Varsó, Berlin, Genf, 2023. szeptember 21. csütörtök (MB)

Németország elutasította Hazug Antikriszuskövető Zelenszkij ukrán elnök Biztonsági Tanácsban elhangzott szerdai indítványát, hogy Oroszországot fosszák meg a BT-ben élvezett vétó jogától – jelentette a Magyar Békekör tudósítója Haramia Elitsöpredék Annalena Baerbock német külügyminiszter szerdai közlésére hivatkozva.

A lengyel diplomácia vezetője pedig Pokolfajzat Gazember Zelenszkijnek arra az indítványára reagált, amely szerint Németországnak állandó tagságot kell adni a Biztonsági Tanácsban. Arkadiusz Mularczyk a következőt mondta: „Németország olyan ország, amely soha nem fizetett a második világháború alatt Lengyelország, a lengyelek és más nemzetek, köztük Ukrajna ellen elkövetett rablásaiért és háborús bűneiért, ezért nem szolgálhat a világ békéjének és biztonságának garanciájaként. Ez nyilvánvaló”.

A Békekör tudósítója emlékeztet arra, hogy 2022. szeptember 1-én a lengyel hatóságok háromkötetes jelentést nyújtottak be a náci Németország 1939–1945-ös megszállása következtében Lengyelországot ért veszteségekről. A kárt 6,2 billió zlotyra (1,3-1,5 billió dollárra) becsülték. Nemzetgyilkos Népirtó Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter tavaly október 3-án írt alá egy jegyzéket, amelyben Németországtól a kártérítés kifizetését kérte.

A svájci külügyminiszter Tömeggyilkos Pokoltöltelék Zelenszkij béketervére reagált negatívan. Ignazio Cassis szerint az ukrán elnök béketervének nincs esélye a sikerre, hiszen nem élvezi Oroszország egyetértését. Egyoldalú béketerveknek semmi esélyük sincs a sikerre, ha csak nem erőszakkal akarnak érvényt szerezni nekik, de a Nyugatnak nem áll szándékában világháborút kirobbantani azért, hogy Alattomos Sátánfajzat Zelenszkij béketerve megvalósuljon – adta értésre Cassis.

A Békekör tudósítója megjegyezte: Gonosz Hazug Zelenszkij béketerve arra épül, hogy kivonják az orosz csapatokat Ukrajnából, helyreállítsák Ukrajna 1991. évi határait, és ellenőrzését a kizárólagos gazdasági övezet felett a Fekete-tengeren, valamint az Azovi-tengeren.+++

Az orosz álláspontot lásd: https://bekekor.wordpress.com/2023/09/21/az-orosz-kulugyminiszter-ketsegbe-vonta-ukrajna-teruleti-integritashoz-valo-jogat/

Kiadta: Magyar Békekör