A jódot a 19. században sok orvos empirikus gyógymódként, természetes "hősi gyógymódként", az orvostudomány ajándékaként ismerte az emberiség számára. A Nobel-díjas Szent Györgyi Albert, a C-vitamint 1928-ban felfedező orvos így nyilatkozott: "Amikor orvostanhallgató voltam, a jód volt az egyetemes gyógyszer. Senki sem tudta, hogy mit csinál, de csinált valamit, és valami jót tett".

"A jód nélkülözhetetlen az élethez. Egyetlen élet sem létezhet nélküle. Otthona a tenger, ahol az ősi élet született. Az embereknek szükségük van rá az anyaméhtől a sétapálcáig, a felnőtté váláshoz, az optimális egészséghez, az energiatermeléshez és a tiszta gondolkodáshoz - írja a Jód. Miriam Hodosy a hamarosan megjelenő JODIN című könyvében. A jódot "a mágikusnak" nevezi, így amikor a jód és a klór-dioxid isteni házasságára szólítunk fel, két olyan anyagot fogunk egyesíteni, amelyekről sokan a szívük mélyén tudják, hogy varázslatosak.

Dr. Gabriel Cousens azt mondta: "1950-ben a japánok étrendjében 100-szor több jód volt, mint az amerikaiakéban. 2001-ben már 202-szer több jódjuk volt, mint az amerikaiaknak, és napi 13,8 milligrammot használtak fel az átlagos amerikai 425 mikrogramm helyett. Sajnos még soha nem készült igazi tanulmány arról, hogy mi az optimális, biztonságos jódadagolás. De ismétlem, még soha senki nem halt meg jódtúladagolásban vagy allergiás reakciókban."

Száz évvel ezelőtt tudtuk, hogy több jódra van szükségünk, és a kormányok elkezdtek egy pici jódot tenni az asztali sóba. Ez azonban nem volt elég, és a fukusimai nukleáris baleset után a környezetbe jutott radioaktív jód miatt még többre van szükségünk. Ezért a 21. században az embereknek abszolút szükségük van jódgyógyszerre, ami egy kicsit intenzívebb, mint a jódpótlás. A jód egyike a gyógyszerek azon kis csoportjának, amely az antibiotikum-rezisztens pokol és köztünk áll. A klór-dioxid a másik, a szelén, a magnézium és a bikarbonátok pedig létfontosságú segítséget nyújtanak.

"A legnagyobb változás, amit észrevettem, a közelmúltban történt, miközben Lugol jódot, valamint 10 percig tartó, helyi Lugol jód alkalmazását... nem aktivált nátrium-kloritot. Úgy tűnik, mintha a gomba haldoklana és a terület visszatér a normális állapotba, miután több éve nem volt ilyen."

Dr. David Brownstein elmondja, hogy "a jódhiányos járvány a mérgező halogenideknek, fluoridnak és brómnak való egyre nagyobb kitettségünk miatt terjedt el. Ezek a mérgező elemek versenyképesen gátolják a jódot a szervezetben. A vízellátásunk fluoriddal szennyezett, és az élelmiszerellátásunkat brómmal hamisították brómozott liszt és növényi olajok formájában. A bromid számos általánosan használt fogyasztási cikkekben is megtalálható tűzgátlóként."

Brownstein arról is beszámol, hogy az 1970-es évek óta drasztikusan csökkent az amerikai táplálékkal bevitt jód mennyisége, és a jódhiány újra megjelent a veszélyeztetett csoportokban, például a reproduktív korú nőknél.

