Általában figyelmen kívül hagyom a tényellenőrzőket, mert az egész tényellenőrzés egy jól fizetett bohózat.

Laptopokkal rendelkező kapzsi kockák ezrei hoztak létre tényellenőrző oldalakat, és hatalmas összegeket kaptak a hazugságaik védelmére elszánt szervezetektől.

A tényellenőrzők közül sokan a Facebook, a Google, a YouTube és a Bill és Melinda Gates Alapítványtól kapják a pénzük egy részét, nagy részét vagy egészét.

Még soha nem láttam olyan tényellenőrzőt, aki egy kormány vagy gyógyszergyártó cég ellen találna. Ritkán vagy soha nem ellenőrzik a tényeket, ritkán vagy soha nem ellenőrzik azokat, akiket kritizálnak, és gyakran, általában vagy mindig tudják a következtetésüket, mielőtt elkezdenék. A tényellenőrzők a BBC-hez és a mainstream média többi részéhez hasonlóan félretájékoztatási specialisták - vagyis a félretájékoztatás terjesztésére szakosodtak.

Mivel azonban a tényellenőrzők a nyilvánosságra kényszerítik magukat, megnéztem hármat, akik a szívproblémákról és az oltásokról szóló videóm (amelyet a BNT 2021. november 22-én tett közzé "Végre!" címmel) utáni napokban jelentettek meg rólam anyagot. Orvosi bizonyíték arra, hogy a Covid Jab 'gyilkosság').

Először is van egy Lead Stories nevű weboldal, amely azt állítja, hogy a Facebook harmadik félként tényellenőrző partnere és tagja valamilyen Coronavirus Facts Alliance nevű szervezetnek. A 2020-as év két fő finanszírozási forrása a Facebook és a Google, valamint valami ByteDance nevű szervezet volt. A Coronavirus Facts Alliance-től is kapnak pénzt. Elismerik azonban, hogy bevételeik nagy része a Facebooktól származik.

Kik ezek a szervezetek? Nos, a Coronavirus Facts Alliance-t az amerikai Poynter Intézetben működő, magát "nemzetközi tényellenőrző hálózatnak" (IFCN) nevező szervezet működteti, amely a Craig Newmark Center for Ethics and Leadership (Craig Newmark Etikai és Vezetői Központ) révén működik, amelyet a Craig Newmark Philanthropies nagylelkű támogatása tett lehetővé. Craig Newmark az a fickó, aki létrehozta a Craigslistet. Nekem ez egy nagyon hegyes piramisnak tűnik.

A ByteDance egy kínai internetes technológiai vállalat, amelynek székhelye Pekingben van, és a Kajmán-szigeteken székel. Többet nem tudok mondani.

A Lead Stories cikk írója nem egy kardiológus professzor, nem is orvos, sőt még csak nem is ápoló, hanem egy Alexis Tereszcuk nevű nő, aki több mint egy évtizeden át a radaronline és a US Weekly nevű magazin munkatársa volt a kemény hírek és a hírességekkel kapcsolatos szenzációhajhászás terén. Szórakoztató szerkesztőként hollywoodi sztorik után nyomozott, és interjúkat készített A-listás hírességekkel és valóságshow-sztárokkal. Nyilvánvalóan a 'The Gossip Queens' és a 'Most Shocking Reality TV Moments' című műsorokban végzett munkájáról ismert.

Alexis azt mondja, hogy az általam idézett összefoglaló nem állítja, hogy a covid vakcina halálos kimenetelű lenne, és azt sem állítja, hogy a covid vakcinákat le kellene állítani. Ez igaz. Én értelmeztem és kommentáltam a bizonyítékokat. Ez a dolgom, és ezt csinálom már több mint 50 fáradt éve.

Majd az általam idézett tanulmányra hivatkozva azt mondja, hogy "előzetes kísérletük az endothel gyulladásos markereinek növekedését mutatja".

 

 

A kulcsszó itt a kísérlet.

És a lényeg, amit talán nem ért - annak ellenére, hogy a valóságshow-sztárokkal és hírességekkel készített interjúk hátterében áll - az, hogy amikor komoly problémák merülnek fel egy kísérletnél, akkor komolyan meg kell vizsgálni, és ha halálesetekre is van bizonyíték, akkor le kell állítani a kísérletet.

