2022. október 5., szerda

Az éghajlat instabilitása világszerte: Az amerikai hadsereg "birtokolja az időjárást"?

Az időjárás " fegyverként való felhasználása" mint a modern hadviselés eszköze?

Ez a cikk először 2017 szeptember 12-én jelent meg

A szerző megjegyzése és frissítése

Bár a környezetmódosító (ENMOD) technikák már több mint fél évszázada az amerikai hadsereg rendelkezésére állnak, nincs konkrét bizonyíték arra, hogy ezeket a technikákat szélsőséges időjárási körülmények kiváltására használták volna.

A közelmúltban Nyugat-Európában, Észak-Afrikában, Kaliforniában, Indiában, Pakisztánban és a kínai Jangce folyó völgyében pusztító erdőtüzekkel kísért nyári hőhullámok egyidejűleg világszerte emberek millióinak életére voltak hatással, pusztító társadalmi és gazdasági következményekkel.

"A Jangce folyó deltájában a történelmi feljegyzések kezdete óta soha nem tapasztaltak ilyen magas hőmérsékletet, és az ilyen magas hőmérsékletet szárazság kíséri,"

A 2022. augusztusi jelentések szerint a Jangce napi vízenergia-termelése 51%-kal esett vissza, ami a termelés felfüggesztését eredményezte a 30 millió főt meghaladó lakosságú Csungking mega-ipari régióban.

2022 májusában Pakisztán a világ 23 országa között volt, ahol súlyos aszály és elsivatagosodás tapasztalható. Néhány hónappal később, a monszun idején az Indus folyó völgyében az emberemlékezet óta legsúlyosabb árvíz pusztított. Szindh és Beludzsisztán tartományokban a csapadékmennyiség "legalább hétszerese volt a normálisnak".

Az "ember okozta klímaváltozást" véletlenül a pakisztáni áradások okaként hirdették meg, amelyek "1508 ember halálát okozták, több millió hektár földet öntöttek el, és 33 millió embert érintettek. Több mint félmillió ember vált hajléktalanná".

 

 

C0-2? A szélsőséges időjárási események okai

Bár nincs konkrét bizonyíték arra, hogy a 2022-es hőhullámokat és árvizeket az ENMOD-technikák okozták volna, az éghajlat manipulálásának kérdésével mégis foglalkozni kell, és elemezni kell. Amerikai katonai dokumentumok és tudományos jelentések is megerősítik, hogy a "környezetmódosító technikák" (ENMOD) teljes mértékben működőképesek.

Másrészről viszont nincs szilárd bizonyíték arra, ahogyan azt a mainstream média (rendszeresen idézve tekintélyes klímatudósokat) felvázolja, hogy ezek a szélsőséges időjárási körülmények az úgynevezett "ember által okozott üvegházhatású gázok kibocsátásának" következményei lennének.

Sőt, meg kell érteni, hogy ezeket az üvegházhatású gázkibocsátásokat, amelyek állítólag a "globális felmelegedést" okozzák, ürügyként és igazolásként használják fel drasztikus és szükségtelen intézkedések elfogadására, amelyek a mezőgazdaság teljes destabilizációját eredményezik. Ezeket az intézkedéseket több országban egyszerre alkalmazták. Az "éghajlati konszenzus" részeként tartják fenn őket, amely a fosszilis tüzelőanyagok használatának betiltásából is áll.

A mögöttes eljárás a következő: Az "éghajlati napirend" (azaz a globális felmelegedés) a műtrágya használatának korlátozásából áll, a "nitrogén-kibocsátás csökkentése" céljából (pl. Hollandiában, Nyugat-Kanadában). "olyan mértékben, hogy a gazdaságok számára lehetetlenné váljon a további működés". Ez viszont elősegíti a kiterjedt élelmiszerhiány, valamint az éhínség kiváltását.

Túl sok az egybeesés és az ellentmondás. A szélsőséges időjárási viszonyok okaival foglalkozni kell. Az ENMOD használatával és hatásaival kapcsolatos információk nagy része "titkosított".

Az ügynek egy kormányközi vizsgálat tárgyát kellene képeznie (az ENSZ Közgyűlés égisze alatt), amelyet az ENSZ Közgyűlése által ratifikált 1977-es történelmi jelentőségű nemzetközi egyezmény feltételeinek megfelelően kellene lefolytatni, amely tiltja "a környezetmódosító technikák széles körű, tartós vagy súlyos hatásokkal járó katonai vagy más ellenséges alkalmazását". (Lásd AP, 1977. május 18.). Az Egyesült Államok és a Szovjetunió is aláírta az egyezményt:

....Az Egyezményben részes minden állam vállalja, hogy nem vesz részt a környezetmódosító technikák katonai ... széles körű, tartós vagy súlyos hatásokkal járó katonai alkalmazásában, mint bármely más részes államot ért pusztítás, károkozás vagy sérülés eszközeként. (Egyezmény a környezetmódosító technikák katonai vagy más ellenséges célú alkalmazásának tilalmáról, Egyesült Nemzetek Szervezete, Genf, 1977. május 18. Hatályba lépett: 1978. október 5., lásd az egyezmény teljes szövegét a mellékletben).

Az ENSZ-egyezmény teljes szövegét ide kattintva olvashatja el.

Érdemes megjegyezni, hogy 1998 februárjában az Európai Parlament Külügyi, Biztonsági és Védelmi Bizottsága nyilvános meghallgatásokat tartott Brüsszelben a HAARP programról(17) A bizottság "állásfoglalási indítványt" nyújtott be az Európai Parlamenthez:

"Úgy véli, hogy a HAARP... a környezetre gyakorolt messzemenő hatása miatt globális aggodalomra ad okot, és kéri, hogy jogi, ökológiai és etikai következményeit egy független nemzetközi testület vizsgálja meg...; [a bizottság] sajnálja, hogy az Egyesült Államok kormánya... ismételten megtagadta, hogy bizonyítékot szolgáltasson a nyilvános meghallgatáson ... a HAARP-program környezeti és közérdekű kockázatairól [a] HAARP-programról".

 

 

Időjárási hadviselés

A környezetmódosítási technikák (ENMOD) az "időjárási hadviselés" eszközei. Ezek az amerikai katonai arzenál szerves részét képezik.

"Az időjárás-módosítás a belföldi és nemzetközi biztonság részévé válik, és egyoldalúan is végezhető... Lehetnek támadó és védekező alkalmazásai, és akár elrettentő célokra is felhasználható. A földi csapadék, köd és viharok előállításának képessége vagy az űrbeli időjárás módosítása... és a mesterséges időjárás előállítása mind a [katonai] technológiák integrált készletének részét képezi."

Az amerikai légierő által megrendelt tanulmány: Weather as a Force Multiplier, Owning the Weather in 2025, 1996. augusztus.

Meg kell jegyezni, hogy a The High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) alaszkai program 2014-es bezárásával a Pentagon Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) aktívan részt vesz az ENMOD-kutatásban, amelynek nagy része titkos. Egy 2009-es Science jelentésben:

A Defense Advanced Research Projects Agency hivatalos tanácsadó csoportja [2009 márciusában] egy nem titkosított ülést hív össze ... a geomérnökség megvitatására, ... A DARPA a legutóbbi a számos hivatalos tudományfinanszírozó ügynökség vagy vezető tudományos társaság közül, amelyek az ellentmondásos ötletet vizsgálják. ...

A jelenlegi kontextusban, beleértve az ukrajnai háborút is, a Pentagon megfogalmazta egy globális katonai menetrend körvonalait, egy "hosszú háborút", egy határok nélküli háborút. Az "időjárási hadviselés" a hagyományos és stratégiai fegyverrendszerek diverzifikált katonai arzenáljának része. Az ENMOD potenciálisan tömegpusztító fegyver (WMD), amely képes destabilizálni az ellenség ökoszisztémáját, tönkretenni a mezőgazdaságát, megbénítani a kommunikációs hálózatokat.

Az időjárás-manipuláció par excellence megelőző fegyver. Az ellenséges országok vagy akár "baráti nemzetek" ellen is irányítható, azok tudta nélkül.

