A Rothschild bankárok háza vonakodva megerősíti a tagadhatatlant.

Greta Thunberg vérrokona a hírhedt Rothschild nemzetvásárlói láncnak. Ez sok mindent megmagyaráz a koraérett kamaszlány hírességének státuszával kapcsolatban, akit elnökök és miniszterelnökök - és persze a nyugati mocsarak nyáladzó, "üzenetre éhes" médiabárói - nyáladzanak.

A svéd ökoaktivista Greta Thunberg (20) a hírhedt bankár Lionel Walter Rothschild dédunokája, az első Rothschild báró fia. Korábban ez a tény hívta fel a figyelmet az újságírókra, akik a híres család genealógiai fáját kutatták.

Greta szüleinek nettó vagyonát egyébként 3 millió dollárra becsülik - tudunk róla. Nem rossz egy szerényen sikeres operamuzsikustól és színpadi színész férjétől.

A média azután kezdett el érdeklődni az állítólagos rokonság iránt, hogy a nagy svéd bank, a Handelsbanken egyik forrása azt állította, hogy a Thunberg család a Rothschild Alapítványtól kapott átutalásokat a számlájukra.

Annak ellenére, hogy ez az információ a bulvársajtóban jelent meg, a bank olyan buzgón kereste a kiszivárogtatás forrását, hogy az gyanút keltett.

 

 

Két hétnyi kutatás után kiderült, hogy a serdülő aktivista dédapja, Joachim Thunberg Lionel Rothschild törvénytelen, de 1928-ban elismert fia volt.

 

 

Mivel édesanyja az első két évben egyedül nevelte, az ő vezetéknevét kapta. Joachimot ezután biológiai apja örökbe fogadta, és 12 éves korától Franciaországba költözött.

Ott kapott iskolai végzettséget, majd Londonban tanult tovább. Joachim Rothschild-Thunberg 26 éves korában Svédország egyik legsikeresebb bankára lett.

Sikere 1957-ig tartott, amikor eladta a bankot, tőkéjének nagy részét bizonyos "alapítványoknak" adományozta, és visszavonult.

A Rothschild család szerint Greta Thunberg valóban az egyik leghíresebb képviselőjük dédunokája, de környezetvédelmi tevékenysége - biztosítottak róla - nem függ össze a származásával, és a ház semmilyen módon nem finanszírozza.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/micsoda-veletlen-greta-thunberg-rokonsagban-all-a-rothschild-klannal