Oroszország legfejlettebb légvédelmi és rakétaelhárító fegyvereit már szállítják a hadseregnek - közölte az elnök


Putyin bejelentette az S-500-as légvédelmi rendszerek telepítését

FILE PHOTO: Orosz S-500-as föld-levegő rakétarendszer. © Sputnik

Az orosz hadseregben folyamatban van az S-500-as, az ország legfejlettebb légvédelmi rendszerének telepítése - közölte Vlagyimir Putyin elnök kedden.

Az orosz államfő a katonai főiskolák végzősei előtt Moszkvában tartott beszédében tette a bejelentéseket, miközben ismertette Oroszország terveit a fejlett fegyverrendszerek bevetésére, amelyek - mint mondta - "évekre és évtizedekre meghatározzák a hadsereg és a haditengerészet harci képességeit".

 

 

Putyin kijelentette, hogy az S-500-as nagy hatótávolságú rakétarendszernek, amelyet repülőgépek és rakéták elfogására terveztek, és bizonyos műholdak elleni képességekkel is rendelkezhet, nincs párja a világon.

Az S-500 Prometey-t az Almaz-Antej fegyvergyártó cég tervezte a nagy hatótávolságú föld-levegő rakétacsaládjának folytatásaként. A feltételezések szerint 600 km-es hatótávolsággal rendelkezik, és képes a hiperszonikus sebességgel haladó célpontok, köztük az interkontinentális ballisztikus rakéták robbanófejei elfogására.

A Prometey állítólag szorosan integrálható más Almaz-Antey rendszerekkel, mint például az S-400 és az S-350, ami lehetővé teszi, hogy a telepített ütegek szinergiában legyenek Oroszország többszintű légvédelmének más elemeivel.

Az Almaz-Antej vezetője, Jan Novikov elmondta, hogy a vállalat arra számít, hogy az S-500-as az orosz légvédelmi képességek gerincévé válik. Még áprilisban megerősítette, hogy a rendszer sorozatgyártásba került.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/putyin-bejelentette-az-s-500-legvedelmi-rendszerek-beveteset