Ugyanez a nő korábban egy videót is kritizált, amelyben meggyőzően bizonyítottam, hogy a covid-19 halálozási aránya hasonló az influenzáéhoz.

Állításának bizonyítékaként azt állítja, hogy 2021. május 31-ig 594 000 ember halt meg az USA-ban a covid-19-ben, ami majdnem tízszer annyi, mint ahányan a 2017-8-as influenzaszezonban meghaltak.

Ez most már teljesen bizarr.

Először is, gyanítom, talán összekeverte a "from" szót a "with" szóval. Mindkettő négybetűs szó, így ez érthető.

Másodszor, a citromot a szandálhoz hasonlítja. Én az Egyesült Királyság számadatairól írtam. Ő amerikai számokat használ.

Harmadszor, az 594 000-es számot általánosan elismerték, hogy az egy hatalmas túlzás, mivel az embereket a kovidózisban elhunytaknak szokták beírni, amikor társbetegségeik is voltak.

Negyedszer, a 2019 végétől 2021 májusának végéig tartó időszakot hasonlítja össze - ez közel 18 hónap, és ezt egy hat hónapos influenzaszezonhoz hasonlítja, amelyet ő választott.

Ötödször, miért a 2017-18-as adatokat választotta?

Talán Alekosznak vissza kellene térnie a kiskirályokról és a valóságshow-król való íráshoz. De talán a Facebook jobban fizet.

Ezután következik valami Logically nevű dolog, amely azt állítja, hogy egy technológiai vállalat, amely a világ egyik legnagyobb dedikált tényellenőrző csapatával rendelkezik. De akkor, hogy Mandy Rice Davies-t idézzem, "ezt mondanák, nem igaz?".

A Logically többségi részvényese egy Lyric Jain nevű 25 éves személy, aki sorozatvállalkozóként jellemzi magát. A Logically a Massachusetts Institute of Technology-tól is kapott támogatást egy befektetési ösztöndíjon keresztül, amely a diákok által alapított vállalkozásokat támogatja.

 

 

Jain úr az egyetlen személy, aki jelentős befolyással rendelkezik a Logically felett. Elmondása szerint saját megtakarításait - bármi is legyen az -, magántőke-pénzt és az Eliza Tinsley meglehetősen kis családi vállalkozásából származó pénzt használta fel, amely kerítéseket, köteleket, kapubeszereléseket, hevedereket és köteleket árul.

A Logically-nak állítólag 90, 70 vagy 25 tényellenőrzője és számos házon belüli újságírója van. Nem igazán tudtam megerősíteni egyiket sem. A tényellenőrző csapat állítólag Indiában van. Nehéz megtalálni.

A Logically úgy ír le engem, mint "az egészségügyi félretájékoztatás ismert terjesztőjét" - ami a lehető legnagyobb rágalmazás, és panaszkodik, hogy az általam idézett összefoglaló számos tipográfiai hibát tartalmaz. Hűha. Ha úgy gondolnám, hogy a Lyricnek elég pénze van ahhoz, hogy megérje, beperelném őket. Megnyerném, de attól tartok, hogy a végén hatalmas jogi számlát kapnék.

Logikusan panaszkodik, hogy az 566 fős mintanagyság rendkívül kicsi. Ez nagy meglepetésként fogja érni a gyógyszergyártókat. Láttam már olyan tanulmányokat, amelyeket ennek a százszorosán publikáltak. Láttam már olyan gyógyszereket forgalomba hozni, amelyeknél egyáltalán nem végeztek emberkísérleteket - csak állatokon.

A jelentést Ernie írta. Fogalmam sincs a nevéről vagy a képzettségéről. Nincs lista a szerzőkről vagy a hátterükről. Lehet, hogy Ernie egy zsiráf, amennyire én tudom.

Ernie, a tényellenőrző szintén írt egy tényellenőrző jelentést, amelyben azt támadja, hogy az arcmaszkot viselő emberek több szén-dioxidot lélegeznek be.

