A COVID emlékeztető felvételek zene a befektetők füleinek, de a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a vírust emlékeztető oltásokkal próbálják felülmúlni, új változatokat hozva létre, amelyek mindegyike virulensebb és átterjedtebb, mint az előző.

Az oltóanyaggyártók azt mondják a befektetőknek és a médiának, hogy a COVID emlékeztető felvételek már készülnek. Bizonyos esetekben a vállalatok szerint szükség lehet az erősítőkre, mert a vakcina hatékonysága elfogyhat. Más esetekben azt javasolják, hogy emlékeztető felvételekre legyen szükség az új COVID-változatok leküzdéséhez.

Az éves COVID emlékeztető felvételek zene a befektetők füleinek. Egyes független tudósok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a következő variáns kezelésére tervezett emlékeztetőkkel a vírus kijátszása visszavághat, és új változatok végtelen hullámát keltheti, amelyek mindegyike virulensebb és átterjedtebb, mint az előző.

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy a vállalat

COVID vakcina harmadik adagjára "valószínűleg" szükség lesz az első két dózisos oltást követő egy éven belül, majd ezt követik az éves oltások.

Bourla elmondta, hogy a „valószínű forgatókönyv” a „harmadik dózis valahol hat és 12 hónap között, és onnan évente újravakcinázás lenne ”.

A CVS Health által szervezett beszélgetésben Bourla elmagyarázta, hogy egyes oltásokat csak egyszer adnak be, míg másoknak évente szükségük van emlékeztetőkre, például az influenza elleni oltásokra .

"Rendkívül fontos elnyomni a vírusra fogékony emberek csoportját " - mondta Bourla a CNBC-nek adott interjú során. Az emlékeztető lövések fontos eszközei lesznek a fertőzőbb változatok elleni küzdelemnek - tette hozzá.

A Moderna kereskedelmi vezérigazgatója, Corinne M. Le Goff a múlt héten a befektetőkkel folytatott felhívás során elmondta , hogy az amerikaiak még az idén elkezdhetik az oltóanyag emlékeztető felvételeit, hogy megvédjék a COVID-variánsoktól .

"Valószínű, hogy azok az országok, amelyek már elérték a magas oltóanyag-lefedettséget, 2022-ben készen állnak arra, hogy a hangsúlyt a fokozókra helyezzék át, és valószínűleg még ez év végén kezdődjenek " - mondta Le Goff .

Johnson & Johnson (J&J) szerint egyetlen lövéses vakcináját valószínűleg évente kell beadni.

Az Egyesült Államok arra a lehetőségre is készül, hogy kilenc és tizenkét hónap között szükség lesz emlékeztető lövésre, miután az embereket először beoltották a COVID ellen - mondta csütörtökön a Fehér Ház tisztviselője .

Miközben az oltás utáni immunitás időtartamát tanulmányozzák, emlékeztető oltásokra lehet szükség - mondta David Kessler, Biden elnök COVID-19 válaszreagálású munkacsoportjának tudományos vezetője egy kongresszusi bizottság ülésén.

A kezdeti adatok szerint a Moderna és a Pfizer vakcinák legalább hat hónapig megőrzik hatékonyságuk nagy részét, bár eddig nem sikerült meghatározni.

Még akkor is, ha ez a védelem hat hónapnál tovább tart, szakértők szerint gyorsan terjedő COVID-változatok jelenhetnek meg, és az éves influenza-oltásokhoz hasonló rendszeres emlékeztető oltások szükségességéhez vezethet.

 

Az emlékeztetők új, fertőzőbb változatokat és az oltások soha véget nem érő piacát tehetik lehetővé

Rob Verkerk Ph.D., az Alliance for Natural Health International alapítója, tudományos és ügyvezető igazgatója szerint a variánsok virulensebbé és átvihetőbbé válhatnak, miközben az immun (vagy oltóanyag) menekülési mutációkat is magukban foglalják, ha folytatjuk a vakcina futópadot - megpróbálva új oltásokat kifejleszteni, amelyek felülmúlják a vírust.