Az éghajlat manipulálása felhasználható az ellenség gazdaságának, ökoszisztémájának és mezőgazdaságának destabilizálására. Az ENMOD technikák alááshatnak egy egész nemzetgazdaságot, emberek millióit tehetik szegényebbé, és "megölhetnek egy nemzetet" csapatok és katonai eszközök bevetése nélkül.

Az alábbi cikk az ENMOD történetére és elemzésére összpontosít. Közvetlen idézeteket is közöl egy nyilvánosan hozzáférhető 1996-os amerikai légierő dokumentumból, amely megerősíti a Pentagon tervét az "időjárás fegyverré tételére".

Michel Chossudovsky, 2022. szeptember 16.

***

 

 

Az amerikai hadsereg "birtokolja az időjárást"? Az időjárás " fegyverként való felhasználása" mint a modern hadviselés eszköze?

Michel Chossudovsky

John von Neumann amerikai matematikus az amerikai védelmi minisztériummal együttműködve az 1940-es évek végén, a hidegháború csúcspontján kezdte meg az időjárás módosításával kapcsolatos kutatásait, és előre látta "az éghajlati hadviselés eddig elképzelhetetlen formáit". A vietnami háború alatt 1967-től kezdve a Popeye projekt keretében felhők vetési technikákat alkalmaztak, amelynek célja a monszunidőszak meghosszabbítása és az ellenséges utánpótlási útvonalak elzárása volt a Ho Si Minh-ösvény mentén.

Az amerikai hadsereg olyan fejlett képességeket fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik az időjárási minták szelektív megváltoztatását. A technológia, amelyet eredetileg az 1990-es években fejlesztettek ki a nagyfrekvenciás aktív aurorkutatási program (HAARP) keretében, a Stratégiai Védelmi Kezdeményezés - a "Csillagok Háborúja" - függeléke volt. Katonai szempontból a HAARP - amelyet hivatalosan 2014-ben szüntettek meg - tömegpusztító fegyver, amely a külső légkörből működik, és világszerte képes destabilizálni a mezőgazdasági és ökológiai rendszereket.

Hivatalosan a HAARP-programot az alaszkai telephelyén leállították. A titokzatosságba burkolt időjárás-módosítási technológia ennek ellenére továbbra is fennáll. A HAARP dokumentumai megerősítik, hogy a technológia az 1990-es évek közepétől teljesen működőképes volt.

(További részletekért lásd Michel Chossudovsky, The Ultimate Weapon of Mass Destruction: Owning the Weather for Military Use, először 2006-ban jelent meg a Global Research kiadónál).

Hangsúlyozni kell, hogy bár az amerikai hadsereg megerősítette, hogy az időjárás elleni hadviselés teljes mértékben működőképes, nincs dokumentált bizonyíték arra, hogy az USA ellenségei ellen katonai célokra használták volna. A téma tabu a környezetvédelmi elemzők körében. Nem végeztek mélyreható vizsgálatot az időjárási hadviselés operatív dimenzióinak feltárására.

A sors iróniája, hogy az ENMOD technikák katonai célú felhasználásának hatásait a CBC TV dokumentálta az 1990-es évek közepén.

A CBC TV riportja elismerte, hogy az amerikai légierő égisze alatt működő alaszkai HAARP létesítmény képes tájfunokat, földrengéseket, árvizeket és aszályokat kiváltani.

Az irányított energia olyan erős technológia, hogy az ionoszféra felmelegítésére is felhasználható, hogy az időjárás háborús fegyverré váljon. Képzeljük el, hogy egy árvízzel elpusztíthatnánk egy várost, vagy tornádókkal tizedelhetnénk meg egy közeledő hadsereget a sivatagban. A hadsereg rengeteg időt töltött az időjárás módosításával, mint a harci környezet koncepciójával. Ha egy város felett elektromágneses impulzus indulna el, alapvetően az összes elektronikus dolog az otthonodban villogna és kialudna, és végleg tönkremenne".