Dr. Tina Kaczor így számolt be: "1924-ben jelent meg az első jelentés arról, hogy a magas golyvaarányú földrajzi régiókban magasabb a rákos halálozás aránya. A folyamatban lévő epidemiológiai adatok megerősítették a golyvaérzékeny régiók (jódhiányos régiók) és a rákos megbetegedések/halálozás, különösen a gyomorrák előfordulása/halálozása közötti összefüggést. Az epidemiológiai bizonyítékok arra is utalnak, hogy a pajzsmirigyzavarok, különösen a strúma, összefüggésbe hozhatók a mellrák előfordulási gyakoriságával és/vagy halálozásával. A goitrogén állapottal összefüggésbe hozható egyéb rákos megbetegedések közé tartozik a prosztata-, endometrium-, petefészek-, vastagbél- és pajzsmirigyrák. Nem világos, hogy ezek az összefüggések a mögöttes pajzsmirigy-alulműködésre, az okkult autoimmun folyamatok jelenlétére vagy magára a jódhiányra vezethetők-e vissza."

Az első dolog, ami egy nővel történik, amikor jódhiány alakul ki nála, az a nemi szervekkel kapcsolatos probléma: a mell deformációja és általános meszesedés. Dr. David Miller szerint: "A jódra mikrogrammos mennyiségben van szükség a pajzsmirigy számára; milligrammos mennyiségben az emlő és más szövetek számára, és terápiásan grammos mennyiségben is felhasználható".

Dr. David Derry szerint: "A Lugol-oldat egy jódot vízben tartalmazó oldat, amelyet az orvostudomány már 200 éve használ. Napi egy csepp (cseppenként 6,5 mg) Lugol's vízben, narancslében vagy tejben fokozatosan megszünteti a rák kialakulásának első fázisát, nevezetesen a mell fibrocisztás betegségét, így nem indulhatnak ki újabb rákos megbetegedések. Emellett elpusztítja a szervezetben az eredeti rákos megbetegedéstől távoli helyeken lebegő kóros sejteket is. Úgy tűnik, hogy ez a megközelítés a prosztatarák esetében is működik, mivel a prosztatarák sok tekintetben hasonlít a mellrákhoz. Valószínűleg a legtöbb rákos megbetegedésnél segít.

Klór-dioxid, oxigén jóddal

Láthatjuk, hogy a jód létfontosságú a rák kezelésében, mert a sejtek apoptózisát idézi elő, és érintkezéskor elpusztítja a vírusokat, baktériumokat és gombákat (a fertőzések a rákos megbetegedések 40 százalékát okozzák), valamint azért is, mert a jód kulcsfontosságú az anyagcserében és a sejtek oxigénellátásában. Minden olyan elem, amely veszélyezteti az emberi szervezet oxigénszállító képességét, elősegíti a rák növekedését. Hasonlóképpen, minden olyan terápia, amely javítja az oxigénfunkciót, várhatóan fokozza a szervezet rák elleni védekezését.

Kevesen asszociálnak a jódra az oxigénnel, és az orvostudomány főáramában még kevesebben látják, hogy a klór-dioxid pontosan a test azon helyeihez juttatja el az oxigént, ahol a leginkább szükség van a friss levegőre. A jód felerősíti a klór-dioxid hatását, mert a jódot hordozó pajzsmirigyhormonok nélkülözhetetlenek az oxigénalapú anyagcseréhez.

Először is, a jód és a pajzsmirigyhormonok növekedése növeli a vörösvértestek tömegét és az oxigén leválását a hemoglobinról. A pajzsmirigyhormonok jelentős hatással vannak az eritropoézisre, azaz a vörösvértestek (eritrociták) termelődésének folyamatára.

A leggyakoribb pajzsmirigy-működési zavarok, a pajzsmirigy-alulműködés és a pajzsmirigy túlműködés a vérsejtekre hatnak, és különböző súlyosságú vérszegénységet okoznak. Ezenkívül a pajzsmirigy működési zavar és a jódhiány más hatásokat is kivált a vérsejtekre, mint például eritrocitózis, leukopénia, trombocitopénia, és ritka esetekben pancytopéniát okoz. Ez megváltoztatja az RBC-indexeket is, beleértve az MCV-t, az MCH-t, az MCHC-t és az RDW-t.

A pajzsmirigyhormon növeli az oxigénfogyasztást és a mitokondriumok méretét, számát és a kritikus mitokondriális enzimeket. A jód hatására nő a plazmamembrán Na-K ATPáz aktivitása, fokozódik a hiábavaló termogén energiaciklus, és csökken a szuperoxid-dizmutáz aktivitása.

Az oxigénszintek számtalan hatásra érzékenyek. Például a mérgezés, az érzelmi stressz, a fizikai trauma, a fertőzések, a légköri oxigén csökkenése, a tápláltsági állapot, a mozgáshiány és különösen a helytelen légzés befolyásolja a szervezetünk oxigénszintjét.

Dr. Otto Warburg 1931-ben orvosi Nobel-díjat kapott. Egyik legjelentősebb felfedezése az volt, hogy a rák a szabad oxigén hiányában keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a rákot a szabad oxigén hiánya okozza a szervezetben, és ezért bármi is okozza ezt a szabad oxigén csökkenést, az a rákok kiváltó oka.

A hipoxémiát, vagy amit úgy is nevezhetnénk, hogy "blokkolt oxidáció", a sejtekben a cukor erjedése követi, ami aztán ahhoz az elsődleges állapothoz vezet, amelyből a rák, a fertőző és gyulladásos folyamatok táplálkoznak. A vírusok "anaerob" élőlények, amelyek oxigén hiányában boldogulnak. Az élesztő, a penész és a gombák anaerob környezetben élnek. A legtöbb káros baktériumtörzs (és rákos sejt) anaerob, és nem érzi jól magát magasabb oxigénszint jelenlétében, ezért az orvosok a rákos sejteket könnyebben elpusztítják, ha az oxigénszintet növelik.

A megfelelő pH-érték kialakításában a legkritikusabb tényező az oxigénszint növelése, mivel semmilyen hulladék vagy méreganyag nem hagyhatja el a szervezetet anélkül, hogy előbb oxigénnel egyesülne. Minél lúgosabbak vagyunk, annál több oxigént tudnak a folyadékok megtartani és megtartani. Az oxigén puffereli/oxidálja az anyagcsere-hulladéksavakat is, segítve ezzel, hogy lúgosabb maradj. A jódellátottság az oxigénellátottság egyik legfontosabb kulcsa.

Annelie Pompe, egy neves hegymászó és világbajnok szabadbúvár szerint a lúgos szövetek akár 20-szor több oxigént képesek megtartani, mint a savasak. Amikor testünk sejtjei és szövetei savasak (6,5-7,0 pH alatt), elveszítik oxigéncsere-képességüket. A szén-dioxid, a bikarbonátok és az elektronok megnövekedett mennyisége megnövekedett oxigénhez vezet.

Az oxigén és a pH-érték növelésének leggyorsabb módja a nátrium-bikarbonát adagolása, ezért a bikarbonát mindig is a sürgősségi osztályok és az intenzív terápiás ellátás egyik fő támasza volt. De természetesen, amikor növeljük az oxigén- és pH-szintet, egyidejűleg növeljük a sejtek feszültségét is.

A legtöbb kórokozó alól erőszakosan kihúzhatjuk a szőnyeget, ha lúgos lökettel bombázzuk őket, ami ugyanaz, mint az oxigénnel való robbanás, amikor nagy dózisú jódot szedünk, valamint immunrendszerünket sok magnéziummal, szelénnel és kénnel látjuk el.

Okok, amiért bőséges mennyiségben van szükségünk jódra.

Az első az antibiotikus, gomba- és vírusellenes hatása. Bár a bőrön lévő baktériumok 90 százalékát 90 másodpercen belül elpusztítja, antibiotikumként való alkalmazását figyelmen kívül hagyták. A jód baktériumok, penészgombák, élesztőgombák, protozoonok és számos vírus ellen is hatásos; sőt, az embereken és állatokon, valamint a szöveteken való közvetlen alkalmazásra alkalmas antiszeptikus készítmények közül csak a jód képes a kórokozók valamennyi osztályát elpusztítani: a gram-pozitív és gram-negatív baktériumokat, mikobaktériumokat, élesztőgombákat és protozoonokat. A legtöbb baktérium az érintkezéstől számított 15-30 másodpercen belül elpusztul.

