Nevezzenek "összeesküvés-elméletesnek", de meg kell kérdezni, hogy Putyin mit nyerhetne katonailag azzal, ha egy zsúfolt bevásárlóközpontot támadna meg a fő bevásárlóidőben?

A válasz természetesen az, hogy abszolút semmit.

Inkább sok kritikát és elítélést váltana ki, és jogosan. HA valóban Oroszország lenne a felelős?

Tekintettel arra, hogy Oroszország stratégiailag semmit sem nyerne egy ilyen csapással, el kell gondolkodnunk azon, hogy az ukránok nem tanultak-e egy kicsit nyugati szövetségeseiktől a hamis zászlós támadás előnyeiről? Elvégre az Egyesült Királyság/USA mesterei ennek a művészetnek, lásd a 9/11-et és a 7/7-et.

Nemcsak a célpont, hanem az időzítés is kérdéseket vet fel, mivel a csapás nagyon is alkalmas módon éppen akkor történt, amikor a G7 vezetői Bajorországban találkoztak. Ráadásul az ukránok cirkálórakéták birtokában is vannak, mint például a Neptun cirkálórakéta, amely elsüllyesztette a Moszkva orosz fekete-tengeri lobogójú hajót, így ez nem haladja meg a képességeiket.

Nem tudok eleget ahhoz, hogy most véglegesen kimondjam, de nem szabad kizárni, hogy ez egy hamis zászlós akció volt. Szerk.

 

 

A világ vezetői elítélték az ukrajnai bevásárlóközpont elleni "förtelmes" orosz támadást

A világ vezetői "förtelmesnek" és háborús bűncselekménynek ítélték el az ukrajnai Kremencsukban egy bevásárlóközpontot ért orosz halálos csapást, miközben a nemzetközi felháborodás egyre nő a támadás miatt.

Volodimir Zelenszkij elnök szerint folyamatban vannak a mentési munkálatok és folytatódik a túlélők keresése a közép-ukrajnai forgalmas bevásárlóközpontot ért rakétacsapás után, amelyben akkor több mint 1000 ember tartózkodott.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint a csapást szándékosan úgy időzítették, hogy az a bevásárlóközpont legforgalmasabb órájára essen, és a lehető legtöbb áldozatot okozza.

Az ukrán mentőszolgálat szerint eddig 17 ember haláláról tudnak. Szerhij Kruk, az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat vezetője szerint 59-en sérültek meg. Több tucatnyi eltűnt személyt jelentettek be.

A G7-ek vezetői közös nyilatkozatban ítélték el a "förtelmes támadást", és megállapították, hogy a civilek ellen irányuló támadások "háborús bűncselekménynek" minősülnek.

"Egységesen kiállunk Ukrajna mellett, és gyászoljuk e brutális támadás ártatlan áldozatait. Az ártatlan civilek elleni válogatás nélküli támadások háborús bűncselekménynek minősülnek. Putyin orosz elnököt és a felelősöket felelősségre fogják vonni.

"Ma hangsúlyoztuk, hogy rendíthetetlenül támogatjuk Ukrajnát az orosz agresszióval, a 124 napja tartó, indokolatlanul dúló háborúval szemben".

Közölték, hogy "továbbra is pénzügyi, humanitárius, valamint katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának, amíg csak szükséges".

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-vilag-vezetoi-elitelik-az-ukrajnai-bevasarlokozpont-elleni-fortelmes-orosz-tamadast



Június 28-án az orosz védelmi minisztérium beszámolt az ukrajnai Poltava régióban lévő Kremencsug városára egy nappal korábban mért rakétacsapásokról. A kijevi rezsim szerint az orosz hadsereg szándékosan csapást mért a civil bevásárlóközpontra, ahol mintegy száz civil tartózkodott. Hamar kiderült azonban, hogy az üzlet a katonai üzem közelében volt, amelyet az orosz rakéták célba vettek. A területről készült felvételek megerősítették, hogy a civil létesítményt nem érte csapás, de valószínűleg a katonai üzemben történt robbanások következtében égett le.

Az orosz védelmi minisztérium napi tájékoztatója fényt derített az incidensre:

Az Orosz Légierő nagy pontosságú légifegyverekkel csapást mért az Egyesült Államokból és európai országokból kapott fegyvereket és lőszereket tartalmazó hangárokra a Kremencsug közúti gépgyár területén.

A precíziós csapás következtében a raktárak területén a donbászi ukrán hadseregcsoportnak történő további szállításra összpontosított, nyugati gyártású fegyverek és lőszerek szenvedtek találatot.

A nyugati fegyverekhez tárolt lőszerek felrobbanása miatt tűz ütött ki az üzem területe mellett található, nem működő bevásárlóközpontban.



A helyszínen egy drón által készített és az interneten megosztott videók is megerősítették, hogy az üzlet mögötti létesítmények megsemmisültek, ami alátámasztja az orosz hadsereg állításait.

https://southfront.org/russian-ministry-of-defence-shed-light-on-recent-strikes-in-kremenchug/