Miközben Moszkva megbízhatóbb piacokat keresve elválhat "nyugati partnereitől", fel kell tenni a kérdést, hogy mit jelent a gyakorlatban a több mint egy évtizede megkezdett gazdasági és politikai pivot folytatása.

Február 4-én Oroszország és Kína közös nyilatkozatot adott ki, amelyben a nemzetközi kapcsolatok és a globális fenntartható fejlődés "új korszakát" hirdették meg:

"Az ENSZ 2030-ig szóló fenntartható fejlődési menetrendjének gyorsabb megvalósítása érdekében a felek felszólítják a nemzetközi közösséget, hogy tegyen gyakorlati lépéseket az együttműködés olyan kulcsfontosságú területein, mint a szegénység csökkentése, az élelmezésbiztonság, a vakcinák és a járványok elleni védekezés, a fejlesztés finanszírozása, az éghajlatváltozás, a fenntartható fejlődés, beleértve a zöld fejlődést, az iparosítás, a digitális gazdaság és az infrastruktúra összekapcsolása."

Moszkva és Peking ellenáll a Davos által támogatott útnak, vagy párhuzamos rendszert építenek hasonló tervezet alapján? Ez a két "fenntartható fejlődés" partner ellenzi a világkormányzást, vagy ehelyett egyenrangú "érdekeltek" akarnak lenni a meglévő és jövőbeli globális szuperstruktúrákban?

Az az érv, hogy Moszkva a biológiailag fenyegető, technokrata fegyverkezési verseny részeként vonakodva követi a Nyugatot, egészen más kérdéseket vet fel. Felelősségteljesen hasznosíthatja-e Oroszország azokat a technológiákat, amelyekkel a nyugati kormányok visszaéltek és visszaéltek? Ha egy PCR-teszt nem felel meg a nyugati céloknak, vajon ugyanaz a teszt megvédheti-e Oroszországot a biológiai fenyegetésektől az Egészségügyi Pajzs programja részeként? A CBDC-k globális elfogadása az Egyesült Államok pénzügyi szabadsága elleni támadás, de szükséges intézkedés Oroszország gazdasági szuverenitásának biztosításához?

 

 

Ezeket a kérdéseket kellene feltennünk magunknak, miközben egyre kaotikusabbá váló világunk látszólag kibékíthetetlen blokkokra szakad szét.

Akár keleten, akár nyugaton, a " ügyfél útja" alapvetően más lesz?

https://pokolafoldon.hu/great-reset/merre-oroszorszag-atallitas-schwab-nelkul