Kína rendkívül elégedetlen Nancy Pelosi amerikai házelnök esetleges tajvani útjával, és nyíltan katonai akcióra figyelmeztetnek, ha a házelnöknő Peking jóváhagyása és átutazása nélkül meg meri kísérelni a tajvani leszállást.

Pelosi a hírek szerint tegnap kezdte meg ázsiai útját, amelynek során több országban is megáll. Az egyik lehetséges állomás Tajvan lehet.

A múltban, ha bármely ország magas rangú politikai tisztségviselője Tajvanra akart menni, az engedélyt kért Pekingtől, majd Pekingbe utazott, és később Tajvanra ment. Ez mindig is így volt, mivel a világ az "egy Kína" politikát követi, és Tajvan Kína része.

Tavaly azonban az amerikai tisztviselők elkezdtek közvetlenül Tajvanra repülni. Kína számára ez olyan volt, mintha az ujjukat a szemükbe dugták volna. Sértő és megalázó volt, hogy a szigetet úgy kezelték, mintha saját ország lenne, pedig nem az.

Amikor tehát nyilvánosságra került, hogy Pelosi házelnök asszony ázsiai utazást tervez, amelynek során Tajvanon is megállt, Kína úgy döntött, hogy elég volt.

A kínai hivatalos állami médiában nyilvánosságra hozták, hogy Peking nem tűri, hogy külföldi tisztviselők közvetlen járatokkal repüljenek Tajvanra. Az USA lényegében figyelmen kívül hagyta ezeket a kihívásokat.

A kínai "Global Times" napilap ezután egy sor cikket kezdett közölni, amelyekhez vezércikkek is kapcsolódtak, amelyek világossá tették, hogy Pelosi közvetlen repülőútját nem fogják eltűrni.

Válaszul a Pentagon közölte, hogy az amerikai haditengerészet koncentrikus köröket állít fel Pelosi repülőgépének "védelmére"!

Pelosi nem csak azt tervezi, hogy belép Tajvanra anélkül, hogy engedélyt kérne Pekingtől, vagy áthaladna rajta, most az amerikai hadsereg azt mondja, hogy katonai védelmet biztosítanak, hogy ezt ténylegesen megtehesse! Mintha az USA már nem ismerné el, hogy Kína saját szuverén országa, és ő hozza a szabályokat.

A Pentagon bejelentése, miszerint katonai védelmet biztosítanak Pelosi repülőgépének, még nagyobb visszhangot váltott ki. Éppen tegnap, a "Global Times" - amely a Kínai Kommunista Párt szócsöve - főszerkesztője beszélt erről.

Kína állami média
Ha amerikai vadászgépek kísérik Pelosi gépét Tajvanra, az invázió. A PLA-nak joga van erőszakkal elűzni Pelosi gépét és az amerikai vadászgépeket, beleértve figyelmeztető lövések leadását és taktikai akadályozó mozgást. Ha hatástalan, akkor lőjék le őket. twitter.com/cnnbrk /status/...

CNN Breaking News @cnnbrk
Nancy Pelosi képviselőházi elnök ma tervezi ázsiai körútra indulását, bár az még bizonytalan, hogy tesz-e egy nagyszabású megállót Tajvanon cnn.it/3Q03vny

Pelosi már nincs köztünk a Wikipédián

Ez lehet a jele annak, hogy Pelosit Tajvanhoz közeledve megölik. Lehet, hogy egy hasonmás lesz az, akit kiiktatnak, vagy csak egy üres gép. De a hírmédia azt fogja közölni velünk, hogy megölték - ha ez az időzítési hiba a haláláról szóló jelentésben jelent valamit, márpedig jelentenie kell.

(31) HADÜGYI FRISSÍTÉS: Zöld utat kaptak Pelosi repülőgépének lelövésére, Kína gyakorlatra zárja le a Tajvani-szorost - YouTube


Bár egyesek azt mondhatják, hogy "Ő csak egy szerkesztő, aki egy újság véleményét mondja", az olvasóknak meg kell érteniük, hogy a médiát Kínában a Kommunista Párt szigorúan ellenőrzi. Abszolút semmi sem jelenik meg a kínai médiában, hacsak nem a Kommunista Párt hagyja jóvá - vagy nem a kommunista párt nevében beszél. Tehát bár a fenti megjegyzések egy újságban jelennek meg, azok nagyon is a kínai kormány tényleges álláspontját képviselik.

