Általában minél magasabb az iskolázottsági szint, annál fogékonyabbak az emberek a hamis narratívákra.
Ez nem meglepő, hiszen az oktatásban a legtöbb téma hamis - történelem, tudomány, vallás, politika - hogy csak négyet említsek. Az oktatás éhséget teremt a hamisítás iránt.

TÖRTÉNET EGY PILLANTÁSRA

  • A tömegformáció egy hipnotikus állapot kialakulását jelenti egy közös konszenzus körül.
  • A bűvöletében lévők megszállottan a normális világ egy kudarcára vagy egy bizonyos eseményre vagy személyre összpontosítanak, aki a figyelem középpontjába kerül, és hatékonyan képes irányítani a tömeget.
  • A tömegformáció olyan társadalomban fordulhat elő, ahol a társadalmi elszigeteltség érzése és a nagyszámú emberben szabadon lebegő szorongás jelenik meg; totalitárius gondolkodáshoz és végül totalitárius államokhoz vezet.
  • Miután Dr. Robert Malone említette a tömegformációt a The Joe Rogan Experience egyik epizódjában, a kifejezés vírusként terjedt el.
  • A technokraták gyorsan akcióba léptek, manipulálták a keresési eredményeket, és propagandával töltötték fel a Google-t, hogy lejárassák Malone-t és a tömegképződési pszichózis elméletét.

2021 végén a "tömegképződési pszichózis" kifejezés 0 értékkel szerepelt a Google Trendsben, ami azt jelenti, hogy nincs elég adat ahhoz, hogy a kifejezés egyáltalán felkerüljön a grafikonokra. Aztán december 31-én Dr. Robert Malone, az mRNS- és DNS-vakcina alapplatform technológiájának feltalálója megemlítette azt a The Joe Rogan Experience egyik epizódjában, amelyet több mint 50 millióan néztek meg.

A kifejezés, amely koherens magyarázatot ad arra, hogy miért estek olyan sokan áldozatul a COVID-19 mainstream narratívájának hihetetlen hazugságainak és propagandájának, vírusként terjedt el. 2022. január 2-án a tömegképződési pszichózis elérte a 100-as értéket a Google Trendsben, ami azt jelenti, hogy elérte a népszerűség csúcsát.

 

 

A Google manipulálja a valóságot a "tömeges tömegformáció pszichózis" körül.

A technokraták gyorsan cselekedtek, és egy ritkán látható figyelmeztetést adtak hozzá, amely 2022 első napjaiban bukkant fel azok számára, akik rákerestek a hirtelen népszerű kifejezésre.

Ez így szólt:

"Úgy tűnik, ezek az eredmények gyorsan változnak. Ha ez a téma új, néha időbe telhet, mire megbízható forrásokból hozzáadják az eredményeket. "

A valóságban a téma nem új. Mattias Desmet, a belgiumi Genti Egyetem klinikai pszichológia professzora, aki 126 publikációval rendelkezik, évek óta tanulmányozza, és a jelenség valójában több mint száz évre nyúlik vissza. Malone szerint az egyik legkorábbi mű a témában egy 1841-es könyv, "Rendkívüli népi téveszmék és a tömegek őrülete" címmel, amely részletesen bemutatja "a tömegek irracionális viselkedését " .

Ha azonban ma rákeresünk a Google-on a "tömegképződési pszichózis" kifejezésre, mindezeket nem találjuk meg - legalábbis nem könnyen -, mivel a Big Tech gyakorlatilag eltemette őket. Amit találni fogsz, az a témával kapcsolatos mainstream narratívát irányítani segítő oldalakra mutató, megrendezett és gondosan ellenőrzött linkek eredményei. Ez nemcsak a kifejezés jelentésének kiforgatását szolgálja, hanem Malone lejáratását is, ami egy klasszikus orwelli Doublespeak lépés.

A top keresési találatok között olyan címek szerepelnek, mint "Egy anti-vakuzuláris tudós szerint 'tömeges kialakulásának pszichózisa' okozta, hogy az emberek követték a COVID-19 intézkedéseket. Pszichológusok szerint ilyen nincs" (Business Insider) és "Tényellenőrzés - Nincs bizonyíték a világjárványos 'tömeges kialakulásának pszichózisára', mondják a Reutersnek nyilatkozó szakértők" (Reuters). Rogan Malone-nal készített interjúját a YouTube is leszedte.

