Pavel Durov, a Telegram társalapítója elmondta, hogy az üzenetküldő az illetékes hatóságok jogos kérésére a felhasználók IP-címét és telefonszámát is nyilvánosságra hozhatja. Tisztázta, hogy ez az intézkedés a Telegram szabályainak megsértőire vonatkozik, és azért vezetik be, hogy a bűnözőket visszatartsák a messenger belső keresési funkciójával való visszaéléstől.

„Tisztáztuk, hogy a szabályainkat megszegők IP-címeit és telefonszámait jogos, törvényes megkeresésekre válaszolva nyilvánosságra hozhatjuk az illetékes hatóságok számára” – mondta Durov, pontosítva, hogy a Telegram frissítette szolgáltatási feltételeit és adatvédelmi szabályzatát, világszerte egységessé téve azokat.

Mint Durov kifejtette, egyes felhasználók visszaéltek a Telegram keresési funkciójával, hogy illegális árukat adjanak el. A Telegram csapata az elmúlt hetekben minden problémás tartalmat eltávolított onnan – mondta, anélkül, hogy részleteket közölt volna.

„Az elmúlt hetekben egy speciális moderátorcsapat mesterséges intelligencia segítségével sokkal biztonságosabbá tette a Telegram-keresést. Minden problémás tartalom, amelyet a keresőben azonosítottunk, már nem elérhető” – mondta Durov. Egyúttal felszólította a felhasználókat, hogy jelentsék az illegális tartalmakat.

https://oroszhirek.hu/fordulat-a-telegram-kiadhatja-a-felhasznalok-adatait-a-hatosagoknak/