Március 21-én az orosz fegyveres erők bejelentették, hogy nagy pontosságú, légi úton indított cirkálórakétákkal csapást mértek a külföldi zsoldosok és ukrán nacionalista alakulatokat kiképző központra a Rivnei területen lévő Novaja Ljubomirka kombinált fegyveres gyakorlótéren.

A jelentések szerint több mint 80 zsoldost és nacionalistát likvidáltak.

Ezenkívül cirkálórakétákkal végrehajtott csapás megsemmisítette az ukrán fegyveres erők gépesített brigádjának lőszerraktárát és főhadiszállását Szelets falu térségében.

Ezen felül Ka-52 és Mi-28N helikopterek egy csoportja 8 harckocsit, 4 gyalogsági harcjárművet és 3 páncélozott személyszállítót semmisített meg az éjszakai csapások során.

Kijev-párti források arról is beszámoltak, hogy Kijev városában a "Retroville" bevásárlóközpont egyes részeit megsemmisítették. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy ezt a területet fegyverraktárként és csapatgyűjtő központként használták a kijevi erők.

Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

 

 

Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

 

 

A Donbassz térségében továbbra is aktív katonai műveletek folynak.

Az orosz hadsereg közlése szerint az éjszaka folyamán az orosz fegyveres erők egységei újabb 4 kilométert haladtak előre és teljesen ellenőrzésük alá vonták Szladkó települést. Az orosz erők felszámolták a "Donbassz" ukrán nacionalista zászlóalj maradványait a térségben.

Összecsapások Mariinka környékén:

 

A Donyecki Népköztársaság csapatai befejezik az Ukrán Fegyveres Erők 53. gépesített brigádja maradványainak legyőzését. A DPR erői Novomikhailovka település irányába fejlesztik az offenzívát. Akár 50 ukrán harcost, három harckocsit, négy gyalogsági harcjárművet, két tábori tüzérségi ágyút és 4 terepjárót semmisítettek meg.

Eközben a DPR egységei harcba szálltak az Ukrán Fegyveres Erők 25. légideszant dandárjának csapataival, és ellenőrzésük alá vonták Verhnetoretskoe települést.

Rubezhnoe területw a Lysichansk-Severodonetsk agglomeráció közelében:

Kijev közelében is folynak az összecsapások. A Kijev külvárosában lévő Nyikolajevka településen az orosz erők ellenőrzésük alá vonták az Ukrán Fegyveres Erők egyik védett, eltemetett parancsnoki állását. Ott 61 ukrán katona adta meg magát. Közülük mintegy fele főtiszt.

Az orosz védelmi minisztérium arról is beszámolt, hogy légi csapataik Kijev külvárosában nagy mennyiségű fegyvert és felszerelést foglaltak le a visszavonuló ukrán nacionalista egységeknél. A kijevi erők harckocsikat, páncélozott személyszállító járműveket, rengeteg kézifegyvert, páncéltörő fegyvert és lőszert hagytak hátra.

 

 

Az ukrán fegyveres erők felszerelését és fegyvereit a DPR és az LPR népi milíciájának katonái kapják meg.

 

 

 

 

Az orosz hadsereg közlése szerint az éjszaka folyamán az orosz hadműveleti-taktikai és katonai repülés 44 ukrajnai katonai létesítményt ért csapást. Ezek közé tartozik négy parancsnoki állás, két többutas rakétarendszer létesítménye Nalivajkovka és Zolocseva települések területén, hat Buk M-1 légvédelmi rakétarendszer, három Msta-B tüzérségi ágyú Viszgorod térségében, négy rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktár, valamint 23 katonai felszerelés gyűjtőhelye.

Az orosz légvédelmi rendszerek a levegőben Csernobajevka és Cirkuny települések felett két újabb ukrán pilóta nélküli légi járművet lőttek le.

 

 

Oroszország közlése szerint a katonai művelet kezdete óta erői 216 pilóta nélküli légi járművet, 180 légvédelmi rakétarendszert, 1506 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 152 többszörös rakétavetőt, 592 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 1284 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Az oroszok kitértek a Szumi városában történt provokációra is. Az orosz védelmi minisztérium emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt hivatalosan figyelmeztetett erre.

"A szumi területi közigazgatás vezetője szerint ammóniaszivárgás történt a Sumykhimprom üzemben. Szumi lakosaira nézve nincs veszély, mivel a légtömegek "nem a város felé mozogtak".

Hadd emlékeztessem Önöket, hogy még március 19-én hivatalosan figyelmeztettünk arra, hogy az ukrán nacionalisták bányásznak ebben a vállalatban, hogy provokációt kövessenek el azzal a céllal, hogy Oroszországot vádolják meg "vegyi fegyverek" állítólagos használatával.

Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erői nem terveztek és nem is fognak semmilyen csapást mérgező anyagok tárolására vagy előállítására szolgáló ukrán létesítményekre mérni" - áll a közleményben.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/oroszorszag-ujabb-80-radikalist-es-zsoldost-likvidal-az-ukrajnai-csapasban