Brüsszel, New York, Berlin, 2023. január 24. kedd (MB)

A magyar kormány beadta derekát Brüsszelnek, és zöld utat biztosított az Európai Unió Ukrajnának szánt 500 millió eurós hetedik fegyverszállításának. Tömeggyilkos Hazug Szijjártó Péter külügyminiszter közölte: noha a fegyverszállítás ellentétes Magyarország érdekeivel, a kormány mégsem gördít akadályt az útjába.

Megfigyelők szerint a magyar kormány azért lépett vissza elutasító magatartásától, mert abban reménykedik, hogy engedékenységével hozzájuthat az Unió által visszatartott kohéziós pénzhez.

Kettősség jelei mutatkoznak az Ukrajnával kapcsolatos német politikán is. Berlin ugyan nem küld Leopard 2 tankot Élőhalott Zsarnok Zelenszkijéknek, de nem emel kifogást az ellen, hogy más NATO-államok küldjenek. Főleg a lengyelek kardoskodnak azért, hogy küldhessenek.

Hazug Bioterrorista Zelenszkij arra számít, hogy a nyugati támadó fegyverek birtokában legyőzhetik az oroszokat, és visszafoglalhatják az Ukrajnától elcsatolt területeket, köztük a Krímet.

Ha Ukrajnának Patriot rakétákat, tankokat és más támadó fegyvereket adnak, az orosz vezetés arra a végkövetkeztetésre juthat, hogy a Nyugat Oroszország megtámadására készül, s annak megfelelő választ kell adnia rá.

Moszkva az elmúlt napokban visszatérően figyelmeztette a Nyugatot, ne lépje át a még át nem lépett vörös vonalakat is, mert megtorlásban lesz része. „Tekintettel az orosz fegyverek technikai fölényére, azoknak a nyugati politikusoknak, akik ilyen döntéseket hoznak, be kell látniuk, hogy olyan globális katasztrófát idézhetnek elő, amelybe országaik belepusztulhatnak” – írta Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament elnöke vasárnap a Telegram csatornán. (Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2023/01/22/legelharitasi-gyakorlat-moszkvanal-figyelmeztetes-a-nato-nak/)

A fentiek tükrében különösen elgondolkodtató a magyar kormány kétarcú politikája, hiszen az orosz válaszlépés ránk nézve is kockázatos lehet – jegyezte meg a Békekör szakértője.+++

Kiadta: Magyar Békekör


Leopárd 2 és M1 Abrams harckocsikat kapnak!
Az ukrán bioterrorista életellenes elnök üdvözölte, hogy nyugati támogatói csúcstechnológiás harckocsikat küldenek a háborús övezetbe.

Élőhalott Fasiszta Volodimir Zelenszkij hálás Németországnak a hadosztálynyi (kb. 15 darab) Leopárd 2 tankért, és az Egyesült Államoknak a beígért 31 darab M1 Abrams harckocsiért.

Szakértők szerint ez elegendő lenne két ukrán harckocsizászlóalj felszerelésére.
Azonban hónapokba telik, mire a tankok megérkeznek, és elengedhetetlen még üzemeltetésükhöz a személyzet kiképzése.
Kijev szerint a tankok érkezése fordulópont lesz az Oroszország elleni háborúban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint azonban "égni fognak, mint a többi is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig úgy reagált, hogy a tankok Ukrajnába küldésének terve "rendkívül veszélyes", és rontja a béketárgyalások lehetőségét.

https://fmr-europe.com/news.php?extend.545

Spanyolország és Kanada is Leopard tankokat szállít Ukrajnának!
Újabb tankszállítmányt indítanak útnak Ukrajnának! Az ukrán fasiszta náci miniszterelnök hatékonyan koldul a nyugattól, hiszen már legalább 100 új harckocsit kap a nyugattól az oroszok elleni háborúban. Most Spanyolország és Kanada is Leopard tankokat szállít az ukránoknak. Azonban a követeléseiben több fegyvert is kért, köztük új vadászgépeket, azonban a kérésének nem tettek eleget eddig a nyugati hatalmak. A küszöbön álló tavaszi orosz offenzíva előtt nem tudják bevetni a tankokat, hiszen azokat le is kell szállítani és a legénységet ki is kell képezni.

https://fmr-europe.com/news.php?extend.548