Az ő bizonyítéka az, hogy a CO2-molekulák sokkal kisebbek, mint a maszkok lyukai, és így a CO2 könnyen átjut.

Ez egy igazán ostoba érv, mert a maszk anyaga nyilvánvalóan még mindig megakadályozza a levegő áramlásának nagy részét.

Úgy tűnik, Ernie számára ennyi volt.

Nem idéz egy tudományos cikket sem - a maszkokról szóló könyvemben rengeteg tudományos hivatkozást talál, amit megnézhetett volna. És úgy tűnik, nem ismeri azokat a tudományos bizonyítékokat, amelyek azt mutatják, hogy a maszkot viselőknek magas a szén-dioxid szintje - és alacsony az oxigénszintje.

Az igazság természetesen az, hogy a maszkok többet ártanak, mint használnak. Még Dr. Fauci és Dr. Whitty is egyetértett abban, hogy ezek az átkozott dolgok nem többek, mint erényjelzés.

Ernie 10-ből 0 tényellenőrzési kísérlete csupán a kormány hazugságainak fenntartásához járul hozzá.

A Logicallynak van egy irodája Londonban, a Soho Square 12-ben, ami nyilvánvalóan egyike azoknak az épületeknek, ahol négyzetméterenként lehet irodát bérelni. Megnéztem az épületet, de nem találtam említést a Logicallyról, de biztos vagyok benne, hogy valahol ott vannak.

A harmadik tényellenőrző, amit láttam, az Institute for Strategic Dialogue nevű szervezet, amelynek a címe: "How Facebook's failure to remove false content allows covid-19 misinformation to spread" (Hogyan engedi a Facebook a hamis tartalmak eltávolításának elmulasztása a covid-19 félretájékoztatást".

 

 

Ezt a jelentést Aoife Gallagher írta, aki a Storyul online hírügynökség újságírója volt, és a dublini TU-n újságírásból szerzett MA diplomát. A TU Dublin a dublini Műszaki Egyetemet jelenti. A hozzászólásaiból úgy tűnik, hogy oltáspárti nézeteket vall, de hé, lehet, hogy tévedek.

Aoife a Facebookon tanulmányozta az Orvosok Világszövetségét, és olyan szavak jelentek meg, mint a hamis információ. A WDA egy olyan szervezet, amelynek tagja vagyok - ez egy több ezer orvosból álló csoport, amely valószínűleg végtelenül képzettebb, mint a világ összes tényellenőrzője együttvéve.

A WDA-nak nyilvánvalóan 550 000 követője van a Facebookon, és gondolom, Aoife szerint ez rossz dolog. De ha valóban oltáspárti nézeteket vall, talán nem ez a legjobb kiindulópont egy független tényellenőr számára.

Most az ISD a Hármak Klubjából nőtt ki, és van egy listájuk a támogatókról.

És a lista első helyén - amely lehet, hogy ábécérendben van, és valószínűleg így is van - a Bill és Melinda Gates Alapítvány áll.

Az ISD kap pénzt a Facebooktól, a Google-től, a Microsofttól és a YouTube-tól, az Egyesült Királyság belügyminisztériumától, az Egyesült Államok külügyminisztériumától és az ENSZ-től is.

Hogy hogyan állíthatja magát független tényellenőrzőnek, ha a bevételei ilyen emberektől származnak, az számomra rejtély.

Van egy dolog, ami furcsa.

Az ISD-nek van egy grafikonja a World Doctors Alliance-hoz kapcsolódó Facebook-oldalak követőiről, hogy megmutassa a WDA és követőinek befolyását.

És én a 6. vagyok a listán.

Ami furcsa, és egy kicsit rejtély számomra, mert nincs Facebook-oldalam. Sőt, soha nem is voltam még a Facebookon (nem engednek be az ajtón keresztül). A Facebook 2020 tavaszán kitiltott a csatlakozásból, mondván, hogy fenyegetést jelentek a közösségükre, bár hogy pontosan milyen fenyegetésnek tartanak, azt nem árulták el.

Dr. Vernon Coleman

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-tenyellenorzok-tenyellenorzese