CSELEKEDJ!

Töltse le a WHO világjárványügyi szerződéssel szembeni tiltakozó levelet, amelyet küldjön el kormánya képviselőjének ITT.

A globális közegészségügy, amely korábban a közösségi részvételre és a szegénység csökkentésére összpontosított, az elmúlt 2 évtizedben egy központosított, vállalati paradigma felé mozdult el, amely a gyógyszeralapú megoldásokat támogatja egy egyre vertikálisabb rendszerben. Ezt egy olyan egészségügyi katasztrófa- és járványkészültségi kampány indokolja, amely a félelmet és a célzott finanszírozást használja a nyilvánvaló tévedések leküzdésére.

A Pandemics Data & Analytics ("PANDA") úgy véli, hogy ezzel sürgősen és szisztematikusan foglalkozni kell, hogy leleplezzük a megközelítés alapjául szolgáló tévhiteket. Ez aláássa a gazdagság és a hatalom központosításának mozgatórugóit, amelyet a globális egészségügy e vállalati átvétele támogat, aminek aztán a közegészségügy finanszírozásának alapvető reformjához, az összeférhetetlenség kezeléséhez és az egészségügyi politika decentralizálásához kell vezetnie.

A pandémiára való felkészültség tévhite

Az elmúlt két évtizedben elterjedt a világjárványok növekvő kockázatának mítosza, amely egybeesik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és általában a globális egészségügy finanszírozásának és befolyásának növekedésével. Ezt arra használják fel, hogy a "világjárványra való felkészülés" körül kialakuló, főként nyugati központú iparágnak szánt, soha nem látott mértékű pénzeszközöket mozgósítsanak. Lényegében a "segélyek" finanszírozásán keresztül a nyugati adófizetőktől a gyógyszeriparhoz kapcsolódó szervezetekhez történő hatalmas vagyonátcsoportosításról van szó, az adófizetők és az alacsony jövedelmű országok lakosságának rovására, akiknek korábban - legalábbis névlegesen - segélyt nyújtottak. A nagyvállalati struktúrák, különösen a Világgazdasági Fórum ("WEF"), nagyon kiemelkedő szerepet játszottak ebben, és talán szerepet is játszottak benne.

 

 

Pandémiára való felkészültség: A tények

A járványok száma nem növekszik. A vírusokat azonban a felügyelet révén (pl. a PCR használata a Covid-19 bejelentett esetek számának növelésére) könnyebben észlelik. A WHO a Covid-19-et megelőző 120 évben mindössze 4 pandémiát jegyzett fel.

A pandémiák nem súlyosbodnak. Az 1918-19 óta (beleértve a Covid-19-et is) egyik sem volt jelentős hatással az általános halálozásra (és különösen nem a fiatal és középkorú emberek körében). Általánosan elfogadott nézet, hogy 1918-19-ben a legtöbb halálesetet másodlagos fertőzések okozták az akkori antibiotikumhiány miatt. Az orvosi ellátás fejlődése, beleértve a terápiák széles skálájának elérhetőségét, jelentősen csökkentette a halálozási kockázatot.

A vadon élő állatokkal való emberi kapcsolat nem növekszik. Ez egy nyilvánvaló tévhit, de széles körben használják a világjárványra való felkészülés nagyobb mértékű finanszírozásának igazolására. Az emberek évezredek óta szorosan együtt élnek a háziasított állatokkal, és a vadonban kereskednek és csapdákat állítanak. Ma már sokkal kevesebb a vadon, sokkal kevesebb a vadon élő állat, és a vadon élő állatokkal való emberi kapcsolat egyre kevesebb területre koncentrálódik.

A nagy történelmi járványok valószínűleg bakteriális eredetűek voltak. A bubópestis bakteriális betegség (Yersinia pestis - többek között a fekete halál és a jusitini járványok okozója). A kolera a 19. században több országban is jelentős járványokat okozott. Az utolsó nagy halálozási arányú világjárvány, az 1918-19-es spanyolnátha legtöbb halálesetét feltehetően bakteriális másodlagos fertőzések okozták. Ma már rendelkezünk antibiotikumokkal és a tiszta vízzel kapcsolatos ismeretekkel, amelyek megakadályozzák a megismétlődést.