Felháborító módon az AP által Malone és a tömeges pszichózis lejáratására használt "szakértői tényellenőrzők" egyike Jay Van Bavel, a New York-i Egyetem pszichológia és idegtudományok adjunktusa, aki nemcsak azt állította, hogy soha nem hallott erről a kifejezésről, és nem találta meg a szakirodalomban, hanem a "viselkedéstudomány" használatát is szorgalmazta, hogy az embereket "ösztönözze" és "motiválja" a hivatalos COVID-19 narratíva betartására. Január 10-én Malone azt írta:

Az a bámulatosan összehangolt erőfeszítés történt, hogy lelőjék a hírvivőt, és aktívan karaktergyilkosságot kövessenek el (vagy "védekezzenek") ellenem, mint helyettesítő személy ellen, miközben elkerülték a magasan elismert akadémikus professzorra, Dr. Mattias Desmetre való hivatkozást, aki valójában kidolgozta az elméletet, és dokumentálta a kiterjedt bizonyítékokat egy hamarosan megjelenő tudományos könyvben.

... Ebben az összehangolt propaganda- és cenzúra-válaszban világosan láthatjuk a BBC által vezetett Trusted News Initiative, a tudományos-technológiai elit, a transznacionális befektetési alapok és a Világgazdasági Fórum szövetségeseik kezét, akik a Pfizert és a nagy gyógyszergyártás, a nagy média és a nagy technológiai cégek nagy részét (és számos nemzeti kormányt) irányítják, akik valós időben lépnek fel, hogy elnyomják a közvélemény növekvő tudatosságát, hogy a tömegpszichológia eszközeivel aktívan manipulálták őket, hogy klinikailag jelentős félelmet és szorongást keltsenek a COVID-19 miatt (más néven "koronafóbia"), hogy globális szinten előmozdítsák a céljaikat. "

 

 

Mi az a tömegformációs pszichózis?

A fenti videóban Thomas Patrick Carrigan interjúja látható a Malone, a Desmet és a belgyógyász és kardiológus Dr. Peter McCullough-val a tömeges képződési pszichózisról. Ne tévessze meg a tömeg kifejezés, ez csak pszichológiai szóhasználat a tömegre. A tömegképződés ugyanaz, mint a tömegképződés.

A formáció a csoport (a tömeg) hirtelen összetartása egy közös konszenzus körül. Desmet azt mondja, azért részesíti előnyben a tömegalakulás kifejezést - és nem a tömegalakulás-pszichózis kifejezést -, mert nem akar diagnosztikai kifejezést használni, a "pszichózis" szóhoz pedig stigma és orvosi jelentés kapcsolódik. Akárhogy is, mindkét kifejezésnek ugyanaz a jelentése, ami a hipnotikus állapot kialakulását jelenti.

Desmet hamarosan megjelenő könyve, a "The Psychology of Totalitarianism" (A totalitarizmus pszichológiája) elmagyarázza, hogy a tömegképződés az elmúlt 200 évben nőtt meg. Nagy léptékben a tömeges formáció totalitárius gondolkodáshoz és végül totalitárius államokhoz vezet. Részletezi a tömeges formálódás nagy léptékű eléréséhez szükséges négy feltételt, amelyek közé tartozik a kognitív disszonancia és a pszichológiai fájdalom - olyan tényezők, amelyek miatt az emberek gyakran kétségbeesetten vágynak a változásra és a menekülés lehetőségére:

  • A társadalmi elszigeteltség és az egyedüllét érzése nagyszámú ember között
  • Az az érzés, hogy az életed értelmetlen és értelmetlen.
  • Magas szintű, szabadon lebegő szorongás
  • Magas fokú, szabadon lebegő frusztráció és agresszió

Desmet könyvének rövidített kivonata szerint:

"Ha ilyen körülmények között a tömegmédián keresztül olyan narratívát terjesztenek, amely a szorongás egy tárgyát jelöli, és stratégiát kínál a szorongás e tárgyának kezelésére, akkor az összes szabadon lebegő szorongás ehhez a tárgyhoz kapcsolódhat, és hatalmas hajlandóság figyelhető meg a szorongás tárgyának kezelésére irányuló stratégiában való részvételre.

