2022. június 23., csütörtök

A neuronok agyba ültetett LED-es vezérlése új értelmet ad a "megvilágosodott gondolatnak".

Világszerte nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az emberi agyba vezeték nélküli interfészeket, úgynevezett kommunikációs eszközöket telepítsenek az agy és a számítógép közé. Ennek egyik legfelkapottabb módszere az optogenetika. Jelenleg világszerte több mint 1000 laboratórium - köztük kormányzati szervezetek laboratóriumai - dolgozik különböző optogenetikai módszereken.

Mi is az optogenetika?

Az optogenetika a genetikai és optikai módszerek kombinációja, amelynek célja a célsejtekben, szövetekben vagy komplex szervezetekben LED-fény segítségével események kiváltása.
Az optogenetikát már világszerte számos célra használják, beleértve az orvosbiológiai alkalmazásokat és az idegrendszeri betegségek kezelését.
Az optogenetika egyik előnye, hogy potenciálisan nem igényel sebészeti beavatkozást, csak egy génmanipuláló injekciót. Ebben az eljárásban bizonyos fényérzékeny fehérjéket vírusba csomagolnak és befecskendeznek az agy kívánt helyére, ahol megfertőzik a különböző sejteket. Ezeket a fényérzékeny fehérjéket aztán arra lehet használni, hogy LED-fénnyel specifikusan gerjesszék vagy leállítsák az egyes neuronhálózatokat.
Ez azt jelenti, hogy a LED-fény segítségével az emlékek törölhetők és felülírhatók, az agy- és izomsejtek - és így az érzések, gondolatok, testmozgások és viselkedés - gyorsan és pontosan irányíthatók és befolyásolhatók.
Az optogenetikához tehát csak LED-fényre van szükség, amely besugározza az agy neuronjait.
A besugárzás például az agyburkon keresztül vagy a testbe ültetett nano-LED-eken keresztül történik.
a testbe ültetett nano-LED-ek.

Az optogenetikai kutatással párhuzamosan minden évben LED Fórumot tartanak, ahol a nemzetközi világítástechnikai ipar személyiségei találkoznak. A fórum témái között szerepel a mikro-LED-ek használata, amelyek fontosak az optogenetika fénykibocsátásának javításában. Vagy a dolgok internete és az a cél, hogy minden LED-lámpába érzékelőt építsenek be, hogy a LED-fényen keresztül digitális adatátvitelt biztosítsanak. Érdekes módon a LED-fórum előadói között olyan emberek is vannak, akik nagyon közel állnak mind a Világgazdasági Fórumhoz (WEF), mind a Római Klubhoz. 2019-ben például Andreas Huber, a Római Klub Németország jelenlegi ügyvezető igazgatója tartott előadást.
A Római Klubot az új világrendért küzdő elit legnagyobb agytrösztjének tartják, amely a globális problémák megoldását a népesség drasztikus csökkentésében látja. Ez a klub volt az is, amely támogatta Klaus Schwab WEF-jének megalapítását. A WEF viszont egy Új Világrendet szorgalmaz a tervezett "Nagy Újraindítással".
Eszerint a WEF az optogenetikát az egyik legfontosabb technológiának tekinti. Így írják a honlapjukon, idézem:
"Agyunk neuronoknak nevezett sejtek milliárdjaiból áll, és ezek az idegsejtek neurális áramkörökön keresztül kommunikálnak egymással.
Az optogenetika most először teszi lehetővé, hogy manipuláljuk azokat az üzeneteket, amelyeket ezek az idegsejtek egymásnak küldenek. A technikát potenciálisan fel lehet használni az emlékek, érzelmek és gondolatok manipulálására...".

Mivel az Európai Bizottság vezető politikusai, mint például Ursula von der Leyen, szoros baráti kapcsolatban állnak a WEF-fel, nem meglepő, hogy az optogenetikát az Európai Bizottság is nagyra értékeli:
"Bár talán nem vesszük észre, az idegsejtek központi szerepet játszanak abban, hogy képesek vagyunk megérteni a környezetünket és kölcsönhatásba lépni vele. Az optogenetikának köszönhetően ezeket a sejteket mostantól fény segítségével nagy pontossággal lehet irányítani."
Az EU Bizottsága volt az is, amely 2009-ben bevezette az izzók ellentmondásos betiltását, és ezzel lehetővé tette a LED-ek zökkenőmentes használatát.

Kedves nézők, rendkívül aggasztó, hogy olyan emberek, mint a Római Klub vagy a WEF, olyan technológiákról áradoznak, mint az optogenetika. Azok, akik a népességcsökkentésben vagy a "nagy visszaállításban" látják a világ problémáinak megoldását. A "Nagy Újraindítás", amelynek célja, hogy a WEF szerint 2030-ban már semmink se legyen, és mégis boldogok legyünk.

Esetleg boldogan az alkalmazott manipulatív optogenetika révén?

Optogenetik: https://www.openscience.or.at/de/wissen/genetik-und-zellbiologie/2017-10-25-optogenetik-wie-licht-zellen-steuern-kann/
https://www.hcm-magazin.de/heilendes-licht/150/10743/396068
https://singularityhub.com/2020/10/13/scientists-found-a-new-way-to-control-the-brain-with-light-no-surgery-required/
https://www.darpa.mil/news-events/2017-07-10
https://de.wikipedia.org/wiki/Optogenetik
https://flexikon.doccheck.com/de/Optogenetik
Optogenetik ohne operativen Eingriff: https://www.hu-berlin.de/de/forschung/szf/forschungsmanagement/veroeffentlichungen/spektrum/hegemann112.pdf
LED mit Sensor https://www.cetoday.ch/news/2019-02-01/das-led-forum-2019-widmet-sich-dem-internet-der-dinge
LED- Forum und nahe stehende Personen zum WEF: https://www.ledforum.com.br/ledforum/programacao.php
https://seminar.trendforce.com/LEDforum/2020-pay/US/index/?utm_medium=Article&utm_source=LEDinside_EN_0709&utm_campaign=2020_LEDforum_webinar
https://optics.org/news/10/9/26
Andreas Huber: https://www.cetoday.ch/news/2019-02-01/das-led-forum-2019-widmet-sich-dem-internet-der-dinge
Club of Rome, WEF: https://clubofrome.de/worldeconomicforum2020/
https://www.kla.tv/6589
https://www.freethewords.com/2021/08/11/wer-ist-eigentlich-klaus-schwab-und-wieso-sollten-wir-das-weltwirtschaftsforum-kennen/
https://archive.org/details/der-club-of-rome-die-grosste-denkfabrik-der-neuen-weltordnung-von-john-coleman-pdf
https://www.weforum.org/agenda/2016/06/top-10-emerging-technologies-2016/
https://www.weforum.org/agenda/2016/10/what-is-optogenetics/
https://www.wochenblick.at/wirtschaft/welt-wirtschafts-forum-sie-werden-2030-nichts-mehr-besitzen/
Europäische Kommission: https://cordis.europa.eu/article/id/209394-oleds-for-better-control-of-neurons/de
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/de/speech_20_102
https://www.eu-info.de/europa-punkt/politikbereiche/gluehbirnen-verbot/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése