Tegnap, 2022. július 8-án az Orosz Haditengerészet átvette az első olyan tengeralattjárót, amely képes a "Poszeidon" nukleáris cunami dróntorpedó kilövésére.

A Földön egyetlen más tengeralattjáró sem rendelkezik ilyen képességgel, és a "Poszeidon" drón nukleáris torpedó ellen egyáltalán nincs védelem.

Az orosz haditengerészet stratégiai, iskolabusz méretű nukleáris torpedóval felfegyverzett tengeralattjáróját a héten adták át a Kremlnek a hajógyár közleménye szerint.

A 09852 Belgorod projekt alapja egy orosz Oscar-osztályú irányított rakéta tengeralattjáró, amelyet átalakítottak, hogy hat Poseidon nukleáris torpedó befogadására alkalmas legyen, amelyek egyenként akár 100 megatonnás robbanófejjel is felfegyverkezhetnek.

A tengeralattjárót pénteken ünnepélyes keretek között adták át az orosz haditengerészetnek az Északi Flotta szeverodvinszki parancsnokságán.

"A Belgorod tengeralattjáró új lehetőségeket nyit Oroszország számára a különböző kutatások elvégzésében, lehetővé teszi a különféle tudományos expedíciók és mentési műveletek végrehajtását a világtenger legeldugottabb területein" - áll Nyikolaj Anatoljevics Jevmenov orosz haditengerészeti főnök admirális nyilatkozatában.
"A hajót különféle tudományos problémák megoldására, kutatási és mentési műveletek végrehajtására tervezték, valamint mélytengeri és autonóm, pilóta nélküli víz alatti mentőjárművek hordozójaként is használható".

 

 

Az alábbiakban látható vágóképen az olvasók megismerhetik az új hajó hatalmas képességeit:

Az új tengeralattjáró fedélzetén vagy alatt mélytengeri műveletekhez - beleértve a tengerfenéken lévő kommunikációs kábelek elvágását - használt mini vagy törpe tengeralattjárókat szállítanak.

A hajó legfélelmetesebb tulajdonsága azonban az új "Poseidon" autonóm, nukleáris robotrepülő torpedó. Nézze meg!

 

 

Itt vannak az ismert specifikációk:

Hossz: 24 méter (79 láb) (becslés).
Átmérő: 2 méter (6,5 láb) (becslés)
Sebesség: 70 csomó (Azokat a híreket, amelyek szerint a Poseidon nagyon nagy sebességgel képes haladni és/vagy szuper-csapdát használ, cáfolták).
Hatótávolság:
Működési mélység: >(3,280 láb) (jelentések szerint).
Hajtómű: nukleáris

2019-ben az orosz haditengerészet egy videót tett ki a Youtube-ra, amelyen a torpedó LÉPÉS tesztelése (nem robbanás) látható. Itt van a videó:

A torpedót egy célvárostól talán 100 mérföldre viszik a parttól. Sokkal messzebbre is ki lehet lőni a tengerre.

A torpedót kilövik, és megkezdi önálló működését. Az indító tengeralattjárónak nem kell a közelében maradnia.

A torpedó a programozott helyére utazik, talán 1 kilométer mélységben, majd addig várakozik, amíg a programozás szerint várakoznia kell. . akár napokig vagy akár hetekig is, lehetővé téve a kilövő tengeralattjáró számára, hogy biztonságosan távol legyen, majd kb. 1 kilométeres mélységben felrobban.

Ebben a mélységben annyi víz van, hogy még a nukleáris robbanás hője sem változtatja az összes vizet gőzzé, amely ártalmatlanul távozik felfelé. A víz nagy részét a táguló robbanás ereje "tolja", és ez a "lökés" cunami hullámot hoz létre, amely a célpont partvonala felé halad.

Ahogy a vízmélység a partvonalhoz közeledve sekélyebbé válik, a víz önmagára halmozódik, elérve a tervezett magasságot, amely akár ÖTEZER MÉTER (1500 láb) is lehet a tipikus óceáni felszín felett - és körülbelül 600 MPH sebességgel csapódik a partra, szétzúzva mindent, ami az útjába kerül.

Egy ilyen hullám egész városokat döntene romba, és teljesen elárasztaná őket.

 

 

Ami még rosszabb, mivel a hullámot termonukleáris robbanás okozta, az összes víz radioaktív. Amint ez a víz partot ér, az áradásból származó sugárzási szint olyan magas lesz, hogy semmi sem lesz képes túlélni, és több száz évig semmi sem fog tudni bejutni az elárasztott területre.

Ez az új fegyverrendszer olyan kegyetlen, hogy ha az Egyesült Királyság atlanti partjainál robbanna fel, akkor az egész Brit-szigeteket víz alá tudná helyezni, kiirtva minden élőlényt, és az egész Egyesült Királyságot több száz évre lakhatatlanná tenné.

Az Oroszország és Ukrajna közötti folyamatos problémák, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság a NATO segítségével fegyvereket szállít Ukrajnának az oroszok megölésére, az oroszok olyannyira felbosszantották magukat, hogy az orosz televízióban azt mondták polgáraiknak, hogy egyetlen Poseidon dróntorpedó képes lenne az Egyesült Királyságot a tengerbe süllyeszteni, elpusztítva minden élőlényt. Itt van ez a videó az orosz televízióból:

Képzeljük el, hogy felrobbantanak egy ilyet Washington, DC, vagy New York City, vagy Boston... vagy az összes?

Képzeljük el, hogy felrobbantanak egyet Los Angeles, vagy San Francisco mellett... ...vagy mindkettőt?

Nincs védelem az ilyen típusú fegyverek ellen. És nem lehet túlélni a hatásait.

Most, hogy Oroszországnak valóban van egy működőképes tengeralattjárója, amely képes kilőni ezt az immár tesztelt és működő nukleáris robotrepülő torpedót, talán nem is olyan jó ötlet az Egyesült Államok számára, hogy harcba szálljon Oroszországgal Ukrajna miatt.

Az USA egyértelműen elbukott a fegyverkezési versenyben. Igen, van körülbelül 6200 nukleáris robbanófejünk, de Oroszországnak hiperszonikus rakétái vannak, nekünk pedig nincsenek. Oroszországnak van ez a nukleáris dróntorpedója, nekünk pedig nincs.

Sok ember szerint ha kitör a háború, Oroszország túléli. . . és mi . . . . nem.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-orosz-haditengereszet-atveszi-az-elso-nuklearis-cunami-tengeralattjarot