Ugyanakkor a figyelem mezeje egyre szűkül, míg végül a valóságnak csak azt a részét tartalmazza, amelyet a narratíva jelez, és az emberek elveszítik a képességüket, hogy a valóság más aspektusait is figyelembe vegyék (ami miatt gyakran teljesen irracionálisak)."

Minél abszurdabb lesz, annál sikeresebb lesz

Az emberek szeretnék megszüntetni a társadalmi elszigeteltség és a szorongás érzését. Ennek érdekében a tömegalakítás során a normális világ egy kudarcára vagy egy bizonyos eseményre vagy személyre való megszállott összpontosítással történik, aki a figyelem középpontjába kerül - és minél abszurdabb a narratíva, annál jobb. Desmet a fenti videóban azt mondja:

"A narratíva, amely a tömegformáláshoz vezet, jellemzően egyre abszurdabbá válik, és az a furcsa, hogy az emberek ezt látszólag nem veszik észre... Az ok, amiért az emberek beveszik a narratívát, elsősorban nem azért van, mert a narratíva helyes vagy tudományos vagy pontos.

Azért veszik be az emberek a narratívát, mert az új társadalmi köteléket teremt. Ezért van az, hogy jellemzően a tömegalakulás során azokat az embereket, akik nem akarnak alkalmazkodni a tömeghez, akik nem mennek bele a narratívába, jellemzően [azzal vádolják, hogy] hiányzik belőlük az állampolgárság és a szolidaritás"

Desmet szerint minél abszurdabbá válik a narratíva és az azt körülvevő intézkedések, annál sikeresebbek lesznek a lakosság egy bizonyos része, általában körülbelül 30%-a számára, mert az intézkedések rituáléként működnek, amelyeken keresztül az egyén megmutatja, hogy kevésbé fontos, mint a kollektív tömeg:

"A rituálé egyfajta viselkedés, amelynek nincs pragmatikus értelme vagy értelme, amely egy szimbolikus viselkedésfajta, amelyen keresztül az egyén megmutatja, hogy egy kollektívához tartozik, és hogy fel akar áldozni valamit magából, ami fontos, a kollektíva javára." A rituálé egy olyan viselkedés, amelynek nincs pragmatikus értelme.

A másik irónia az, hogy Desmet szerint minél magasabb az iskolázottsági szint, annál fogékonyabbak az emberek általában a tömegformálásra. "Azok az emberek, akik megpróbálnak felsőfokú diplomát szerezni, általában olyanok, akik szerint a társadalmi státusz nagyon fontos. És ez lehet az oka annak, hogy hajlamosak megfelelni a mainstream narratívának. Ez azt is megmagyarázhatja, hogy miért vette be annyi orvos és akadémikus a propagandát, és miért hagyja figyelmen kívül a tudományt a kollektív narratíva javára.

 

 

A fanatizmus lehetővé teszi a hazugságokat, a manipulációt

Azok, akik a tömegformációs pszichózis bűvöletében élnek, annyira meg vannak győződve arról, hogy az ő narratívájuk fogja megmenteni a világot, hogy jogosnak érzik, hogy manipulatív taktikákat és hazugságokat alkalmazzanak annak védelmében - magyarázza Desmet, példázva Platón nemes hazugságát - azt a felfogást, hogy magas státuszú egyének vagy kijelölt közszereplők esetében elfogadható a hazugság, ha a hazugság a közjó érdekében történik. Desmet szerint:

"Ha egyszer megérted a tömegalakítás természetét, akkor azt is megérted, hogy mit tehetsz ellene. De ez nem jelenti azt, hogy könnyű tenni ellene valamit. A tömegképződés folyamata egyfajta hipnózis. A legtöbb tudós egyetért abban, hogy nagyon nehéz felébreszteni az embereket a tömegformálás ilyen állapotából. A tömegképződés olyan jelenség, amelyet egy hang idéz elő.

Egy vezető hangja, a hang, amelyet a tömegmédián keresztül újra és újra terjesztenek, tartja az embereket a tömegformálás fogságában, és maga a vezető is megragadva van ebben a tömegformálási folyamatban... a hipnotizőr és a hipnotizált is benne van a folyamatban.".