Verkerk szerint „ha minden tojásunkat betesszük” a vakcinák kosarába, amelyek a vírusnak azt a részét mutatják be, amely leginkább mutációnak van kitéve, szelekciós nyomást gyakorolunk a vírusra, amely kedvez az immunszökési változatok kialakulásának .

A tudósok és az oltóanyag-fejlesztők megpróbálják megkerülni ezeket a vírusvariánsokat , de nincs garancia az eredményekre. Ez egy kísérlet, amelyben nagyszámú polgár vált akaratlan résztvevővé - magyarázta Verkerk.

Március elején Dr. Geert Vanden Bossche , a GSK Biologicals, a Novartis Vaccines, a Solvay Biologicals, a Bill & Melinda Gates Alapítvány Seattle-ben működő Global Health Discovery csapatával és a Genfi Genfi Védőoltások és Immunizáció Szövetségével dolgozó vakcinológus egy felhívást tett az Egészségügyi Világszervezethez, egy 12 oldalas dokumentummal támogatva, amely megvitatta a globális tömeges oltás által létrehozott „ ellenőrizhetetlen szörnyeteget ”.

Levelében Vanden Bossche lebontotta a COVID elleni tömeges oltás veszélyeit a természetes fertőzéssel szemben, és megállapította:

„Kétségtelen, hogy a folyamatos tömeges oltási kampányok lehetővé teszik az új, fertőzőbb vírusvariánsok egyre dominánsabbá válását, és végső soron drámai emelkedést eredményeznek az új esetekben a megnövekedett oltóanyag-lefedettség ellenére. Kétség sem férhet hozzá, hogy ez a helyzet hamarosan a keringő változatok teljes ellenállásához vezet a jelenlegi oltásokkal szemben. "

Amint a The Defender március 26-án beszámolt róla, az intenzív globális tömeges oltási program által kiváltott lezárások és a vírusra gyakorolt ​​extrém szelekciós nyomás kombinációja rövid távon csökkentheti az esetek, a kórházi ápolás és halálesetek számát, de végső soron a több aggodalomra okot adó mutáns.

 

Ez annak az eredménye, amit Vanden Bossche „immunmenekülésnek” nevez (azaz a vírus emberi immunrendszer általi nem teljes sterilizálása az oltás beadását követően is).

Ez pedig arra készteti az oltóanyag-gyártókat, hogy tovább finomítsák azokat az oltóanyagokat, amelyek növelik, és nem csökkentik a szelekciós nyomást, és egyre több fertőző és potenciálisan halálos változatot hoznak létre.

A szelekciós nyomás nagyobb konvergenciát okoz azokban a mutációkban, amelyek befolyásolják a vírus kritikus tüskefehérjét , amely felelős a légutak nyálkahártya felszínének áttöréséért, a vírus által az emberi testbe jutás útján - érvel Vanden Bossche. A vírus hatékonyan felülmúlja az alkalmazott és módosított, nagyon specifikus antigén alapú vakcinákat, a keringő variánsoktól függően.

Mindez a hokibot-szerű növekedéshez vezethet a súlyos és potenciálisan halálos esetekben - valójában kontrollon kívüli járvány.

A Pharma már a boosterek előtt is nagy mennyiségben bevásárolta a COVID oltásokat

A Pfizer a múlt hónapban került a hírekbe, amikor pénzügyi vezetője, Frank D'Amelio azt mondta, hogy a társaság a pandémiás fogyatkozása után fel kívánja emelni a COVID vakcina - a világ második legnagyobb bevételt termelő gyógyszer - árait, és ezek már nincsenek egy szinten a járvány árképzési környezettel .

A vállalat azóta megduplázta ezt az álláspontot, mivel most úgy véli, hogy az éves oltások „egyre valószínűbbek”.

A Barclays által rendezett nemrégiben tartott virtuális befektetői konferencia során a Pfizer D'Amelio elmondta, hogy a vállalat „jelentős lehetőséget” lát COVID vakcinájára, ha a piac „pandémiás helyzetből endémiás helyzetbe” vált.

