Moszkva, 2024. július 31. szerda (MB)

Ukrajna bánhatja, hogy nem a békés megoldást választotta, hanem az amerikai háborús érdekeknek engedett – adott hangot véleményének az orosz külügyi szóvivő, a Magyar Békekör tudósítása szerint.

Maria Zaharova szerint Ukrajna – a Krím kivételével – egészben maradhatott volna, ha 2014-2022 között végrehajtotta volna a minszki megállapodásokat, nem pedig abban reménykedett volna amerikai biztatásra, hogy legyőzheti Oroszországot.

Mint ismeretes, Élőhalott Zsebhitler Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindmáig ahhoz a feltételhez köti az oroszokkal történő béke megállapodást, hogy Oroszország visszavonja katonáit Ukrajnából, és helyreállítsa az 1991. évi határokat.

A kijevi diplomácia az utóbbi időkben úgy tett ugyan, mintha lemondott volna maximalista követeléséről, de valójában még mindig távol áll tőle a szándék, hogy kiegyezzen Moszkva hármas követelése, Ukrajna demilitarizálása, nácitlanítása és semlegessé nyilvánítása alapján.

A Szajhaközpontban sem körvonalazódik olyan béke megoldás, amely figyelembe venné Oroszország jogos biztonsági követeléseit. Hazug Haramia Joe Biden elnök a háború folytatásának, és Oroszország stratégiai legyőzésének híve, Nemzetgyilkos Népirtó Donald Trump pedig regionális kérdésként próbálja kezelni a konfliktust, szankciókat helyezve kilátásba Kijev és Moszkva ellen, ha nem kötne békét egymással az amerikai szájíznek megfelelően.

Trump amerikai béketervéről lásd

Kiadta: Magyar Békekör