Így még jobb eredményekre lehet számítani, amikor a klór-dioxid rendkívüli erejét a kórokozókkal szemben alkalmazzák. A jód és a klór-dioxid együttes használata globális biztosításnak minősül az antibiotikumokkal és gombaellenes rezisztens fertőzésekkel szemben. Már csak ezért is, valamint az alább felsorolt okok miatt sem lehet kihagyni a jódot a klór-dioxidos protokollokból.

A második jód létfontosságú a rák kezelésében. A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigy-, mell-, petefészek- és prosztatarák elleni védelemben, mivel ezek a mirigyek jobban koncentrálják a jódot, mint más szövetek. A jódhiány sebezhetővé teszi ezeket a mirigyeket. A jód szintén nélkülözhetetlen a bőrön bármi kezelésében, még a bőrrák esetében is, főként azért, mert érintkezéskor mindent elpusztít, ami nem oda való.

A harmadik, a jód védelmet nyújt a radioaktív jóddal szemben. Nem is kezdhetjük el érteni, hogy ez mennyire fontos, amíg nem tudjuk meg azt is, hogy milyen szörnyű veszélyt jelent a sugárzás. Dr. John W. Gofman, a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem molekuláris és sejtbiológia professzor emeritusa sokat írt az alacsony szintű sugárzás veszélyének lekicsinyítésére irányuló törekvésekről. A nukleáris és az orvosi iparhoz kapcsolódó emberek hamisan állítják, hogy "nincs bizonyíték arra, hogy az alacsony dózisú sugárzásnak való kitettség rákot okozna - a kockázat csak elméleti", vagy "a kockázat teljesen elhanyagolható", vagy "a véletlen sugárterhelés a biztonságos szint alatt volt", sőt, még arra is van "meglehetősen jó bizonyíték, hogy az alacsony dózisú sugárzásnak való kitettség jótékony hatású és csökkenti a rákos megbetegedések arányát". A tudományos bizonyítás bármely ésszerű mércéje szerint az emberi bizonyítékok súlya döntően azt mutatja, hogy a rákot az ionizáló sugárzás még a lehető legkisebb dózis és dózisteljesítmény mellett is előidézheti - ami azt jelenti, hogy a kockázat soha nem elméleti.

A radioaktív jód különböző izotópjai - az egyik hihetetlenül hosszú felezési idővel - kerültek a környezetbe a fukusimai leolvadás következtében. A jódhiányos felnőttek és gyermekek könnyű célpontjai a radioaktív unokatestvéreiknek, különösen, ha tejet és sajtot esznek, mivel a radioaktív jód bekerül a fűbe, amelyet a szarvasmarhák esznek. Az élelmiszerláncban felfelé haladva eljut az ajtónkig.

Negyedszer a jód abszolút szükségessége az anyagcserében. Az emberi élet nem lehetséges jód nélkül. Ez az igazság a testünk minden sejtje számára nélkülözhetetlen.

Ötödször a hormonok termelésében betöltött szerepe. A jód segíti a pajzsmirigyhormonok szintézisét, és megelőzi mind a pajzsmirigy-alul-, mind a túlműködést. A jódelégtelenség visszafordítja a pajzsmirigy-alul- és túlműködést. Úgy tűnik, hogy a jód hormonérzékenységet felélesztő képessége jelentősen javítja az inzulinérzékenységet. A jód az inzulinreceptorokhoz kötődik és javítja a glükózanyagcserét. A jód a legjobb táplálkozási támogatás a pajzsmirigy számára. A pajzsmirigyed irányítja az anyagcserédet, és az anyagcseréd hatékonysága közvetlen kapcsolatban áll az immunrendszereddel.

Hatodik szerepe az immunrendszerben betöltött szerepe. A hosszú távú jódhiány gátolja a szervezet képességét, hogy ellenálljon a fertőzéseknek és a betegségeknek. A gyenge immunválasz közvetlenül összefügg a pajzsmirigy károsodott működésével; a jódhiány jelentősen befolyásolhatja az immunrendszert, mivel az alacsony jódszint a pajzsmirigy problémáihoz vezet.