 

 

CBC 1996 TV riport a HAARP projektről alul

"Az időjárás mint erőtöbbszöröző: Az időjárás birtoklása"

Ebben a cikkben a legfontosabb idézeteket közöljük az amerikai légierő 1996-os dokumentumából, amely az időjárás-módosítási technikákat elemzi katonai felhasználásra.

Az alapvető cél katonai szempontból az "Időjárás birtoklása".

Amikor ezt a tanulmányt 1996-ban megrendelték, a HAARP program már teljesen működőképes volt, amint azt a CBC dokumentumfilmje is dokumentálja.

A jelentés kinyilvánított célja az alábbiakban ismertetésre kerül:

Ebben a dokumentumban bemutatjuk, hogy az időjárás-módosítás megfelelő alkalmazása olyan mértékű harctéri dominanciát biztosíthat, amilyet korábban soha nem képzeltek. A jövőben az ilyen műveletek fokozzák a légi és űrbeli fölényt, és új lehetőségeket biztosítanak a harctér alakítására és a harctér tudatosságára ott, arra várva, hogy mindent összehozzunk." 2025-ben "birtokba vehetjük az időjárást". (Az amerikai légierő megbízásából készült AF 2025 zárójelentés, (nyilvános dokumentum).

Időjárás-módosítás, az amerikai légierő AF 2025 Final Report című dokumentuma szerint,

"a háborús harcos számára a lehetséges lehetőségek széles skáláját kínálja az ellenfél legyőzésére vagy kényszerítésére", a képességek, állítja, kiterjednek az árvizek, hurrikánok, aszályok és földrengések kiváltására:

"Az időjárás-módosítás a belföldi és nemzetközi biztonság részévé válik, és egyoldalúan is végezhető... Támadó és védekező alkalmazásai lehetnek, sőt elrettentő célokra is felhasználható. A földi csapadék, köd és viharok előállításának képessége vagy az űrbeli időjárás módosítása... és a mesterséges időjárás előállítása mind a [katonai] technológiák integrált készletének részét képezi".

Lásd az amerikai légierő által megrendelt teljes jelentést.

....Az időjárás-módosítás a baráti műveletek fokozásától vagy az ellenség műveleteinek megzavarásától a természetes időjárási minták kisléptékű alakításán keresztül a globális kommunikáció és a világűr elleni ellenőrzés teljes uralmáig az időjárás-módosítás a lehetséges lehetőségek széles skáláját kínálja a hadviselőknek az ellenfél legyőzésére vagy kényszerítésére. Az 1. táblázat felsorol néhányat a lehetséges képességek közül, amelyeket egy időjárás-módosító rendszer biztosíthat egy hadviselő főparancsnok (CINC) számára.

Forrás: Az Egyesült Államok hadseregének a hadsereggel való együttműködését a következő táblázat tartalmazza: Amerikai Légierő

 

 

Miért akarnánk szórakozni az időjárással? a jelentés 2. fejezetének alcíme.

"Gordon Sullivan tábornok, a hadsereg korábbi vezérkari főnöke szerint: "Ahogy a 21. századba ugrik a technológia, képesek leszünk látni az ellenséget éjjel-nappal, bármilyen időjárásban - és könyörtelenül üldözni fogjuk." A globális, pontos, valós idejű, robusztus, szisztematikus időjárás-módosítási képesség a hadviselő CINC-eknek erőteljes erőtöbbszörözőt biztosítana a katonai célok eléréséhez. Mivel az időjárás minden lehetséges jövőben közös lesz, az időjárás-módosító képesség univerzálisan alkalmazható lenne, és a konfliktusok teljes spektrumában hasznosítható lenne. Az időjárás befolyásolásának képessége akár kis mértékben is megváltoztathatná az időjárást haderőcsökkentőből haderő-sokszorozóvá."

A címszó alatt:

Mit értünk "időjárás-módosítás" alatt?

A jelentés megállapítja:

"Az időjárás-módosítás kifejezés sok ember számára - civilek és katonák számára egyaránt - negatív konnotációval bírhat. Ezért fontos meghatározni a jelen dokumentumban vizsgálandó kört, hogy a további kutatások potenciális kritikusai vagy támogatói közös vitaalappal rendelkezzenek.