A járványra való felkészülés költségei

A WHO főigazgatója (Tedros Adhanom Ghebreyesus, február 18-án a müncheni konferencián) kijelentette, hogy a pandémiára való felkészülés (hogy felkészüljünk a "következőre") évi 31 milliárd dollárt igényel. Bill Gates Jr. 3 milliárd dollár/évről beszélt egy "WHO-szerű szervezet" koordinálására. Összehasonlításképpen, a Globális Alap kevesebb mint 4 milliárd dollárt költ évente a maláriára, a tuberkulózisra és a HIV/AIDS-re együttvéve. A WHO éves költségvetése nagyjából 3 milliárd dollár.

A globális egészségügy szempontjából ez elképesztő összeg. A tuberkulózis (TBC) évente ~1,6 millió embert öl meg, sokkal fiatalabb átlagéletkorban, mint a Covid-19. A malária évente közel 400 000 emberrel végez, főként kisgyermekekkel. Az ezekre fordított kiadások globálisan 3 milliárd dollár/év nagyságrendűek. Ha a regisztrált halálozást a betegségterhelés szokásos mérőszámaira - a fogyatékossággal korrigált életévekre ("DALY") - váltjuk át, akkor ezek mindegyike nagyjából 10-szer nagyobb terhet jelent évente a Szaharától délre fekvő Afrikában.

 

 

Olvassa el a "Vállalati dominancia a globális közegészségügyben" című teljes cikket: A WHO nemzetközi pandémiára való felkészülésről szóló szerződése" ITT.

Levélminta az Egészségügyi Világszervezet javasolt világjárványügyi egyezménye elleni kifogás benyújtásához

A pandémiamegelőzésről és -készültségről szóló javasolt nemzetközi szerződés a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat növekvő hatókörére épül, mivel nagyobb hatalmat ad a WHO-nak a vészhelyzetek kihirdetésére, majd arra kötelezi az országokat, hogy a szerződéses kötelezettségek alapján kövessék a WHO utasításait.

Ez a javasolt szerződés számos olyan alapvető aggályt vet fel, amelyek véleményünk szerint azonnali elvetéséhez kellene vezetniük. A David Bell által készített és a PANDA által közzétett, a pandémiáról szóló szerződést kifogásoló levél bevezetőjében többet olvashat arról, hogy miért kell leállítani a WHO pandémiáról szóló szerződését.

Kérjük, használja ezt a levelet mintaként, hogy írjon a parlamenti képviselő(k)nek, hogy felhívja a figyelmüket a WHO pandémiáról szóló tervezett szerződéssel kapcsolatos aggályaira. A levél célja, hogy a parlamentekben vitát kezdeményezzen a kulcsfontosságú kérdésekről. A felvetett aggályoknak relevánsnak kell lenniük, függetlenül attól, hogy a képviselő hogyan viszonyul a Covid-19 válaszadás különböző aspektusainak hatékonyságához.

Lényeges, hogy a vita ne csak a konkrét közegészségügyi beavatkozásokkal kapcsolatos nézeteltérésekről szóljon, hanem a szuverenitás és az összeférhetetlenség kockázatának hosszabb távú kérdéseivel is foglalkozzon. Az országok együttműködhetnek a közegészségügy területén anélkül, hogy felborítanák a törvényeket és a demokratikus folyamatokat, amelyekért sokan küzdöttek az elmúlt évszázadokban.

Töltse le a WHO világjárvány elleni szerződéssel szembeni tiltakozó levelet, hogy elküldhesse kormánya képviselőjének ITT.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-who-javasolt-pandemias-szerzodese-komoly-veszelyt-jelent-a-globalis-egeszsegre-es-az-emberi-jogokra