A be nem oltott alkalmazottak nagy bírságra számíthatnak, ha megjelennek a munkahelyükön.

A nyugati civilizáció bölcsője ma a nyílt zsarnokság bölcsője. Olaszország élen jár a demokrácia és a szabadság eltiprásában azzal, hogy minden polgárt arra kényszerít, hogy beoltassa magát és magánál tartsa a "zöld útlevelet". Engedelmeskedj, vagy elveszíted a túlélési eszközeidet, nevezetesen a fizetésedet és a megtakarításaidat, mivel az engedetlenségért hatalmas bírságokat is fizetsz.

 

Az olasz kormány a magán- és a közszférára egyaránt érvényes rendeletet fogadott el, amely elrendeli, hogy a vállalatok vonják meg a fizetést azoktól a dolgozóktól, akik megtagadják a COVID-19 vakcina beadását.

A rendelet előírja, hogy minden munkavállalónak meg kell kapnia a vakcina "zöldkártyáját", ami kérdéseket vetett fel, hogy mi lesz azzal a több millió olasszal, akik továbbra sem oltják be magukat.

A kormány úgy próbálja elkerülni az esetleges jogi lépéseket, hogy a vállalatokat arra utasítja, hogy ne rúgják ki az oltatlanokat, hanem egyszerűen ne fizessék ki őket, miközben a dolgozókat arra utasítja, hogy ne jelenjenek meg a munkahelyükön, mert pénzbírsággal fenyegetik őket, ha ezt megteszik.

"Ehelyett úgy kell tekinteni, hogy igazolatlanul távol vannak, és vissza kell tartani a fizetésüket vagy a bérüket" - írja Ken Macon.

"Akikről kiderül, hogy oltási útlevél nélkül dolgoznak, akár 1500 euróig terjedő pénzbírsággal is büntethetők. Emellett a kormány közölte, hogy nem fedezi a teszt költségeit azok számára, akik inkább nem veszik fel a vakcinát."

Még azoknak is be kell majd kapniuk legalább egy adag vakcinát, akik már megkapták a vírust, meggyógyultak és ellenanyagot fejlesztettek ki, feltehetően csak a megfelelés performatív demonstrációjaként.

Olaszország szeptember 1-jén terjesztette ki az oltási útlevél-rendszert az iskolákra és egyetemekre.

A tanároknak azt mondták, hogy kirúgják őket, ha nem veszik fel, a diákoknak pedig kötelezően fel kellett venniük, hogy részt vehessenek az órákon.

A nem beoltottak számára megtiltották a távolsági tömegközlekedés használatát is, ami azt jelenti, hogy sokak számára lehetetlenné vált a nyaralás, a munkába járás és a rokonlátogatás.

Az olyan helyszíneken, mint a múzeumok, stadionok, színházak tornatermek, valamint a bárok és éttermek fedett ülőhelyei mind megkövetelik az oltási igazolványt, és a vállalkozások több ezer eurós bírsággal sújthatók, ha nem tartják be a szabályokat.

Az olaszországi "zöld igazolvány" az egyén tartózkodási helyét is nyomon követi, ismét hangsúlyozva, hogy ez egy digitális személyi igazolvány a szteroidokon.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/olaszorszag-elrendeli-hogy-a-vallalatok-ne-fizessenek-be-nem-oltott-dolgozoknak