A France Soir egy korábbi, augusztus 3-i, Spanyolországról szóló beszámolója (a böngészők lefordítják) azt mutatja, hogy ez az ország is magas halálozási többlettel küzd, és a hivatalos körökben mindenki igyekszik elkerülni, hogy a Covid-injekciót hozzák fel valószínűsíthető okként.

Érdekes:

CHRONICLE - "A halálozási többlet július hónapban ötszöröse a július havi átlagnak, és ez csak nagyon kevéssé a hőségnek vagy a Covidnak köszönhető".

Így szólt az El Pais napilap múlt hétfői címe. A spanyol balközép referenciaújság a Carlos III Epidemiológiai Intézetre hivatkozik, amely a MoMo (spanyolul: monitorizacion de la mortalidad) statisztikáit veszi át. A MoMo szerint júliusban 9 687 ember halt volna meg, "a július havi átlagérték ötszörösét jelentő halálozási többlet keretében".

"Összességében 41 000 ember halt volna meg, vagyis 20%-kal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

 

 

Ez az aggodalom a tömeges, olykor kényszerítő oltási kampány keretében beoltott termékekkel kapcsolatos. Tekintettel erre a többlethalálozásra, sokak kérdése visszamenőleges hatállyal a termék tartalmára és idővel fellépő mellékhatásaira vonatkozna. A spanyol lakosság 83,27%-át oltották be a teljes rendszer keretében.

A dél-európai országok összességében a legbuzgóbbak a védőoltások terén, a Mi világunk adatai szerint a lakosság 86,4%-át oltották be, Olaszországban ez az arány 80,5%, Franciaországban pedig 78,6%. Észak-Európában a számok inkább csökkennek. Beleértve azokat az EU-tagállamokat, amelyek kötelezővé tették az intézkedést, mint például Ausztria: 74, 3%, amelynek jelentős részét a hamis igazolások tennék ki. Hollandiában ez a szám 69,3%-ra csökken, a keleti országokban pedig átlépi a 60%-ot... (ER: nem bízunk ezekben a statisztikákban, bár az általános különbség Dél- és Észak-Európa között igaz lehet).

A portugál egészségügyi főigazgatóság "Mortality Surveillance" portáljának adatai szerint júliusban a halálozások száma 30%-kal magasabb volt, mint a 2016 és 2019 között mért átlag.

Júniusban már Portugáliában volt a legmagasabb a túlhalálozási arány Európában, 23,9%-kal több haláleset történt, mint a 2016-2019-es időszak azonos hónapjának átlaga. Ezeket az aggasztó adatokat az Európai Unió 6,2%-os átlagához kell viszonyítani.

Az Egészségügyi Főigazgatóság "InfoClique" honlapja szerint már 2020-ban megdőlt ez az európai rekord, 10 000-rel több halálozással, mint 2019-ben.

Észak, a lisszaboni régió és a Tejo-völgy (LVT) a leginkább érintett az általános halálozásban (és a világjárványban is).

A hivatalos verzió aláásta

A hivatalos források szerint az országban tapasztalható növekvő halálozási tendencia nagyrészt a népesség elöregedésének köszönhető. A Covid-19 a halálozások legutóbbi növekedésének 47%-át magyarázza.

A médiában azonban egyre több portugál tudományos illetékes csodálkozik azon, hogy Portugália tartja a védőoltások rekordját is.
A lakosság több mint 86%-a (8 900 000 ember) legalább két adag oltóanyagot kapott.

Gyönyörű paradoxon! Különösen azért, mert a súlyos vagy halálos mellékhatásokra vonatkozó adatok kezdenek diszkréten felszínre kerülni, különösen a megmagyarázhatatlan szívkoszorúér-betegséggel kapcsolatban olyan fiataloknál, akiknek jó egészségét számos sporttevékenység keretében rendszeresen ellenőrizték. A negyvenes éveikben járó emberek körében az agyvérzések számának jelentős növekedése is nagyon aggasztó.

 

 

A spanyol sajtó teszi a dolgát

Bár a portugálok nem mutatnak erős szimpátiát spanyol szomszédaik iránt, diszkréten olvassák sajtójukat, különösen az El Pais-t, amelyet az európai lakosok angolul is olvashatnak a neten.

A spanyol sajtó azonban sokkal kevésbé szerénykedik ebben a témában, mint a portugál vagy a francia. A monarchia visszaállítása óta sokkal szabadabb, és nem nyúl azokhoz az elképesztő állami támogatásokhoz, amelyekhez a miénk. A spanyol napi- és hetilapok nem köntörfalaznak a folyamatban lévő tragédiáról, a génvakcinák mellékhatásairól. Gyanítja, hogy ez utóbbiak többnyire inkább károsak, mint hasznosak, a halálozás kockázata 2%. Egy tragédia, amelynek hatásai később is érezhetőek lehetnek.

A vita csak félénken kezdődik Portugáliában, de az orvosok és gyógyszerészek szava, amelyet a saját szakmai rendjeik támogatnak, különösen az itt megtagadott kezelésekkel kapcsolatban, kezdi kifejteni hatását a tájékozott közvéleményre.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/portugalia-megdontotte-az-europai-halalozasi-rekordot