Megj: normál igyekszem nem foglalkozni az itteni kisebbségi politikával, de ezt fontosnak tartottam mégis leírni, mert újabban túl divatos lett minden kudarcot az itteni magyar pártokra fogni.
Szóval, a két legnagyobb szlovákiai magyar párt nagyonis tisztában volt vele, hogy amennyiben nem közös választási listán indulnak a jelöltjeik, úgy megeshet, hogy a választások után egyik párt sem jut be a szlovák parlamentbe. Az egyesülés terítéken is volt, de az utolsó pillanatban Orbán Viktor felvette a telefont, és a Magyar Közösség Pártjának MEGTILTOTTA, hogy erre sor kerüljön. Ez a cigányész nekem bizony már "magas", s tulajdonképpen csak egyetlen logikus magyarázat van rá, ahogy itt írják:

Néhány hónappal a választások előtt az MKP és a Híd vezetői rádöbbentek, hogy az elmúlt évek során úgy tönkreverték egymást, hogy egyiküknek sincs esélye a parlamentbe jutásra. Megvolt tehát az előbb említett közös cél, és lett volna értelme az összefogásnak. Egy közös, ún. választási párt biztosan elérte volna az 5 százalékot. Mindkét párt vezetői tudták, hogy a legkisebb közös nevező - a parlamentbe jutás - alapján kell megoldást keresni. Néhány megbeszélés után a Híd és az MKP legfelső vezetői bejelentették, hogy megtalálták (meg fogják találni) a megoldást. Mégiscsak lesz magyar parlamenti képviselet Szlovákiában. Aztán megcsörrent a telefon az MKP irodájában. Pestről jött a hívás. A telefonáló elmagyarázta az MKP vezetőinek, hogy az együttműködésen kívül van más megoldás is. A nem együttműködés. Február 29-én egyik párt sem érte el az 5 százalékot. Ám szomorúságra semmi ok. Az MKP az elmúlt évek során egyszer sem jutott be a parlamentbe, de a jószívű barátok támogatásának köszönhetően a párt túlélte a hét (tíz!) sovány esztendőt és a hűséges pártvezetők is helyükön maradhattak. Meg vagyok győződve arról, hogy az MKP ki fog bírni még egy parlamenten kívüli ciklust. És abban is biztos vagyok, hogy a Híd ebben a formában nem fog többé talpra állni. Tehát a következő választásokon az MKP-nak nem lesz ellenlábasa Szlovákiában. Jól ki volt ez spekulálva!

Orbán azóta magát az MKP-t is meg akarja fojtani, mert túl radikális, és ellentétes a magyar államérdekekkel az itteni magyar párt álláspontja az új szlovák Matovics kormánnyal szemben. Ne tévesszen meg senkit a június 4-i sok szép trianonozás, a pár nappal ezelötti szlovák-magyar miniszterelnöki találkozón már jakobinus nyuszi ugrott ki a bokorból!



Az alábbi képen a szlovák parlament jelenlegi elnöke, Boris Kollár, egy másik vakolókanalas-maffiozó banda, az Ondrejcak klán tagjaival látható 2006-ban Kubában. Ondrejcák 2011-ben összekapott az akkor belügyminiszter Lipšiccel, így öket akkor Lipšic lecsukatta. Kollárból viszont a szlovák parlament elnökét csináltak ...

Érdekes módon a maffiozók családtagjai nem láthatók a 2006-os kubai felvételeken, lehet, hogy ott sem voltak, mivel a vakolókanalas drogcsempész-banda "üzleti úton" volt Kubában, s a Castro rezsim titkosszolgálatával találkoztak?

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/386309-spajanie-borisa-kollara-s-mafiou-pokracuje/


A kubai és venezuelai rezsim hatalmas pénzeket kaszál be a máltai lovagrendes drogbizniszböl, Kuba és a venezuelai Margarita sziget egyfajta "logisztikai központjaként" müködik a Dél-Amerikából indított kokain szállítmányoknak.

Drogcsempészek venezuelai hátsó kapuja Európa irányába: a Margarita sziget
(Drug smugglers found a backdoor to Europe — through Venezuela)

https://www.businessinsider.com/colombian-traffickers-used-margarita-island-venezuela-to-smuggle-drugs-2019-12


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=343:2020-06-20-20-34-01&catid=23:belfoeld&Itemid=60