A jód tisztítja a vizet, és ugyanezt a feladatot végzi a véráramban is. A jód a szervezet teljes véráramát megtisztítja (amit a pajzsmirigy 17 percenként végez), vagyis a megfelelő jódszint, különösen a gyermekeknél, megóvja a szervezetet a kórokozóktól; nincs szükség vakcinákra!

Dr. Gabriel Cousens a jód számos más alapvető funkcióját is felsorolja.

1) A jód megelőzi a szívbetegségeket.

2) A jód eltávolítja a mérgező halogéneket a szervezetből (beleértve a radioaktív I-131-et is).

3) A jód támogatja az apoptózist.

4) A jód aktiválja a hormonreceptorokat és segít megelőzni a rák bizonyos formáit.

5) A jód védi az ATP működését és fokozza az ATP-termelést.

6) A jód megelőzi a fibrocisztás mellbetegséget.

7) A jód csökkenti az inzulinszükségletet cukorbetegeknél.

8) A jód segíti a fehérjeszintézist.

9) A jódhiány globális egészségügyi veszélyt jelent.

10) A jód elpusztítja a kórokozókat, penészgombákat, gombákat, parazitákat és a maláriát.

11) Jódra van szükség a vezeték nélküli telefonok, mobiltelefonok és most már az intelligens mérőórák használata során a pajzsmirigy alulműködés megelőzése érdekében.

12) A jód támogatja a terhességet (mivel a magzat több apoptózison megy keresztül, mint bármely más fejlődési szakaszban).

13) A jód szabályozza az ösztrogéntermelést a petefészkekben.

14) A jód antimukolitikus (vagyis csökkenti a nyálkahártya-katasztrófát).

15) A jód semlegesíti a hidroxil-ionokat és hidratálja a sejteket.

16) A jód okosabbá tesz minket.

17) Nagy dózisú jód alkalmazható sebek, felfekvések, gyulladásos és traumás fájdalmak esetén, valamint helyileg alkalmazva a hajnövekedés helyreállítására.

18) A jód segít a szöveti hegesedés, a keloidképződések, valamint a Dupuytren- és Peyronie-kontraktúrák, azaz a túlhegesedések csökkentésében.

19) A jód nagy dózisban alkalmazható bizonyos betegségek visszafordítására.

20) A jód támogatja a szellemi fejlődést.

Mindig is ajánlottam a folyékony jódot Nascent Jodin formájában, amelyet gyermekeknek és jódérzékeny betegeknek ajánlok, akiknek nagyon alacsony adagokkal kell kezdeniük, valamint a Lugol jódot, amelyet már majdnem két évszázada alkalmaznak. Szilárd formák is kaphatók.

Az orvosok és az orvosegyetemi tanáraik elfeledkeztek a jódról és annak fontosságáról az egészségben és az orvostudományban. Makacskodásuk, arroganciájuk és a jóddal kapcsolatos tudatlanságuk elképzelhetetlen fájdalmat és szenvedést okoz, amely sokak számára a rák okozta halállal végződik. Ha azt akarod, hogy valaki rákban haljon meg, ne adj neki jódot. Sajnos ez azt jelenti, hogy a legtöbb onkológus halálvágya van a betegei számára, akik maximalizálni akarják annak esélyét, hogy a kezelésük nem fog működni.

Mielőtt az orvosokat elsöpörték volna a gyógyszergyárak és értékesítőik, a jód volt az egyik leggyakrabban felírt gyógyszer. Most, az antibiotikumoknak ellenálló fertőzések korában fontosabb, mint valaha, hogy emlékezzünk a jódra, mert olyan vírusokat, baktériumokat és gombasejteket öl meg, amelyeket az antibiotikumok már nem tudnak.

A modern orvostudomány egész építménye valószínűleg összeomlik, amikor az antibiotikumok használhatatlanná válnak, mert lehetetlen lesz úgy besétálni egy kórházba, hogy szó szerint ne vegyük el az életünket.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/miert-olyan-nelkulozhetetlen-a-jod-az-egeszsegunkhoz