Ki ma a vezető? "A szakértők. A tekintély és a technokraták, mondhatnánk" - mondja Desmet. A kiutat az jelenti, hogy legyen bátorságunk kimondani az igazságot, még akkor is, ha ez általában rendkívül veszélyes.

Az ókori görögöknek volt erre egy szavuk - parrhesia, ami annyit tesz, hogy a veszély ellenére is van bátorságunk kimondani az igazságot. De ahogy Desmet elmagyarázza, míg azok, akik megpróbálják feltárni a narratívával ellentétes tudást, saját magukat is veszélynek teszik ki, ha senki sem mondja ki az igazságot, a társadalom nem tud tovább működni.

 

 

Négy lépés a tömegformációs pszichózis megszüntetésére

A tömeges formálódás megszüntetésének első lépése, amely egyben a legfontosabb is, az, hogy felszólaljunk a hivatalos narratívával szemben, ha a dolgok nem tűnnek megfelelőnek számunkra. "Ha azt akarjuk, hogy a tömegképződés kevésbé legyen mély, akkor kvintesszenciális, hogy legyenek olyan emberek, akik továbbra is felszólalnak, és [disszonáns hangot képviselnek] a társadalomban, mert ez megzavarja a tömegképződés folyamatát" - mondja Desmet.

A második lépés az, hogy kapcsolatba kell lépni más emberekkel a való világban, akiknek hasonló a nézete, mint Önnek, vagy érzik, hogy valami nincs rendben. Ha kis hálózatokat alakítasz ki a közösségedben, az segít megtörni a tömegformálás körforgását. Fontos azonban, hogy amikor az emberekkel az igazságról beszélsz, ne próbáld meg visszavezetni őket a "régi normális" állapotba, mert ne feledd, ez vezette őket először is a tömegalakuláshoz. Desmet szerint:

"Ha megpróbáljuk meggyőzni az embereket, vagy egy másik narratívát hozunk, [fontos], hogy ne próbáljuk meggyőzni az embereket, hogy térjenek vissza a régi normálishoz, mert a régi normális, ez az, amitől az emberek a tömeges formálódás folyamatán keresztül próbáltak elmenekülni. Pontosan azért, mert a régi normális elviselhetetlen volt, az emberek érzékenyek voltak a tömegformálódás folyamatára.

Amit közösen meg kell próbálnunk felépíteni, az egy új normális, ami nem egy technokrata vagy transzhumanista új normális. Meg kell mutatnunk az embereknek, hogy vannak más lehetőségek is. Vannak más lehetőségek is, hogy kitörjenek a régi normálisból".

Röviden, Desmet a következő négy lépést ajánlja a tömegalakítási pszichózisból való kitöréshez és a kedvező változás megvalósításához, társadalmi körönként:

 

 

Folytassuk a beszédet

  • Keresse a kapcsolatot a hasonló gondolkodásúakkal

  • Építsünk együtt egy új normális narratívát - nem összetévesztendő azzal az "új normális"-sal, amit a transzhumanista, technokrata mozgalmak próbálnak előremozdítani -, megmutatva az embereknek, hogy vannak más lehetőségek is a régi normálisból való kilépésre.

  • Mindig ragaszkodjunk az erőszakmentes ellenállás elveihez.

  • Az utolsó lépés fontos, mert ha bármilyen formában agressziót alkalmazol, még a beszédmódodban is, azt a tömegek csak igazolásként fogják használni, hogy igazuk volt, amikor ellened fordultak. Az erőszakmentes ellenállás a leghatékonyabb stratégia, amikor megpróbálsz ellenállni és szembeszállni a körülötted lévő tömegformációs pszichózissal.

Mindannyiunknak megvan az a képessége, hogy az elménkkel valóságot generáljunk, és ez az, amit a cabal olyan hatékonyan eltérített. Miért? Mert az emberiség történetében még soha nem léteztek olyan eszközök, amelyek ezt lehetővé tették volna. Először a rádió, majd a TV terjesztette az üzenetet, de aztán a közösségi média exponenciálisan növelte az agymosás hatékonyságát.

Források és hivatkozások

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-baromsagok-megzavarjak-az-agyat