A mágia boldogságot és megnyugvást hoz nekünk ezekben a nehéz, szorongással és bizonytalansággal teli időkben, amelyekben élünk. Ez teret enged, hogy visszanyerjük a képzelet szépségét, és újra egy kicsit gyermekké váljunk, egyszerűséggel és örömmel.
A történelem során - a klasszikus Görögországban, a Távol-Keleten, Egyiptomban és az ókori Perzsiában - a jóslásokról, metamorfózisokról, beszélő állatokról, két lábon járó szobrokról és betegségeket gyógyító talizmánokról vannak feljegyzések.
A jógik "sziddhi" vagy csodás képességei, mint például egy tárgy távoli megérintése, az elemek elsajátítása... A kötél csodája, amellyel a varázslótanonc felemelkedett és eltűnt, vagy az Ezeregyéjszaka nagyszerű történetei Scheherazade hercegnőről visszavisznek minket az ártatlanság és a csodálkozás korába, amelyet érdemes visszaszerezni. A dzsinnek, a varázslámpák, a repülő szőnyegek, a bátor hercegnők, az égen átrepülő lovak és a hősök világa... a gyermekkori emlékeink része. A csodák és rejtélyek világa, ahol a lehetetlen valósággá vált.
Később, napjainkban olyan illuzionisták, mint Harry Houdini, a nagy bűvész és szabadulóművész, aki ámulatba ejtette a világot, David Copperfield többek között, vagy a csodálatos Cirque du Soleil, akkor és most is megőrizték a mágia szellemét, amelynek köszönhetően megvan a bizonyosságunk, hogy minden megvalósítható, és hogy a mágia mindenben benne van.



A mágiáról és illuzionizmusról szóló trilógia második részében látni fogjuk, hogy a mágia végigkíséri az életünket, és ugyanolyan most is, mint ezer évvel ezelőtt, és ugyanolyan lesz ezer év múlva is.
Mindannyiunknak szüksége van a mágiára, mindenben ott van körülöttünk, és amikor már nem érezzük, vagy lemondunk róla, megszakítunk egy észrevétlen kapcsolatot mindennel körülöttünk.
Nemcsak a fantasztikus lényekben, amelyek évezredek óta meglepnek és inspirálnak minket, elvarázsolt hercegnőkben, lámpából előbújó dzsinnekben, rejtett kincsekben, beszélő madarakban... hanem azokban a pillanatokban is, amikor hiszünk önmagunkban, a lehetőségeinkben és abban, hogy mindig, minden körülmények között talpra állunk.
Empátia, rugalmasság, egészséges szórakozás, öröm, boldogság, ragaszkodás, kifejezőkészség, szórakozás, szeretet... ezek olyan pozitív állapotok, amelyek megváltoztathatják életkörülményeinket, olyan fényt és varázslatot vonzanak, amelyet elveszettnek hittünk.
A mágia bevonása az oktatásba végtelen lehetőségeket rejt magában, és a minden dolog közötti megfoghatatlan kapcsolatok kiszélesítik képességeinket és fejlődési lehetőségeinket.
A kreativitás, a képzelőerő, a csodálkozás és a lelkesedés az egészséges és boldog élet része, amelyet gyermekként és felnőttként sem szabad elveszítenünk.