BlackRock: a vállalat, amely a világot birtokolja. Lehet, hogy még sosem hallottál róluk, de garantálom, hogy valamilyen módon hatással vannak az életedre, az adósságodra, a körülötted lévő világ dolgainak árára, sőt még a környezetünkre is.

Egy kicsit másfajta videót szerettem volna készíteni, hogy rávilágítsak néhány okra, amiért a világ olyan, amilyen és nem csak a Világ Helyzetét, hanem különösen a dolgok gazdasági helyzetét illetően.
Néha azt hihetnénk, hogy az adósság, a hitel, a tulajdonlás és az árak csak véletlenül olyanok, amilyenek. De itt megmutatom, hogy a világ tulajdonviszonyainak módja miatt sok minden szándékosan történik. Ezekről a tulajdonviszonyokról viszont sajnos az emberek többsége szinte alig vagy egyáltalán semmit sem tud.

De hogyan is tudhatna, ha ugyanezek a gigászi vállalatok birtokolják a médiát és a közgondolkodást is…, ráadásul nagyobbak, mint 2 ország kivételével bármelyik állam GDP-je.

 

 

Egy cég, amely az egyetlen legnagyobb befektető a bolygónk erdeinek pusztításában és a legnagyobb pénzbeszedő a fosszilis tüzelőanyag-iparban.

Ez ijesztő. Nagyon ijesztő.

És ami még aggasztó, hogy a BlackRock (és fő versenytársuk, a Vanguard) napról napra egyre nagyobb hatalommal bír.

De a jó hír az, hogy talán tehetünk ellene valamit."