A Microsoft milliárdosa, Bill Gates figyelmeztetett, hogy "jóval 5% feletti" a kockázata annak, hogy a világ még nem látta a Covid-járvány legrosszabbját.

A MailOnline további információkat közöl.

A technológiai mogul és filantróp azt mondta, hogy nem akar "vészjóslóan és borúlátóan" hangzani, de figyelmeztetett, hogy fennáll a veszélye egy "még fertőzőbb és még halálosabb" változat kialakulásának.

Szerinte ennek kockázata "jóval 5% fölött van", és ez azt jelentené, hogy a világ még nem látta a világjárvány legrosszabbját.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen előrejelzést tett. 2021 decemberében arra figyelmeztette több millió Twitter-követőjét, hogy készüljenek fel a világjárvány legrosszabb részére, miután korábban, 2015-ben arra figyelmeztetett, hogy a világ nem áll készen a következő világjárványra.

Gates ezt az FT-nek nyilatkozta: "Még mindig fennáll a veszélye annak, hogy ez a világjárvány egy olyan változatot generál, amely még fertőzőbb és még halálosabb lenne."

"Nem valószínű, nem akarok a világvége és a borúlátás hangja lenni, de jóval 5% fölött van annak az esélye, hogy ez lesz A világjárvány, és még nem is láttuk a legrosszabbat".

 

 

A COVID-19 2020 márciusa óta világszerte mintegy 6,2 millió ember halálát okozta, de az elmúlt hetekben csökkent a megbetegedések és a halálesetek száma.

Gates figyelmeztetése azt követően hangzott el, hogy Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a héten arra figyelmeztetett, hogy az embereknek továbbra is óvakodniuk kell a vírustól, és hogy az általános vizsgálatok és a Covid-felügyelet csökkenése számos országban a vírus újbóli megjelenésének veszélyét hordozza magában.

Gates - aki kedden jelenteti meg új könyvét, a How to Prevent the Next Pandemic (Hogyan előzzük meg a következő járványt) címűt - azt tanácsolta a kormányoknak világszerte, hogy fektessenek be egy járványügyi és számítógépes modellezőkből álló csapatba, hogy segítsenek a jövőben azonosítani a globális egészségügyi veszélyeket.

Több epidemiológus és számítógépes modellező?!? Az elmúlt két év eredményei alapján? Nem hinném!


https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/ovakodj-egy-fertozokepesebb-es-halalosabb-valtozattol-figyelmeztet-bill-gates-akinek-van-egy-konyve-amit-nepszerusitenie-kell