2015. január 20., kedd

Snowden nem használ iPhone-t, mert a készülék része az amerikai megfigyelési programnak

Edward Snowden, az amerikai National Security Agency megfigyelési programja "kiszivárogtatójának" ügyvédje bejelentette, ügyfele soha nem használ iPhone telefonokat, mert az eszköz rendelkezik egy olyan programmal, melynek segítségével távolról aktiválható és rejtett módon információkat gyűjt használójáról. "Edward soha nem használ iPhone-t, egyszerű telefonja van... az iPhone egy speciális szoftverrel rendelkezik, ami egy gomb lenyomása nélkül is, távoli vezérléssel bekapcsolhatja a készüléket, hogy az rejtett módon információkat gyűjtsön használójáról" (pl. hangrögzítés).
Hídfő.net.ru | Apple iPhone
Anatolij Kucserena a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy természetesen mindenkinek személyes döntése, hogy ezt lehetővé teszi-e az amerikai titkosszolgálat számára, de Snowden elsősorban szakmai megközelítésből tekint erre a problémára.
Edward Snowden, az NSA volt alkalmazottja 2013 júniusában hozott nyilvánosságra nagymennyiségű információt az amerikaiak globális megfigyelési programjára vonatkozóan. Az Egyesült Államokban vádat emeltek ellene, amely magában foglalja a kémkedést és kormánytulajdon eltulajdonítását is. 2013 augusztusában menedékjogot és 3 évi tartózkodási engedélyt kapott Oroszországban.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/20/snowden-nem-hasznal-iphone-t-mert-keszulek-resze-az-amerikai-megfigyelesi-programnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése