, amely valaha is ellenőrizetlen tűz miatt omlott össze, és az egyetlen acél felhőkarcoló a világon, amely "irodai tüzek" miatt omlott önmagába.

Howard úr és kollégái attól tartottak, hogy a közvélemény átlát a hivatalos narratíván, és a kormány ellen lázad, követelve, hogy mondják el az igazságot.

"Annyi elvarratlan szál volt, annyi bizonyíték maradt hátra. Azt hittük, hogy a közvélemény rászáll majd az egészre. Azt hittük, hogy olyan nyilvános lázadás lesz, amit a média nem hagyhat figyelmen kívül. Nyomozásokat finanszíroznának, és követelnék, hogy miért hazudtak nekik. Azt hittük, hogy kémiai összetett anyagokat találnak majd a környéken, amelyek bizonyítják, hogy a 7-es épületet felrobbantották.

"Azt hittük, hogy forradalom lesz. Eljutna egészen a csúcsig, Bush elnökig. Kirángatnák a Fehér Házból.

"De egyik sem történt meg. Szinte senki sem kérdőjelezett meg semmit. A média mindenkit lelőtt, aki meg mert kérdőjelezni bármit, amit mondtak neki."

Kövesse a pénzt

Howard úr azt állítja, hogy "nincs közvetlen tudása" a World Trade Center északi és déli tornyának lerombolásáról, és azt magyarázza, hogy "a CIA műveletei nagyon specifikusak", és hogy gyakori, hogy egy nagyobb projekten dolgoznak, miközben a kirakós játéknak csak egy kis darabját értik.

[9/11: Larry Silverstein egy évvel a támadások előtt tervezte az új WTC-7-et]

De van tanácsa a nyomozóknak, akik a teljes kirakós játék megértésére törekszenek, és ki akarják deríteni, hogy ki állt a történelem legpusztítóbb amerikai földön elkövetett támadása mögött.

 

 

"Kövessék a pénzt."

"Ha ki akarod deríteni, hogy ki áll valami mögött, csak kövesd a pénzt. Nézze meg a 9/11 előtti üzleteket. Ezek a fickók tudták, hogy mi fog történni. CIA ügynökök fiai, kormánytisztviselők. Amerika legbefolyásosabb embereinek közeli rokonai. Cheney, Rumsfeld. Mind meggazdagodtak. Nem csak az építőipari barátaiknak odaítélt szerződésekből, a háborúkból és a kenőpénzekből."

"Ez bennfentes kereskedelem volt."

Számos ország, köztük Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán és Monaco indított bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos vizsgálatokat a 9/11-es támadások után, mivel úgy vélték, hogy ha be tudják bizonyítani, hogy az Al-Kaida ügynökei profitáltak a tőzsdén, akkor be tudják bizonyítani, hogy a terrorszervezet áll a támadások mögött.

És minden bizonyíték arra utalt, hogy 9/11 körül nagymértékű bennfentes kereskedelem folyt.

Antonio Martino olasz külügyminiszter azt mondta: "Úgy gondolom, hogy a nemzetközi piacokon folytatott spekuláció mögött terrorista államok és szervezetek állnak". A német központi bank elnöke, Ernst Welteke azt mondta, hogy kutatói "szinte megdönthetetlen bizonyítékot találtak a bennfentes kereskedelemre".

Még a CNN is arról számolt be, hogy a szabályozók "egyre világosabb jeleket" látnak arra, hogy valaki "a terrortámadást megelőzően manipulálta a pénzügyi piacokat abban a reményben, hogy hasznot húzhat belőle".

Howard úr szerint egy komoly tanulmány arról, hogy ki profitált a tőzsdén 9/11-ből, "kitépné az amerikai oligarchia szívét".

"Csak egyetlen szervezet van, amely átfogja az egész világot, és hadd mondjam el most, hogy ez nem az al-Kaida, és soha nem is volt az".

Ez a CIA.

"Soha nem lehetett igazi nyomozás. Az egész árnyékkormány, ahogy önök most nevezik őket, belekeveredett."

Az utolsó heteit otthonában töltő 79 éves férfi azt mondta, nem számít arra, hogy vallomása után őrizetbe veszik, mert "akkor mindenki más után kellene mennie. Csak a médiát fogják felhasználni arra, hogy engem támadjanak. Mindannyian azért vannak fizetve, hogy mindent elhallgattassanak 9/11 körül".