A legtágabb értelemben az időjárás-módosítás két fő kategóriára osztható: az időjárási minták elnyomása és fokozása. Szélsőséges esetekben ez magában foglalhatja teljesen új időjárási minták létrehozását, súlyos viharok csillapítását vagy megfékezését, vagy akár a globális éghajlat messzemenő és/vagy hosszú távú megváltoztatását. A legenyhébb és legkevésbé ellentmondásos esetekben a csapadék, felhők vagy köd rövid ideig tartó előidézéséből vagy elfojtásából állhat egy kis területre vonatkozóan. Más alacsony intenzitású alkalmazások közé tartozhat a közeli világűr megváltoztatása és/vagy médiumként való felhasználása a kommunikáció fokozására, az aktív vagy passzív érzékelés megzavarására vagy más célokra." (kiemelés hozzáadva)

A viharok kiváltása:

"Az időjárás-módosító technológiák olyan technikákat foglalhatnak magukban, amelyek növelnék a látens hő felszabadulását a légkörben, további vízgőzt biztosítanának a felhősejtek kialakulásához, valamint további felszíni és alacsonyabb légköri felmelegedést biztosítanának a légköri instabilitás fokozása érdekében.

A viharcella kiváltására irányuló kísérletek sikeréhez elengedhetetlenül fontosak a helyi és regionális szinten már meglévő légköri feltételek. A légkörnek már feltételesen instabilnak kell lennie, és a nagyléptékű dinamikának támogatnia kell a függőleges felhőzet kialakulását. Az időjárás-módosítási erőfeszítések középpontjában az állna, hogy olyan további "feltételeket" biztosítsanak, amelyek eléggé instabillá teszik a légkört ahhoz, hogy felhőzetet és végül viharcella kialakulását hozzák létre. A zivatarcellák útja, miután kialakultak vagy megerősödtek, nemcsak a vihar mezoszintű dinamikájától függ, hanem a térség regionális és szinoptikus (globális) léptékű légköri széláramlási mintáitól is, amelyek jelenleg nem állnak emberi ellenőrzés alatt.". (19. oldal)

 

 

A CIA is részt vesz a klímamérnöki tevékenységben?

A CIA részvétele az éghajlatváltozással kapcsolatos technológiákban

Még 2013 júliusában az MSN hírportál arról számolt be, hogy a CIA részt vett a Nemzeti Tudományos Akadémia (NAS) geomérnökségre és klímamanipulációra összpontosító projektjének finanszírozásában. A jelentés nemcsak elismerte ezeket a technológiákat, hanem megerősítette, hogy az amerikai hírszerzés rutinszerűen részt vesz az éghajlati manipuláció kérdésének kezelésében:

"A CIA által támogatott NAS tanulmány célja a NAS honlapja szerint "korlátozott számú javasolt geomérnöki technika technikai értékelése". A tudósok megpróbálják meghatározni, hogy mely geomérnökségi technikák megvalósíthatók, és megpróbálják értékelni az egyes technikák hatásait és kockázatait (beleértve a "nemzetbiztonsági aggályokat")." (Lásd Slate, 2013. július)

"A CIA azért segít finanszírozni a kutatást, mert a NAS azt is tervezi, hogy értékeli "a nemzetbiztonsági aggályokat (amelyek) a geomérnökségi technológiák valahol a világon történő alkalmazásával kapcsolatosak lehetnek" - mondta Kearney.

Christopher White, a CIA közkapcsolati irodájának szóvivője e-mailben küldött nyilatkozatában az MSN-nek elmondta: "Egy olyan témában, mint a klímaváltozás, az ügynökség tudósokkal dolgozik együtt, hogy jobban megértsük a jelenséget és annak nemzetbiztonsági vonatkozásait". (Slate)

Bár a CIA és a NAS szűkszavúan nyilatkozik arról, hogy mik lehetnek ezek az aggályok, egy kutató megjegyzi, hogy a geomérnökségnek megvan a lehetősége arra, hogy terrorista vagy katonai célok érdekében szándékosan megzavarja az időjárást.

