Az ukrán védelmi miniszter szerint az oroszok február 24-re időzítik a nagy offenzívát Ukrajna ellen.
Ez az évfordulója annak, hogy az oroszok megtámadták őket, valamint ez az orosz anyaföld és a hadsereg napja Oroszországban. Egyes hírek szerint 300 000 katonát soroztak be az oroszok és csak ennyit is ismertek el, azonban a határ közelében legalább 500 000-es sereg gyülekezik.
Az oroszok azt nyilatkozták, hogy pénzt fizetnek azoknak, akik a leopárdokat, vagy az amerikai Abrahams harckocsikat kilövik, vagy felgyújtják. Az oroszok teljes elszántsággal akarják bebizonyítani, hogy képesek elpusztítani a nyugati páncélosokat.
Ukrajnában erőszakos toborzás folyik, kétségbe esett a hadvezetés. Már az utcákról, parkolókból és szórakozó helyekről viszik el azokat, akiket a frontra szánnak. Helyben adják oda a behívóparancsot.
Több ukrán önkormányzat polgármestere és képviselője kapta meg egyenes adásban a behívóját.
Az ilyen erőszakos cselekedet, azokban az országokban volt divat, mint a náci Németország.
Az ukránok többsége nem ért egyet az ukrán kormánnyal, ezért nem is akarnak harcolni.

https://fmr-europe.com/news.php?extend.558

Jutalmat kap az az orosz katona, aki kilő egyet!

Nem rejtették véka alá az oroszok, hogy fejpénzt tűztek ki az Ukrajnába szállított Leopárd és Abrahams tankok megsemmisítésére. Az oroszok számára piros posztó lett, hogy a nyugat tankokat szállít az ukránoknak. Ennek megfelelően, szeretnének valami új és hatásos módszerrel előállni. Az orosz védelmi miniszter is megerősítette ezt a hírt és azt mondta, hogy a katonákat akarják ösztönözni, hogy jobban teljesítsenek. Valószínű, hogy az oroszok erre vártak, hogy összemérjék fegyvereiket a nyugati hatalmakkal. Ezért ismételt csapat összevonást végeztek és hivatalosan, csak 300 000 katona mozgósításáról beszélnek, de jelentések szerint, mint egy 500 000 katonát vezényeltek a határra az orosz erők.
Ukrajnában szinte pánik hangulat uralkodik, hiszen mindennapos lett az erőszakos sorozás. Az utcákon fiatalokat vadásznak és a kezükbe adják az azonnali behívóparancsot. Az önkormányzati képviselők és polgármesterek is megkapták, volt akinek egyenes élő adásban adták át a parancsot. Az ukránok többsége nem akar harcolni az oroszokkal.
Ilyen erőszakos behívást a náci Németországban eszközöltek, amikor Berlinhez közeledtek az orosz csapatok.
Azért elgondolkodtató, hogy egy 43 milliós országban ilyen eszközökkel kell katonákat verbuválni.
Ez azért valamit elárul az emberek véleményéről.

https://fmr-europe.com/news.php?extend.560