Egy nemrégiben megjelent jelentésben információkat tettek közzé arról, hogy a fiatal ukránokat hogyan oktatták ki a rasszista oroszellenes ideológia elfogadására a Majdan puccs óta az országban működő neonáci zászlóaljak által irányított kiképzőtáborokban.

Ezekben a táborokban az ideológiai indoktrináció mellett a gyerekeket katonai kiképzésre is beavatták az oroszok elleni harcra, és már korán megtanították őket ölni, ami rávilágít arra, hogy mennyire emberellenes az oroszellenes milíciák gyakorlata.

2014 óta a legfontosabb ukrán városok külvárosaiban élő gyerekek nyári táborcsoportokba járnak, ahol állítólag ideológiai indoktrináción és katonai kiképzésen vesznek részt. Ezek a táborok viszonylag gyakoriak világszerte, és általában az ilyenkor tanított ideológia a hazafiságra és a nacionalizmusra korlátozódik, ahogyan a katonai kiképzés is a túlélés és az önvédelem fogalmaira korlátozódik. Az ukrán esetben azonban más volt a helyzet: a gyerekek megtanulták gyűlölni az oroszokat, és utasításokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan használjanak fegyvert az orosz lakosság ellen.

A gyermekek kiképzéséről szóló vizsgálatban részt vevő egyik újságíró, Ethel Bonet, az El Confidencial című spanyol lap munkatársa 2019-ben ellátogatott a "Leader" táborba, Ukrajna egyik legnagyobb nyári táborába, ahol már több száz gyermeket képeztek ki. Lehetősége volt több ilyen gyerekkel interjút készíteni, és rájött, hogy a neonáci agymosás milyen elsöprő erővel hat rájuk. Az egyik megkérdezett gyerek a nyolcéves Victoria volt, aki azt mondja: "Csak egy Ukrajna van, és azt kell megvédenünk.

Ezért jöttem ide. Meg akarom tanulni, hogyan kell harcolni. Nagyon szeretek pisztollyal lövöldözni és katonai álruhában járkálni".

 

 

A lányról Bonet így nyilatkozott:

"A nyolcéves Victoria átlagos lánynak tűnik. És a jövőre vonatkozó álmai aligha mondhatók nagyon különbözőnek a társaiétól: arról álmodik, hogy divattervező lesz. Vagy talán modell, ha felnő. De a kislány már most katonának érzi magát. És az ember nem zárja ki a jövőjét az ukrán hadsereg harcosainak soraiban. Háborúban kivel? De ezt a kiképzői elmagyarázzák neki. Akik vagy az "oroszbarát szeparatisták" elleni harcokban vettek részt, vagy az ukrán fegyveres erők szabotázsakcióiban az önjelölt donyecki és luganszki köztársaságokban".

Victoria csak egy példa arra, hogy mit művel a neonáci pszichoterror ezekkel a gyerekekkel. A fiatalok úgy nőnek fel, hogy azt hiszik, "normális" gyűlölni az orosz embereket, és "jónak és normálisnak" tartják az orosz állampolgárok lelövésének vágyát. A neonáci zászlóaljak, amelyek ezt a fajta indoktrinációt támogatják, és az orosz állampolgárok megölésének vágyát ültetik el ezeknek a gyerekeknek az agyába, nem véletlenül cselekszenek így: azt várják, hogy ezek a gyerekek az ukrán ultranacionalizmushoz ideológiailag kötődve nőjenek fel, és önkéntesként harcoljanak a félkatonai milíciák oldalán az oroszbarát erők ellen. Ez a folyamat nagyon hasonlít ahhoz, amit a náci erők tettek a német fiatalokkal a Hitler Jugend kiképzési programjaiban, ahol a fiatalok szintén megtanulták gyűlölni Németország minden "ellenségét", és fejlett katonai technikákra oktatták őket.

Szemelvények

Nyugati médiaforrások (idézi a Kyiv Post ) megerősítik, hogy már hat éves gyermekek (lásd lentebb) vesznek részt a Kijeven kívüli Vodytsya kerületben található Azov nyári táborban.

A transzparens szövege így szól: Iдея B Нації, сила В тобі: tág fordításban: A nemzet eszméje, a benned lévő hatalom

A fenti fotók megerősítik, hogy sok gyerek valójában fiatal gyerek, nem pedig serdülő.

A Kyiv Post – amely a nyugati médiát okolja elfogult tudósításaiért – mindazonáltal elismeri a katonai kiképzési projekt ördögi természetét.

https://pokolafoldon.hu/hihetetlen/ukrajna-neonaci-nyari-tabora-katonai-kikepzes-kisgyermekek-szamara