Ezen a ponton „olyan tényezők, mint a hatékonyság, az emlékeztető képesség, a klinikai hasznosság, alapvetően nagyon fontosak lesznek, és úgy véljük, hogy őszintén szólva jelentős lehetőség a vakcina számára keresleti szempontból, árképzési szempontból, tekintve a klinikai vakcina profilt ”- mondta D'Amelio az elemzőnek .

A Pfizer azt mondta, hogy legalább 15–30 milliárd dolláros bevételt vár az idei mRNS-vakcinájából, amelynek költség- és haszonkulcsai egyenlően oszlanak meg a BioNTech-kel . A Barclays eseményén D'Amelio elmondta, hogy cége az adók utáni megtérülésre 25% körüli, azaz körülbelül 3,75 milliárd dolláros eredményre számít.

A pénzügyi igazgató korábban azt mondta, arra számít, hogy az oltóanyag időarányosan növekszik - jelentette a Fierce Pharma .

A Moderna szerint 2021-ben 18,4 milliárd dolláros árbevételt vár . Gena Wang, a Barclays elemzője 19,6 milliárd dolláros árbevételt prognosztizál 2021-ben, 12,2 milliárd dollárt 2022-ben és 11,4 milliárdot 2023-ban, feltételezve az ismétlődő oltásokat.

 

A The Guardian szerint egy olyan befektetői csoport, amely támogatta a Modernát annak 2010-es megalapításakor, jelentős hozamot fog elérni, Stéphane Bancelnow vezérigazgató közel 5 milliárd dollár értékben.

A J&J 10 milliárd dolláros árbevételt várt 2021-ben, még mielőtt az Egyesült Államok szüneteltette volna a vakcináját , Alex Gorsky vezérigazgató pedig 30 millió dolláros fizetési csomagot kapott .

Dr. Anthony Fauci , az Egyesült Államok Országos Allergiai és Fertőző Betegségek Intézetének (NIAID) igazgatója és Biden elnök fő orvosi tanácsadója szerint vasárnap a népegészségügyi tisztviselők döntenek arról, hogy szükség lesz-e COVID vakcina emlékeztető oltásra.

"Ez egy közegészségügyi döntés lesz" - mondta Fauci az NBC Meet the Press című műsorának . „Ez nem egy gyógyszergyár által hozott döntés lesz. Partnerek vagyunk velük, mert ők szállítják. Ez egy FDA / CDC döntés lesz. A CDC tanácsadó bizottságát és immunizálási gyakorlatát úgy fogja használni, mint mindig. "

De amint a Washington Post a múlt hónapban beszámolt róla, Moderna szoros kapcsolatban áll a NIAID-vel, amely a Nemzeti Egészségügyi Intézet alatt működik. A NIAID, amely a Modernával társult mRNS COVID vakcináján, birtokolja a Moderna vakcina szabadalmának felét, és a Modernával kötött megállapodás alapján igazgatója, Fauci személyesen fogja beszedni az oltás jogdíját .

Faucit, az ABC Martha Raddatz „Ezen a héten” című előadásán , a Pfizer vezérigazgatójának észrevételeiről kérdezték , amelyek arra utalnak , hogy az oltóanyagot kapóknak valószínűleg 3–12 hónapon belül a vakcinának egy harmadik adagjára lesz szüksége a teljes oltás után, Moderna-val, és J&J ugyanezt sugallja.

Arra a kérdésre, hogy az amerikaiak mikor tudják biztosan, hogy szükségük lesz-e egy harmadik emlékeztető lövésre, Fauci azt mondta, hogy ez attól függ, hogy mikor csökken az immunitás, amelyet valószínűleg nyár vagy ősz határoz meg.

••••

https://besthirdetes.hu/tudasfa/a-tudosok-figyelmeztetnek-az-oltoanyag-futopadra-amikor-az-oltoanyag-keszitok-felkeszulnek-a-covid-emlekezteto-lovesekre.html