 

 

Azon túlmenően, hogy nagyon nyersen és egyenesen figyelmeztették Pelosi repülőgépeit, hogy TŰNTELJESÍTIK, a kínai hadsereg megkezdte a páncélosok vonatszállítmányainak mozgatását Fujian tartományba, amely szárazföldi Kínában van, pontosan Tajvannal szemben:

Még ennél is baljóslatúbb, hogy a kínai haditengerészet hirtelen, nem tervezett, ÉLŐ TŰZ haditengerészeti gyakorlatokat jelentett be a Tajvani-szorosban:

Világos tehát, hogy Kínának elege van abból, hogy az USA azt hiszi, azt csinálhat, amit akar. Nagyon is komoly konfrontációra kerülhet sor Pelosi útja miatt... ha megpróbál Tajvanra lépni.

 

 

"Ha Pelosi megpróbál Tajvanra látogatni, a kínaiak katonai választ fognak adni.

Arra a kérdésre, hogy kommentálja a Financial Times nemrégiben megjelent jelentését, amely szerint Peking katonai választ adna, ha a képviselőház elnöke Tajvanra látogatna, a kínai kormány megerősítette, hogy a jelentés tartalma igaz:

"Komolyan felkészültünk" - mondta Zhao Lijian külügyminisztériumi szóvivő a cikkel kapcsolatban.

'Ha az amerikai fél a saját útját akarja járni, Kína határozott intézkedéseket fog hozni, hogy határozottan válaszoljon és ellensúlyozzon. Az Egyesült Államokat felelősségre kell vonni minden súlyos következményért'' - tette hozzá a tisztviselő.

Azt nem tudni, hogy milyen katonai válaszlépésekkel, de jelenleg a pekingi székhelyű South China Sea Strategic Probing Initiative (Dél-kínai-tengeri Stratégiai Szondázó Kezdeményezés) nevű agytröszt által szolgáltatott hajókövető információk szerint a USS Ronald Reagan amerikai repülőgép-hordozó és csapásmérő csoportja, köztük egy irányított rakétás romboló és egy irányított rakétás cirkáló hétfőn indult el Szingapúrból északkelet felé a Dél-kínai-tenger felé. Az amerikai hadsereg nem hozta nyilvánosságra a végső célállomást, de az útvonal a Tajvani-szoroshoz vezetné a hordozócsoportot, ha ugyanabban az irányban haladna tovább.

Az amerikai kormányzat attól tart, hogy Kína repüléstilalmi övezetet vezethet be Tajvan felett az amerikai képviselőház elnökének esetleges látogatása előtt.

Ezek a provokációk az egész világot fenyegetik, akárcsak az Oroszországgal szembeni provokációk. Mégis, az USA és cimborái elbuktak Hongkong megdöntésében, elbuktak abban, hogy gazdasági katasztrófát idézzenek elő Hszincsiangban, hogy destabilizálják az Övezet és Út e keresztútját, és elbuktak a Tibeti Autonóm Területen, amely most egy virágzó régió, ahol nincs mélyszegénység vagy rabszolgatartó jobbágyság és védett vallási és társadalmi erkölcsökkel, elbuktak a Trump-féle kereskedelmi háborúban, és elbuknak Tajvanon is. Kudarcot vallanak Latin-Amerikában, még Panamában is kudarcot vallanak, hogy megvédjék neoliberális demokratikus "szabad világukat".

Miközben mindenhol kudarcot vallanak, az amerikai politikusok a virtuális valóságban élnek, és a legkomolyabban azt hiszik, hogy a világ az övék...".

 

 

FRISSÍTÉS 10:52 -

Most küldtek nekem egy percekkel ezelőtti videót, amely a kínai hadsereg által a Tajvannal szemben fekvő Fujian tartomány partjainál folytatott ÉLŐ TŰZ gyakorlat egy részét mutatja:

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/PLA-LiveFireDrill.mp4

Kína most zárta le a Tajvani-szorost:

PLA helikopterek Fujian tartományban felszállás "gyakorlatokra.:"

FRISSÍTÉS 11:10 EDT --

Tajvan most légvédelmi rakétákat telepít, többek között a Taoyuan Nemzetközi Polgári Repülőtéren!!!!!

https://pokolafoldon.hu/politika/kinai-pancelosok-tartanak-fujianba-tajvannal-szemben-a-haditengereszet-eles-tuzgyakorlatot-kezd-a-tajvani-szorosban