• Egy főtörzsőrmestert engedetlenségért ítéltek el. Megtagadta a korona elleni védőoltást. Nem volt hajlandó bírságot fizetni. Szeptember 9-én tartóztatták le, pedig a Bundeswehrben már nem kötelező az oltás. Most éhségsztrájkot tart.

Alexander Bittner Bundeswehr katonát 2022 októberében találták bűnösnek engedetlenségben, mert megtagadta a Bundeswehr számára kötelező koronaoltást. Az ingolstadti kerületi bíróság a főtörzsőrmestert hat hónap próbaidős börtönbüntetésre és 2500 euró próbaidőre kiszabott végzés megfizetésére ítélte.

Bittner kijelentette, hogy nem bűnös, és nem volt hajlandó fizetni a feltételt. Számára a fizetés egyenértékű lenne a bűnös beismeréssel – mondta a Kontrafunk rádiónak adott interjújában. Mivel nem volt hajlandó fizetni, a katonát nemrégiben letartóztatták, és jelenleg az Augsburg melletti Aichach büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva. Szeptember 17-én “száraz” éhségsztrájkba kezdett, hogy tiltakozzon letartóztatása ellen. Erről a Multipolar hírmagazin számolt be pénteken. Ennek megfelelően a 41 éves férfi azóta sem ételt, sem vizet nem fogyasztott.

2024. szeptember 9-én lejárt a próbaidő, amely alatt a fizetési kötelezettséget kellett volna teljesítenie. Az elítélt katonának ehelyett még aznap meg kellett volna kezdenie a börtönbüntetését. Az ügyészség utasítására Bittnert szeptember 16-án a laktanyában letartóztatta az ingolstadti rendőrség elfogatóparancs alapján. Az elítélt Rövid időn belül ott volt, mert beteglevelet akart átadni.

Felesége szerint a bebörtönzött háromgyermekes apa hetente egyszer tíz percet beszélhet telefonon a családjával. Friedrich Pürner, a BSW európai parlamenti képviselője orvos. A börtönben rövid távú megbeszéléseket kért a börtön vezetőségével és a bebörtönzött katonával, ahogy azt a Multipolarnak megerősítette. A börtön egyelőre nem reagált kérésére. Pürner korábban az Aichach-Friedberg körzet egészségügyi osztályát vezette, korábban börtönorvosként dolgozott.

2021 novemberében Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) akkori védelmi miniszter vezette be a Bundeswehr tagjai számára a Covid-19 elleni védőoltások elviselésének kötelezettségét. Azóta minden katona számára kötelező a korona elleni védőoltás. Idén májusban a Katonaorvosi Tanácsadó Testület szavazása és a Bundeswehr Egészségügyi Szolgálat felügyelőjének javaslata nyomán ismét eltörölték a kötelező koronavédő oltást.

https://orvosokatisztanlatasert.hu/dr-toth-gabor-a-covid-vilagjarvany-hatasai-a-gyakorlo-orvos-szemszogebol-a-who-ajanlasok-negativ-egeszsegugyi-kovetkezmenyei/