Macron megjegyzése az elmúlt napokban bejárta a Twittert.

Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a 15 000-es számot az egészségügyi dolgozókkal kapcsolatban adták meg, akiket azért függesztettek fel (vagy bocsátottak el), mert elutasították a vakcinát. Fogalmunk sincs, hogy ez a szám reális-e, vagy valószínűleg súlyos alulbecslés.

Az Egyesült Királyságban 80 000 NHS-alkalmazott fenyegetőzött azzal, hogy felmondanak a kötelező oltási politika miatt, ezért azt visszavonják.

De hogy mit lehet tenni ezekkel az emberekkel, akik fizetés nélkül maradnak, az egy forró téma, különösen mivel kristálytisztán látszik, hogy a francia egészségügyi rendszer súlyos bajban van, nem utolsósorban a létszámhiány miatt, amihez az oltást nem kapó alkalmazottakkal szembeni megdöbbentő bánásmód is hozzájárul. Emiatt már most is tiltakozások zajlanak. Macront nemrég a leggyanúsabb körülmények között újraválasztották, így újabb 5 év ennek az embernek az élete megdöbbenést okoz.

És még egyszer merészkedünk erre a területre. Miután hallottunk olyan pletykákat, hogy Macron nem Macron, csináltunk egy kis egyenes Google-keresést a fickóról készült képekről a mandátumának kezdetétől az elmúlt 1-2 évig. Egy még mindig fiatal férfit látunk, bár idősebbnek látszik, más koponyaszerkezettel és bőrpigmentációval, néhány egyéb jellegzetesség mellett.

A plasztikai sebészet nem tud számot adni ezekről a változásokról, nem mintha elég idős lenne ahhoz, hogy mindenképpen ezzel foglalkozzon. Mi folyik itt? Milyen előadás zajlik itt? Ki adja ennek a bábunak a "mindent be kell oltani" szövegét, ami garantáltan felkelti a franciák figyelmét, és remélhetőleg felháborodnak, mert Franciaország általában véve nem egy nagyon éber nemzet. A bűnözői elit sok mindent megúszik itt, más néven Rothschild Central.

 

 

A francia nyelv tele van nyelvtani részletekkel, amelyeket komolyan vesznek, különösen a műveltek körében. A Tout (dolgok) versus Tous (emberek) nem olyan "hiba", amit bárki elkövet. Hacsak nem valami üzenetváltás folyik itt.

Európa napról napra jobban hasonlít a bohócvilágra.

Néhány Twitter-válasz tisztességes politikusoktól, akiknek fontos a polgárok szabadsága:

COVID19: Nemzetgyilkos Sátánfatty Macron tárgyaknak nézi az alattvalóit, idézem: "Oltassatok be mindent, amit be lehet oltani".

Ha június 12-én nem akadályozzuk meg, a franciák kénytelenek lesznek további kísérleti oltásokat kapni.

Egy újabb jeleként annak, hogy a C-19 elleni európai oltási kampány még messze nem ért véget, Emmanuel Macron francia elnök a múlt héten azt javasolta, hogy a túlterhelt francia sürgősségi egészségügyi ellátórendszer válságára a megfelelő válasz az, hogy "beoltanak mindent, ami beoltható".

"Oltassunk be mindent, ami beoltható" - mondta Macron - "mert elkerüljük a vírust. Ez a legjobb válasz az egészségügyi rendszer tehermentesítésére és az egészséges lakosságra. Tehát tovább fogunk dolgozni ezen a szemponton".

 

 

Macron szóhasználata különös figyelmet keltett a francia Twitterszférában és más online médiumokban, mivel szó szerint azt mondta, hogy "mindent" (tout ce) kell beoltani, és nem mondjuk "mindenkit" (tous ceux), akit be lehet oltani. De még ha úgy is döntött volna, hogy az embereket embereknek és nem dolgoknak nevezi, maga a gondolat, hogy az embereket "be kell oltani", egyértelműen megtagadja tőlük a cselekvőképességet - nem is beszélve a tájékozott beleegyezés lehetőségéről.

A BFM TV francia hírcsatornán elhangzott Macron megjegyzéseiből készült felvétel itt tekinthető meg. Ezek egy szélesebb körű megjegyzés részét képezik, amelynek teljes videója a jelek szerint nem érhető el az interneten. (ER: ez a videokivonat már nem érhető el.)

Egy másik, a BFM weboldalán közzétett részlet azonban úgy tűnik, hogy a "oltsatok be mindent" megjegyzés közvetlen előzményeit mutatja, és azt sugallja, hogy Macron egy olyan kérdésre válaszolt, amely pontosabban arról szólt, hogy a francia sürgősségi osztályok létszámhiányának kezelésében segíthet-e a Covid-19 elleni védőoltás megtagadása miatt felfüggesztett kórházi személyzet visszaállítása.

"Az oltatlan egészségügyi dolgozók reintegrálása egyáltalán nem válasz a problémára" - mondta Macron, nemcsak azért, mert szerinte ők csak egy "elenyésző kisebbséget" képviselnek, hanem azért is, mert - "ha őszinték vagyunk" - az oltatlan személyzetnek "kétes a viszonya az ellátáshoz és az etikához". A francia kormány 2021 szeptemberében tette kötelezővé a Covid-19 elleni védőoltást az egészségügyi dolgozók számára.

Macron megjegyzései arról, hogy "mindent be kell oltani, amit be lehet oltani", azt követően hangzottak el, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nemrégiben felszólított arra, hogy "tovább kell fokozni a védőoltásokat" az egész EU-ban, és a Bizottság ősszel részletes stratégiát adott ki erre vonatkozóan.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/macron-francia-elnok-oltass-be-mindent-amit-be-lehet-oltani