A katasztrofális gazdasági válság miatt csalódottan több tízezren rohamozták meg a főváros, Colombo elnöki palotáját. Az államfő korábban már elmenekült. Védelmi források szerint a katonaság védte egy titkos katonai bunkerben. A tüntetők őt okolják az ország katasztrofális gazdasági helyzetéért. Nem sokkal ezután a miniszterelnök lemondott és elhagyta az országot.

A tüntetők ezrével gyűltek össze, több százan másztak át az elnöki palota kerítésén. Források szerint a katonák a levegőbe lövöldöztek, hogy elűzzék a tömeget, amíg az elnököt biztonságba vitték.
Az országban hatalmas a korrupció és az országnak nem volt bevételi forrása, mert a külföldi cégek kivitték a tőkét az országból, hasonlóan, mint Magyarországon. A magyaroknak Orbán azt mondja, hogy a háború miatt van, miközben az ukrán fizetőeszköz is többet ér, mint a forint.

https://fmr-europe.com/news.php?extend.518

Újabb összecsapások történtek, mert az ellenzék elégedetlen! Hirek 528 1
Srí Lanka új elnökét, Ranil Wickremesinghét bírálták a kormányellenes tüntetők, mert erőszakos fellépést alkalmazott az ellenzék tüntetőivel szemben.
A tüntetők megszállták a Colombói Elnöki Titkárságot körülvevő területeket.
Több száz erősen felfegyverzett katona és rendőr támadta meg a lakosságot és erőszakosan léptek fel a tüntetőkkel szemben. Az új elnök ugyan abban a nyomdokban akar járni, mint elkergetett elődje.
Az embereknek nem tetszik, hogy csak az elnök neve változik, a politika nem.
Tovább dühítette a lakosságot, hogy az utcára vezényelte a rendőröket és a katonákat, azok ellen, akik segítettek a régi elnököt elkergetni.

 

https://fmr-europe.com/news.php?extend.528