Az Independent 2015-ös jelentése szerint (fenti képernyőfotó), amely Alan Robock neves amerikai tudóst idézi:

"Egy vezető amerikai klímakutató beszélt arról a félelemről, amelyet akkor tapasztalt, amikor az amerikai hírszerző szolgálatok a jelek szerint az időjárás fegyverként való felhasználásának lehetőségéről kérdezték őt, mivel a héten egy nagyszabású jelentés jelenik meg a geomérnökségről.

Alan Robock professzor kijelentette, hogy három évvel ezelőtt két, magát a CIA-nak valló férfi felhívta őt, hogy megkérdezze, a szakértők képesek lennének-e megmondani, ha ellenséges erők kezdték volna el manipulálni az Egyesült Államok időjárását, bár gyanította, hogy a hívás célja az volt, hogy kiderítsék, az amerikai erők beavatkozhatnak-e más országok éghajlatába ehelyett."

Még hogy nincs bizonyíték az időjárás-manipulációra?! Aki nem ma született (vagy jött le a falvédőről), hanem élt már a 90-es, 80-as, 70-es, 60-as, netán az 50-es években is, azzal ezt nem lehet megetetni! Nem véletlenül akarnak a méreginjekciókkal megszabadulni az idősebb korosztályoktól, akik már éltek egy ennél nagyságrendekkel élhetőbb világban is, és fel tudják mérni a különbséget. Szemben a mostani fiatalokkal, akiknek lövésük sincs, hogy mi mindennel etetik be/meg őket, mert nekik az a normális, amibe beleszülettek, akármilyen embertelen világ is. Úgyhogy nem kell a rizsa: ha még nemzetközi egyezmény is született róla, akkor biztosra vehetjük, hogy bevetették/bevetik az időjárás-fegyvert, és nem tegnap óta! A hadiipari technika minimum évtizedekkel előbbre jár annak, mint amit hivatalosan elismernek! Ha a hivatásos szkeptikusok méltóztatnának rendszeresen felnézni az égre, óhatatlanul észre kellene hogy vegyék a töméntelen vegyicsíkot (chemtrail), amivel szinte naponta megszórnak bennünket! Mióta is tart ez? És mit keresnek ezekben a nehézfémek és a nanorészecskék? Az időjárás egyre durvább manipulációja többek közt arra jó, hogy igazolják az "ember által okozott klímaváltozás" hamis narratíváját és a klíma-terrort. A szélsőséges időjárás emberek tömegeit teszi földönfutóvá, káoszt és éhínséget teremt, ami jó alkalom arra, hogy nagyobb tiltakozás nélkül bevezessék a Schwab-féle Nagy Átállítást és az Új Világrendet. Szóval nem kell a duma, hogy "nincs rá bizonyíték"! Nincs annak, aki nem is keresi!!! (Cassandra)

Igen! És a fukusimai atomerőművet is azzal robbantották be! Anno a japánok ki akarták a NATO támaszpontokat zavarni az országból, mert rengeteg erőszakos bűncselekményt követtek el a katonáik - akiket nem lehet semelyik országban bíróság elé állítani, vagy akár csak vádat emelni ellenük - és utána láss csodát, pár nap és felrobbant az erőmű! Akkor mondta is a Japán kormány, hogy tudják, hogy az USA volt, de gondolom megfenyegették őket, hogy "van ott még, ahonnan ez jött"! Utána csendben is maradtak és megpróbáltak valami hazugságot kitalálni a világnak! De úgy tudom már más országoknak is van HAARP-ja. Pl Putyin néhány évvel ezelőtt megfenyegette az USA-t, hogy ha nem fogják vissza magukat az Oroszországgal szemben, akkor rájuk robbantja Yellowstone szupervulkánt! Visszafogták magukat és kussoltak. Szóval biztos, hogy az oroszoknak is van olyanjuk, amit az ottani háttérhatalmi részleg tart a kezében!
(Mancsos)

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-eghajlat-instabilitasa-vilagszerte-az-amerikai-hadsereg-birtokolja-az-idojarast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése