A széles körben hirdetett "nem lesz semmid, és boldog leszel" elv ugyanúgy vonatkozik majd bármilyen ingatlan megvásárlására és birtoklására, mint bármi másra.

A lakásárak világszerte nagyon magasra emelkedtek, mivel a nagy befektetési társaságok egyszerre több ezer lakást vásároltak fel - ezzel is segítve az árak felfelé nyomását és a magánvásárlók kiszorítását. Ezzel egyidejűleg a lakások minősége drámaian csökkent. Azok az építők, akik betartják a házépítésre vonatkozó uniós jogszabályokat, kivétel nélkül silány, rosszul megépített ingatlanokat gyártanak, amelyeket nem úgy terveztek, hogy tartósak legyenek.

Érdemes megjegyezni, hogy Japánban a házak 30 éves élettartamra épülnek. Ezt követően vagy összedőlnek, vagy lebontják és lecserélik őket.

A lakástulajdonlás régóta bevett elvének lerombolása már javában zajlik. A kamatlábak emelkednek (és valószínűleg még évekig emelkedni fognak, mivel a központi bankok a jelek szerint küzdenek az általuk okozott elszabadult infláció megfékezésével). Az emelkedő kamatlábak megnehezítik az új vásárlók számára, hogy az ingatlanok létrájának alsó fokára lépjenek, és egyre nehezebbé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy megtartsák azt. Az állandóan emelkedő energiaárak tovább növelik a lakástulajdonlás költségeit - különösen, ha az otthon régi és rosszul szigetelt. Az oroszok kitiltása az ingatlantulajdonlásból szintén csökkenteni fogja az árakat.

Ami még rosszabb, hogy az Egyesült Királyságban a kormány 15 millió lakástulajdonost kényszerít arra, hogy olyan hatalmas és pusztítóan drága változtatásokat hajtson végre otthonán, hogy az egyetlen gyakorlati megoldás a tökéletesen jó, szilárd házak lebontása lesz.

 

 

Az energiateljesítményre vonatkozó tanúsítványokat, amelyeket mostantól minden otthonhoz kötni kell, 2025-ben úgy fogják felülvizsgálni, hogy azok számos olyan, nem tesztelt, népszerűtlen, drága és nem hatékony ökológiai találmányt tartalmazzanak, amelyek népszerűek az összeesküvők (és a globális felmelegedés kultikusai, akik a médiában és a politikai piacon képviselik nézeteiket) körében.

Tehát a távirányítású termosztátokkal felszerelt házaknak jobb lesz a minősített energiateljesítményük. Ugyanígy a hőszivattyúkkal felszerelt házak is - a hagyományos gázkazánok abszurd módon drágán beszerelhető és drágán üzemeltethető helyettesítői. A hőszivattyúk beszerelése akár 22 000 fontba is kerülhet, és a működtetésük négyszer annyiba kerül, mint a gázkazánoké. A hőszivattyúkhoz áramra is szükség van, és mivel az áram nagy részét még sokáig fosszilis tüzelőanyagokból és (az Atlanti-óceán túloldaláról az Egyesült Királyságba importált) fapellet elégetéséből nyerik, a logikát nehéz megérteni.

A logika hiánya nem akadályozta meg a politikusokat abban, hogy felkarolják a hőszivattyúkat (és sok más abszurd ökológiai találmányt), és azokat, akik a hagyományosabb, ésszerűbb fűtési formákat választják, büntetni fogják.

A lakásokat bérbeadó földtulajdonosoknak már közölték, hogy 2027 után illegális lesz olyan ingatlanokat bérbe adni, amelyek nem rendelkeznek magas minősítéssel. Néhány éven belül azok a lakások, amelyek nem felelnek meg az új követelményeknek, eladhatatlanná válnak. Azok a lakástulajdonosok, akik nem szereltettek be hőszivattyút, nem adhatják majd el otthonukat. Sajnos azonban a hőszivattyúval felszerelt otthonok üzemeltetési költségei azt fogják jelenteni, hogy azok a lakástulajdonosok, akiknek van hőszivattyújuk, nem tudják majd eladni otthonukat, mert túl drágának fogják tekinteni az üzemeltetést.

És természetesen az összeesküvők azt akarják, hogy mindannyian magas lakóházakban éljünk. Nem lesznek háziállatok, és a lakások kicsik és egyformák lesznek. Mindent központilag fognak irányítani. És ha az összeesküvők ellenőrizni akarják a lakóházban élőket, akkor ezt könnyen megtehetik a bejárati ajtók bezárásával. Természetesen ez történt Kínában is 2022 áprilisában és májusában, amikor a hatóságok úgy döntöttek, hogy folytatják abszurd nulla covid politikájukat. A lakóházakat határozottan bezárták, és a lakóknak nem engedélyezték a távozást.

 

 

A lakásárak jelentősen csökkenni fognak a következő körülbelül egy évtizedben. A hajléktalanokat új, apró, kartonpapírból készült lakásokba kényszerítik majd az engedélyezett városközpontokban, de ha rossz a szociális hitelképességed, akkor nehéz vagy lehetetlen lesz saját lakást bérelni.

Mit tartogat tehát a jövő a rossz szociális hitelminősítéssel rendelkezők számára?

Nos, természetesen a Nagy Újraindítás egyik alaptétele az, hogy a világ népességét 500 millióra csökkentik.

De addig hol fognak lakni a hajléktalanok? Talán valami olyasmiben, mint a Dickens által oly jól bemutatott adósok börtönei. Vagy az utcák tele lesznek nincstelen, csavargó családokkal, akik minden ruhájukba bebugyolálva élnek majd. Hideg időben kartonpapírrétegekkel és, ha szerencséjük van, egy-két szakadt, koszos, régi hálózsákkal tartják majd melegen magukat.

Dr. Vernon Coleman