Már Magyarországon is elérhető az az érintéses fizetésre alkalmas chip, amelyet a bőr alá lehet ültetni. Nemzetközi felmérések szerint a technológiára sokkal nyitottabbak a fiatalok.
Hírdetés

A Portfolio.hu megjegyzi, hogy az érintéses kártyás fizetés itthon már egyáltalán nem számít újdonságnak, és már megjelent a hordható eszközökkel való fizetés is (pl. okosórás fizetés).

A Walletmor azonban új szintre lépett: testbe ültethető érintéses fizetésre alkalmas chipet dobtak piacra, és a megoldást Magyarországon is forgalmazzák.

A társaság egy 28 miliméteres érintéses NFC chipet használ, amely lényegében véve teljesen ugyanolyan technológia, mint amelyeket az érintéses bankkártyákban is használunk nap mint nap, ám ezt egy testbe ültethető anyagba zárták.

A chipet a Walletmor javaslata szerint a kézbe érdemes ültetni, de igazából ha az ügyfél a teste más részébe szeretné beültetni, az is elképzelhető.

A fiatalok nyitottak, influencerek reklámozzák

A cikk szerint kérdéses, hogy mekkora piaca van egy ilyen megoldásnak. Vannak, akik hitbéli meggyőződésből tartózkodik a chipektől, a Bibliában, a Jelenések könyvében például említik a fenevad bélyegét, amely nélkül nem lehet adni és venni.

Egy 2021-es, több mint 4000 ember körében végzett felmérés szerint az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban a megkérdezettek 51 százaléka fontolóra venné a chip használatát.

A legpozitívabb reakciókat a technológiával kapcsolatban a 18 és 24 év közötti válaszadók adták. A chipet egyébként nagykövetekkel, influenszerekkel reklámozzák, akik elsősorban a fiatalabb generációt érik el.

(Hetek / Portfolio)